Psychopati i ženy? Setkali jste se s tím?

Ahoj, jsem tu nový. Zaujala mě diskuze na téma psychopat chlap. Já mám opačný problém a zajímalo by mě jestli v tom nejsem sám. Moje žena někdy v začátcích řekla, že nikdy nemůže být šťastná a že občas vystrčí růžky..začne vidět černě..a chce ubližovat. Tenkrát jsem tomu nedával žádnou váhu, ale dnes, kdy tyto stavy přicházejí periodicky 1-3x týdně začínám být rozmrzelý. Nejde o fyzično, ale ty slova..ten tón..ten křik..to vydírání dětmi....!!!! Hrozný. Setkal jste se s tím někdo?? Poradíte??
Odpovědět
1
2
12
Ahoj, psychopatek je... :-D Ne, vážně... Mám to ve svém okolí. Skvělá holka, co si vzala zlýho zamindrákovanýho agresora a manipulátora. Nechala se zatlačit do kouta a onemocněla chorobnou závistí a nenávistí vůči celému světu - je agresivní, zlá a chová se nevyzpytatelně. U žen je, podle toho co vím, dost častá paranoia a maniodepreivní poruchy. Dotlač ji k doktorovi a neptej se na beremku - to je k ničemu. Psychiatr, psycholog nebo psychoterapeut a tvoje podpora - to může být jediné řešení. Držím palce.
Odpovědět
díky moc... nicméně maniodepresivní poruchy jsem prostudoval a myslím, ba jsem přesvědčen že o tom to není, paranoia to taky není...... K Dr ji tlačím už asi rok..slibuje...ale nejde a násilím ji tam nedostanu a teď je navíc těhotná. Snad.....kdyby existovala nemoc ZLOST:-)
Odpovědět
Jo, ta moje známá trpí nemocí zlost a závist a zakomplexovanost a jednou povraždí každýho, kdo projde kolem ní ;-( Bohužel je dost často skoro nemožný dostat je k psychiatrovi... :-(
Odpovědět
ahoj na VYŠKOVSKO, taky jsem tam pár let bydlel:-) není ta tvoje známá náhodou moje žena??:-) ne vážně...je to ta nej nej ženská co jsem měl možnost poznat, ale v soukromí (tudíš to znám a poznám jen já) je nevyzpytatelná. 2 dny je to božský stvoření...pak ji něco přelítne pod nosem a další 2 dny je to "pekelnice" s tím vším co jsem už popsal. Jsem vážně zoufalej moc. Nemít děti utekl bych, ale žít vedle někoho takového....bát se, kdy to zase přijde.....chudák můj kardiovaskulár a vlasy (jsem šedivej jako vlk a to mi je 35:-)) A tady babo raď. Jsem asi moc chlapů nezabloudí, viď??
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, znám pár takových případů, kdy žena vydírá muže. přes děti, peníze, city. A světe div se, citliví muži to snáší stejně špatně jako ženy. I když tam to bývá o násilí fyzickém (ne vždy, fyzické násilí a psycho teror jde spolu ruku v ruce). Kamarád takhle skončil v nemocnici na kapačkách totálním kolapsem, protože jeho přítelkyně mu tak ubližovala, že to dál nemohl unést - vzbudila v něm pocit, že je k ničemu, že v sexu za nic nestojí a tak. Je to smutné, že existují i ženy-manipulátorky, ale není to tak profláklé jako násilí mužů na ženách. Také bych Ti asi poradila psychoterapeuta, ale to musí chtít hlavně ona :(
Odpovědět
ahoj smarte, zajímavá diskuze. věřím, že ženské umí být mnohem horší než chlapy! takové podlejší a zlejší! jakého je ta Tvoje znamení? nejde se vůči těm dnům nějak obrnět? myslím brát to tak, že ji to zase přejde, prostě být flegmatický? sportuje ona? myslím, že sport a příroda jsou super věc, jak ze sebe dostat i něco negativného, co máme v sobě. nevím, zda se s ní v takové chvíli hádáš nebo jak se chováš, ale co ji třeba přimknout k sobě a ukázat jí podporu? jen přemýšlím, nevím, jaké to je!
Odpovědět
téma psychoterapeut je u nás probíráno v podstatě po každé hádce ve fázi usmiřování.....když pláče a říká že ví jaká je..ptá se proč neodejdu...nebo že odejde ona ať já mám klid...........slibuje že půjde...ale asi se bojí či stydí....nevím. Myslím že ji tam nedostanu a násilím to nejde.
Odpovědět
Smart: Jakého je znamení?
