Svatba s cizincem - Chile

ahoj, za měsíc se budeme s přítelem brát. přítel je z Chile. je tu někdo kdo by se se mnou mohl podělit o zkušenosti s vyřizováním všech těch nesmyslných papírů před svatbou? děkuju za každý příspěvek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přidám. Můj nastávající je Ital a brát se budeme v It. a už ted mám hrůzu, jak to bude potom s dokumenty v čr. V rámci eu prý můžu mít dvě občanství, to jako i dvě občanky??? :-S :-( A kde chytáte svatbu karenbuzz??? v čr?
Odpovědět
budeme se brát v ČR. přítel zde občanství může mít až po pěti letech s tím že 5 let musí žít v čechách a ještě k tomu musí prokázat že česky umí. my ale chceme jít za prací do anglie nebo španělska
Odpovědět
Profilova fotka
@ynez porad jednodussi, nez pri svatbe v CR a s vyrizovanim naslednych dokumentu v Italii ;-) :-D (z vlastni zkusenosti, uz jen pristup na uradech v CR je diametralne odlisny..) dve obcanstvi mit samozrejme muzes, i dva OP. jinak OP neni v Italii vazany na obcanstvi, takze muzes byt klidne bez obcanstvi a OP dostanes, ovsem neplati na vycestovani, funguje jen jako doklad k identifikaci dane osoby v ramci Italie.
Odpovědět
Profilova fotka
já si beru v září francouze a na papírování se moc netěším :) přišlo mi to jednudušší papírovat v čechách, ale je fakt že se to bude muset nechat uznat i poté ve Francii...no radost :D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít právě svatbu v It.. zlaté české babizny na úřadech. Z ady je to ještě horší!!😠
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@reys prosím tě, a mohla bych se tě zeptat jak jsi zarizovala zmenu příjmení v Itálii? Nejdřív zmena dokladů v cr a pak nahlásit změnu na codice fiscale, atd.? Uznali to ?
Odpovědět
Ja si beru obcana EU, svatba bude v jeho zemi, takze v podstate jednodussi situace nez s Chilanem. Papir od ceskych uradu nutny pro svatbu si necham vyridit pres ambasadu. Vyrizeni trva dle jejich zkusenosti cca 6-8 tydnu, platnost dokumentu je pak 6 mesicu. Mistni urady chteji mit dokumenty snoubencu nejpozdeji 2-3 tydny pred obradem. Takze no stress. A jak jsem zjistila, tak i posvatebni dokumenty (vydani ceskeho oddaciho listu + vsechny ty pasy a obcanky) jdou vyridit pres ambasadu tez. Tu v zahranici budu vymenovat jen mistni ridicak, o obcanstvi zadat asi nechci, jmeno se mi zmeni v mistnich systemech automaticky (matrika, banky, pojistovna atd.).
Odpovědět
Profilova fotka
@ynez jasne, napred vsechny doklady v CR na nove prijmeni a pak po prepisu svatby na italske matrice jsem zasla si nechat vystavit novy codice fiscale (ten Ti propoji se starym) a novou obcanku a dalsi blboviny (banka,..)
Odpovědět
Profilova fotka
Na ten codice fiscale ti stacil nas cesky pas? A vysvetleni, ze mi změnili příjmení v zahraničí? Protoze ja budu mit oddaci list origo italsky a tam tu zmenu prijimeni nepisou. Pak jak mi vydají ten český, tak tam to píšou, ale zase v češtině..No, popravdě jsem se už zapotila při vyřizování dokladů k uzavření manželství... těch razítek a všeho, bylo to šílené. Kdybych si to měla znova rozmyslet, tak svatbu udělám v cr.. ;-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@karenbuzz Ahoj, zajimalo by me, jak to nakonec dopadlo? sestra si ted bude brat chilena, jsou v chile, vite co k tomu bude potrebovat?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?