Peníze, nebo láska? Můžeš mít obojí?

Když jsme byly ještě malé holky, říkaly jsme si, jestli bychom chtěly mít kluka, co má moc peněz, anebo nějakého "chasníka" a spíše tu lásku. Někdo říká, že bez peněz ani lásky není. Někdo tvrdí, že bohatství ničí lásku. Myslím, že kvůli financím se každý občas pohádá. A těžko se něco buduje, když nejsou prostředky na základní věci. Jak to máte vy? Dobře zajištěný nastávající není k zahození? Nebo je jedno, kolik vydělává, nějak to zvládneme? Je taky někdo, kdo finančně táhne celou domácnost?
Odpovědět
@mrkvikova Ahoj:) když jsem byla mladší, tak jsem si představovala spíš urostlého krasavce, který mně bude bezmezně zbožňovat a na ostatní věci jsem nějak nemyslela a to ani v pozdějším věku:D nicméně si myslím, že peníze lásku neničí, vždycky jen lidé;) vymlouvat se na prostředky, nebo cokoliv jiného je kec. Podělá to vždycky člověk.. To samé platí, když peněz moc není..člověk se musí naučit žít a vycházet s tím co má:) nemá smysl fňukat, nebo si na někom vybíjet frustraci.. Za mně jsou peníze prostředkem k tomu, aby byl člověk svobodný. Takže je dobré je mít, ale musí se u toho přemýšlet:) Nicméně že bych si vysnila prachatého dědulu, se kterým nikdy nebudu muset nic dělat..no jako ani omylem:) já se snažím vydělávat a snoubenec taky..on má těch peněz samozřejmě víc, dohromady nám to dává hezké částky:) ale měli jsme ještě před dvěma rokama čas, kdy jsme fakt museli hodně škudlit, abychom v pohodě vyšli a i si něco ušetřili třeba na dovču..
Odpovědět
@mrkvikova My jsme spolu od 18. Přítel se hodně brzy odstěhoval a bydlel sám, měl období, kdy měl posledních 20 Kč třeba na 2 dny. Když dostudoval a našel si práci, přistěhovala jsem se k němu a ještě studovala VŠ. S penězi to bylo lepší, ale spíš jsme byli chudší, určitě jsme nejezdili na dovolené nebo nerozhazovali. Teď už pracujeme oba, každý jsme i na lepších částkách než na začátku a konečně plánujeme svatbu, protože jsme schopni na ni našetřit. A jak se změnil náš vztah od chudých milenců po dobře si žijící snoubence změnil? Nemilujeme se jako na začátku, milujeme se víc. Museli jsme si projít těžším obdobím a teď si užíváme to lepší. V tuhle chvíli jsem nejšťastnější, co jsem kdy byla. :-)
Odpovědět
My jsme spolu s manželem od 17ti let. Oba jako chudí studentíci na intru. Já pak začala studovat VŠ a on nastoupil do práce. U nás né nic extra placeného. Brali jsme se po 6ti letech vztahu, když jsem dokončila VŠ. On na tom byl finančně už o něco lépe, takže jsme ještě před svatbou šli do hypotéky a rekonstrukce bydlení. Dělali jsme si sami, po svatbě a stylem z výplaty na výplatu...bylo to vlastně jedno z nejkrásnějších období. Věčně bez peněz, na dovču max. na kola nebo sjíždět Vltavu...ale byli jsme hrozně šťastní a zapálení do něčeho nového. Teď už je to dalších 6 let po svatbě. V práci jsme se posunuli zase o něco dál, máme oba velmi slušné platy, máme dvě děti...umíme si peníze jako rodina užít, ale stejně jsou pro nás nejcenější společné zážitky, které umíme pořád pořídit za minimum peněz a nejšťastnější jsme prostě spolu...ať už s penězi nebo bez... Už od puberty to vlastně byl můj sen...né peníze, drahá auta a šperky. Ale chasník(označení se mi líbí) s velkýma rukama, chlupatýma nohama, co mě vezme do náručí...a peníze jsou k tomu v dnešní době jako bonus...ten jsme ale dříve neměli a stále počítáme i s tím, že je mít ani nemusíme :-)
Odpovědět
Jsme spolu s manzelem od 16ti, takze jsme ani jeden nemeli nic a ani nase rodiny na tom nebyly nijak dobre. Tehdy mi to bylo jedno, ale nez jsem se nadala, studovali jsme za draho v Praze a brigadnicili, takze penez vice, ale naklady uplne jine. Pak muz zacal pracovat a za roky se vypracoval pomerne dobre, vyplatu ma krasnou a ja uz take pracuji a nemuzu si take stezovat. Pro me penize nejsou uplne zasadne dulezite, ale dulezity je pristup k nim, to zda dotycny dokaze pracovat a zajistit, co je potreba, ale i penize si uzit a usetrit. Dulezity je ten pristup, penize samy o sobe nic nezkazi, to kazi lide sami. Celkove si myslim, ze se mame skvele, jak financne (ale nejsme nejak bohati) tak citove. Rozhodne si nemyslim, ze bohaty clovek bude clovek spatny a clovek chudy je uz jen kvuli tomu lepsi, jak se tu s tim casto setkavame.
Odpovědět
@mrkvikova Láskou se nenajíš,ale je lepší mít míň peněz a člověka kterého miluješ a který je s tebou i ve špatných časech,než mít peněz hromadu,ale city žádné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?