Odpovědět
ahoj lennus, znamení je lev!!!! A co se týče obrnění se....zkusím být upřímný. Myslím že já jsem velmi velmi tolerantní, přizpůsobivý,hodný, citlivý.....zní to hrozně ale je to tak. Asi před 4 lety tento její stav přišel poprvé a já byl tak překvapen, že jsem nebyl schopen ničeho. Začínalo to tak v 3 měsíčních intervalech a postupně se to zkracovalo až na ty nynější. Ze začátku mi tep skákal na 220 a výš:-) jen jsem se trápil, nikam nechodil...však říkala a říká, že to je vše jen moje chyba....a v současnosti je ze mě flegmouš jak vystřiženej. Tep mi vždy naopak klesne pod normál, tělo se asi přizpůsobilo. Je tam ale to ALE..... řešil jsem to podpořením jí....věř že hodně .....Nic. Pak přišli hádky...proč se tak chová...atd....Nic. Pak přišel bobřík mlčení.....nic. Pak přišlo opouštění bojiště.....Nic. Nenašel jsem způsob jak jí a vlastně i nám pomoct. A v současné době jsem se už několikrát přistihl že jí to všechno začínám vracet stylem oko za 2 oči atd...a to bohužel není to pravé ořechové.. Sport a má paní nejsou kamarádi. Ona je už 9 let doma na mateřské...tam by mohlo být jádro pudla...jenže po mém detektivním pátrání se takhle chovala i před tím! Snažím se jí pomáhat ....plánuju společné víkendy, po práci si beru děti, aby měla čas sama na sebe.......jenže to jde pořád z kopce, dokolečka....začarovanej bludnej kruh...............
Odpovědět
Profilova fotka
lennus - obrnit se 1-3x týdně? To musí jednoho hodně brzy otrávit... :-S Ten sport bych viděla jako možnou, aspoň malou pomoc...když jsem naštvaná a jdu do fitka, dám si tam pořádně do těla, a pak už nemám teda sílu být ještě na něco naštvaná...a hlavně se mi vyplaví endorfiny, takže jsem pak většinou víc než v pohodě ;-) Ale ona je tu asi každá rada drahá - psychoterapeut by byl opravdu nejspíš řešením...co třeba - když jste ve fázi usmiřování a ona připouští, že by navštívila odborníka, tak řekni - dobře, pojďme mu zrovna zavolat a dohodnout si termín...chce to už ale asi mít nějakého vyhlídlého, než byste pak na někoho narazili, tak by si to zase mohla rozmyslet... Allegria - tipovala bych tak Blížence...
Odpovědět
dámy...terapeut je vyhlídlí, jeho vizitka je na lednici, už se mu volalo 3x a pak se to rušilo. Volat znovu je nad mé i její síly. Když seženu jinou vizitku, bude se to opakovat a pak zas a zas.. O vyplavování endorfínů něco málo vím (jsem sporťák:-)) a já to řeší squashem. Jenže tu mou nedostanu ani na kolo, ani pod stan...ale to je zas otázka jiného tématu.
Odpovědět
ahoj smart.33 povodne som sa nechcela do tejto diskusie zapojit, ale naeda mi to zareagovat z vlastnej skusenosti. zrejme som bola slaby odvar tvojej zeny, no aj tak to mojho priatela prestalo bavit a vystupnovalo sa to tak, ze odisiel. on odisiel vlastne za trochu inych okolnosti, o tom som pisala v inej teme, no v podstate tie zaciatky nasej krizy zacinali tak ako u vas. moje vybuchy sa niekedy nedali zniest, bola som podrazdena a nervozna, na kzadeho len "stekala". preco to pisem? lebo som po jeho odchode padla na same dno. uvedomila som si velmi vela veci a hoci sa tvrdi, ze cloveka nezmenis, tak mne sa tieto vybuchy podarili odstranit na nulu. zrejme to bola pre mna liecba sokom, pretoze som si v zivote nepomyslela, ze by ma opustil. bola som si nim tak strasne ista, ze som sa chovala nepekne. napadlo ma, ci to tiez nie je aj jej problem, ze si je tebou maximalne ista, ze si moze k tebe dovolit hocico. sice si nepisal ako to u vas pri jej "zachvate" prebieha, ale ked ju nedokazes stopnut ty, odmieta pomoc, potom je asi cesta dat jej najavo, ze takto sa zit neda... musi prist jej sebauvedomenie o co vsetko by mohla prist, ak to nebude riesit... mozno som neporadila, ale aj tak drzim palceky...
