Rodinné konstelace, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj děvčata, slečny i paní, máte některá zkušenost s rodinnými konstelacemi? Kamarádka se chce účastnit a já jsem skeptická, člověk se se sebou a svými blízkými a životem sice potřebuje nějak vyrovnat, ale nejsem si jistá, jestli tohle je cesta. Tak by mě zajímal názor či zkušenost ostatních.
Odpovědět
Ahoj, přímou osobní zkušenost nemám, znám pouze z vyprávění mé kamarádky. Tvoji skepsi sice chápu, ale nerozumím, jak souvisí s tvou kamarádkou - tohle by mělo být jen její rozhodnutí, jestli do toho půjde, nebo ne... Je to hodně osobní a neodvažovala bych se ovlivňovat její rozhodnutí v podobné věci. Chápu to tak, že jí chceš pomoct a myslíš to dobře - to je moc hezký, ale co zkusit jí prostě jen být oporou a nechat jí, ať si to sama nastuduje a rozhodne se...
Odpovědět
@carmenz mam primou zkusenost... je otazka, kdo to dela... bohuzel to v dnesni dobe dela hromada laiku, ktera ma nulove vzdelani v pomahajici profesi a minimalni vzdelani v konstelacich... ve vysledku kdyz se jim tam nekdo slozi, nevi co s nim. Nemluve o tom, ze v Ceske Republice nejsou konstelace uznany jako terapeuticka metoda. Ale pokud to dela nekdo, kdo to umi, idealne psycholog s kvalitnim akreditovanym vycvikem, pak to muze byt dobre a prinosne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?