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj jahůdko, mluvíš jako terapeaut..hezky..mile..s podporou:-):-) Dík S větou že je si mnou jistá jsem se už setkal ....jedna její kamarádka si pustila pusu na špacír.. Nepíšeš o dětech. Pokud jste je neměli tak se odchod přítele nechá pochopit, jenže mi máme 2 (jedno není moje) a 3 čekáme. A vzdát se dětí je to co nechci a jsem 100% přesvědčen, že kdybych odešel, tak je už v životě neuvidím. To prostě nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj ja si myslim ze strelenych zien je vacsina a to hlavne preto ze im to mnihi chlapi dovolia.ja som sa naucila ze mat hlupe maniere je zbytocne,preto mam teraz stastny vztah.taku babu by som najradsej prehla cez koleno,teraz samozrejme nenavadzam na ziadne tyranie a bitie zien ale kym jej neukazes ze si hlava rodiny,samozrejme inteligentny a da sa na Teba spolahnut,obavam sa ze Ta nebude dostatocne respektovat.s druhymi sa nikdy netreba zahravat a mnoho zien to robi len z roztopase,stop tomu!
Odpovědět
Profilova fotka
a musim povedat ze je skoda takeho chlapa ako si Ty.uz len to ze sa o to zaujimas,snazis sa to riesit a len si skratka nenajdes milenku znamena ze si velmi vynimocny,mala by mat k Tebe uctu ako k svatemu obrazku.ze jej to odkazujem!!!
Odpovědět
Profilova fotka
smart - vidim to stejně jako jahůdka, na psychology se vykašli, to je o ničem - je třeba dát jasně najevo, aby si tak jistá nebyla; já žiju s přítelem 10 let, na září se plánuje svatba a znám to z obou stran - taky sem na něj občas štěkala jak furie :-D ale jednou mi řek, že mě má rád, ale jestli se takhle chci chovat tak at´si zbalim svých pár švestek a jdu :-D - to mě dokonale vyléčilo - nešla sem, ale už na něj neštěkám ;-) a naopak i on byl jeden čas na mě hnusnej, kdy si byl moc jistej že neodejdu - tak sem změnila svý chování a jemu zbystřili radary - jo pozor, třeba by vážně sbalila malýho a šla a zas bylo vše fajn a o tom to je najít ve vztahu tu zlatou střední cestu a to musíte Vy dva !, v tom psycholog moc nepomůže - ten Ti řekne to samý co já a ještě si za to nechá zaplatit :-D :-D a pak je to stejné jako v diskuzi chlap psychopat - prostě nezmění-li se sama, tak jí nepředěláš - lze to řešit různě, rozvodem nebo tim že se s ženou stýkáš co nejméně např.takl že přídu s práce vezmu děti a někam vyrazim nebo se seberu a jdu třeba dělat na autě do garáže, někdo chodí do hospody - takovejch chlapů jsou hospody plný atpod......... ono vše souvisí se vším ;-)
Odpovědět
..nie som si tym celkom ista ci to predsa len nebude chorobne ale je toho vsetkeho strasne luto lebo taky dobry chlap je rukojemnikom nejakej sialenej :-( ... ak nechces skoncit v blazninci tak bud jej daj poslednu vystrahu alebo musis ist pre tvoje dobro... a deti skusis nejako vysudit..aspon jedno a druhe len na vikendy...ja som v tomto strasny skeptik...neverim v trpenie v takychto vztahoch..clovek musi byt sebec a zachranit sam seba
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj smarte,¨ nedá mi to, a musím se zapojit :-) Já jsem slabší odvar tvé ženy, ( jak už to tu jednou někdo pojmenoval ), ale vím, že se tak chovám, protože jsem si prošla hodně zlým vztahem a tak se teď učím znovu věřit a milovat. Vypadá to možná jen jako fráze, ale je to tak, šest let mi bylo ubližováno a nikdo o tom nevěděl a tak jsem zkraje nového vztahu s mým budoucím mužem měla podobné záchvaty, a to v případě, že se mi zdálo, že se mi málo věnuje, tohle ale vycházelo právě z té velmi špatné zkušenosti z minulého vztahu. Nevím, co způsobuje tyto nálady a výbuchy u tvé ženy, ale se mnou si přítel několikrát důrazně promluvil právě v té chvilce, kdy jsem byla, jak ty říkáš super ženská. Teď už je to se mnou mnohem lepší, ale OK to taky ještě není. I já se připojím k ostatním, chce to psychologa, napadlo mě, nezkoušel jsi třeba nejdřví za psychologem zajít ty sám, promluvit si, on by ti určitě poradil líp, než my tady ( tím se nechci nikoho dotknout .... :-) ), každopádně držím palečky.
Odpovědět
smart.33 my mame spolu dieta, 9 rocne. samozrejme je to tvoje rozhodnutie zotrvat v takom vztahu. pokial si v nom stastny nebolo by co riesit. ale ty stastny podla toho, co pises, nie si a mal by si si uvedomit, ze sa trapite obaja. detmi sa kazdy na zaciatku vyhraza (aj ked ja som to nikdy nerobila), ale ver mi, ze nakoniec su to len velke reci a v pripade tvojho zaujmu by ti ich urcite davala. ale ja som nechcela, aby ste sa hned rozchadzali, neuznavam taketo extremne riesenia bez boja, ja som sa snazila len ponuknut radu, ze by si v jej pripade mal byt raznejsi a urcit hranice pokial moze zajst. ..
Odpovědět
děvčata díky, různé nápady, různé typy a návrhy. Jen pro zajímavost, tam kde bydlím se ve vztahu udělují karty (jako ve fotbale). Už před rokem jsem dal žlutou s výstrahou. Letos i červenou s výstrahou!!!! I kufry jsem měl sbalené několikrát!!! I dveře práskly několikrát!!! I ta garáž funguje bezvadně (snad jen, s mím technickým nadáním tam jen stejně sedím, nebo leštím palubku). I přesčasy v práci začínají být na denním pořádku, ale zatím jen v době těch jejích ataků. Mluvil jsem s ní milionkrát i dost ostře.....tady to rozvedu. Většinou po takovém ataku se psychicky skoro zhroutí .. potřebuje podržet...já ji podržím...a ona spustí ....":děsně se omlouvám, já vím že jsi hodnej, miluju tě, potřebuju tě, chci tě.......ALE JÁ SI PROSTĚ NEMUŽU POMOCT!!!!!!! JÁ NEVIDÍM, JÁ NESLYŠÍM..CHCI TI UBLÍŽIT A I KDYŽ VÍM ŽE NEMÁM TAK SI PROSTĚ NEMŮŽU POMOCT"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I u toho psychologa jsem byl.....a jak píšete....poradil, nechal si zaplatit, objednal nás (zbytečně)....... A když v době klidu promluvím o tomto tématu já tak slyším to samé co jsem psal výše.
Odpovědět
jahůdko..tomu samozřejmě rozumím. Já ještě pořád věřím, že se něco může změnit. Ještě jsemve fázi kdy ji buď zbožňuju, nebo nesnáším....tím myslím že nějaká lhostejnost či apatie jde zatím mimo mě. Žiju pro ty chvilky kdy je normální a když to to přijde tak si zas říkám přišlo to , tak to musí i odejít. Vím že rozchod je až úplně ta poslední z posledních variant (do té mám ještě daleko) a navíc jsem poměrně konzervativní a typicky rodinný typ, který rád děti. A navíc pak by přišly ubytovny, atd.... Tu myšlenku uzavřu asi takhle...kdyby nebyly děti, byl bych pryč..o tom jsem přesvědčený. Jenže jsou a já se dal na vojnu, tak musím bojovat
Odpovědět
Smart: Nenech se zmýlit těma lidovýma radama typu: "Šlápni jí za krk a vona se uklidní, kráva" Nejdřív se musí vyloučit nemoc!!! A indicie k tomu vedou jasné: pokud se to opakuje, zhoršuje a vidíš na ní to : JÁ NECHCI, ALE MUSÍM UBLIŽOVAT - tak se s největší pravděpodobností nejedná o vypočitavou mrchu, ale nemocnou ženu. Neznám ji, neviděla jsem ji, ale na tyhle kecy se vykašli a zkus to nejdřív s psychologem. Dotlač ji tam po dobrým nebo po zlým - to je jedno. Ale samoléčbu po zlým nedoporučuju! Zvlášť pokud je těhotná, tak teda fakt nechápu ty kočky, co radí, abys jí hrozil vyhazovem a šlapal jí za krk... :-| ]-( :-| Přečti si román od Ingeborg Bachman Malina - tam je jasně vidět kam to může vést.
Odpovědět
smart.33 si spravny chlap, samozrejme, ze to hovorim len podla tvojich nazorov, ale tie su mi srdcu blizke. neostava nic ine, len ti zapriat, aby ste tu vojnu vyhrali OBAJA. ona nad svojimi "demonmi" a ty nad touto situaciou, aby si si mohol vychutnat rodinnu pohodu. treba len verit. lebo vacsinou ci si clovek skutocne praje, to sa aj splni :-)
Odpovědět
Ahojte.. Mám podobnou zkušenost sama se sebou.. třeba mi poradíte.. Jsem totálně cholerickej a startovací typ.. Chytnu na první našlápnutí i kvůli kravině.. Samoléčbou jsem se dopracovala už alespoň k tomu, že si to, že jsem přestřelila a vystartovala zbytečně, uvědomim vzápětí, ale to může být někdy pozdě.. Nemyslím to jen v partnerském životě, ale i ve vztahu k rodičům, kamarádům.. i cizím lidem, i když ty mně většinou se*ou nejmíň.. Dokážu vyprovokovat "soka" k neskutečné hádce a ubližovat slovy.. Vím, že v mém numerologickém a v podstatě i "horoskopickém" popisu to mám napsané, jako jedny z nejhorších "vlastností", ale co s tím mám dělat, to už mi nikdo neporadí.. Chodila jsem k psycholožce, dávala mi prášky a byla jsem v poho, jenže tím, že plánujem svatbu a rodinu jsem musela-a hlavně chtěla prášky vysadit.. Nebudu přece frčet na nějakej berličce celej život.. Ale od tý doby.. Je to se mnou těžký.. Mam záchvaty žárlivosti, ale už si je nevybíjim ve společnosti, ale někde sama venku třeba do něčeho praštim nebo si zakřičim, pobrečim, utíkam.. prostě ze sebe tu "špatnou" emoci dostat nějak jinak, než že si jí vybiju na přítelovi nebo tak.. Ale dá mi to vždycky hrozně práce se ovládnout a někdy to prostě nezvládnu, vybuchnu a pak mně to mrzí. Vím, že s tím spoustu lidí se*u, i sebe samotnou, ale nikdo mi nedokáže pomoct.. jedině prášky "na hlavu" :-( Máte někdo radu? A prosímvás.. polít se studenou vodou abych se probrala.. není rada, to je výsměch! Díky ;-)
Odpovědět
all: naprosto s tebou souhlasím, jenže je tu opět to ale!!!! jak ji přesvědčit (a že jsem rozehrál různé hry i dramata:-)) aby někam zašla. Když už se někde objedná stejně to pak zruší.....A naložit ji násilím či nějakou oklikou nemá smysl. To už jsem zažil a je to s ní pak ještě horší. Např. v tomto jejím záchvatu jsme vyrazili k mým rodičům. Chovala se velmi ale velmi nevhodně...........po 2 dnech tam zavolala a omluvila se se slovy že jí blbnou hormony.... jahůdko: dík
Odpovědět
yanaho, třeba jsou na plzeňsku nějaké skvrny na slunci, nebo divné ovzduší.........nesměju se ...já tam bydlím!!!!! Musíš to udržet na uzdě jinak tvůj mužskej dopadne stejně jako já. Mimo jiné...taky umím být cholerik, jenže já zavrčím, zařvu a za minutu už o tom nevím......ty co jim to přetrvává dlouho si zadělávají na problém:-) viz u mě
Odpovědět
Smart: Žlázy s vnitřní sekrecí mohou být také na vině. Třeba taková štítná žláza udělá z normálního člověka magora raz dva. Stačí i blbej nedostatek hořčíku. Chodí k lékaři? Stačilo by začít tím, že si nechá vyšetřit štítnou žlázu a ostatní endokrinní žlázy, pak třeba neurologické vyšetření a hospodaření s minerály. S obyč. doktorama snad problém nemá... Nějak začít... Nebo promluvit předem s doktorem, ke kterému půjde na zdrav. vyšetření a požádat ho, ať jí něco vybásní a pošle ji tam sám akutně a urgentně. Na přemýšlení a vytáčení nebude mít čas...
Odpovědět
yanaha: Co seš za znamení?
Odpovědět
Já jsem také lev jako tvá žena a popravdě..asi by se mnou nikdo moc nezmohl kdybych se prostě chtěla vybít..Já osobně potřebuju opravdu tvrdou ruku a zásadového muže, který mi takové manýry nedovolí. Musí to být někdo ke komu vzhlížím a vážím si ho. Domlouváním můj manžel v mých očích jen klesá. Ale napadá mě jedna věc. Mě osobně by dokopalo k přehodnocení mého života opuštění partnerem. Zkusils už někdy na delší dobu odjet?Já vím, že kvůli dětem je to složité, ale myslím že by to stálo za to..
Odpovědět
all: já jsem váha a myslím že na 95% vše o ní na mě sedí:-) typ na štítnou žlázu jsem před chvilkou taky dostal. Zkusím to přes jejího gynekologa...kdyby to bylo ono tak tomuhle vebu budu až do smrti posílat nějakej příspěvek:-)
Odpovědět
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?