Odpoledni svatba, obrad v miste hostiny

Holky, planujete nebo uz jste nektera mela svatbu treba v patek odpoledne, obrad v miste hostiny, pak hostina, chvili posedet, zakusek, pofotit a skoncit? Diky za zkusenosti a nazory :-)!
Odpovědět
Ahoj, kamaradka to tak podobne mela. Mala svatbicka (15lidi), snoubenci se jeli fotit jeste pred obradem (dopoledne, kolem 11 myslim), pak byl v 15h (nebo 14:30?) obrad, pak jsme sli na chvilku nafotit do parku (je 5 min pesky od obrad.sine) spolecne fotky, pak zpatky na namesri do restaurace, co je vedle matriky. Tam mela zamluveny maly salonek (4 stoly), kazdy host si objednal z menu restaurace, co zrovna chtel. Plus byl dort (ten tam svedkyne donesla uz dopoledne). Rozchazeli jsme se nejak po 18 hodine. My to chystame podobne, obrad v patek odpoledne (15-16h), pak na zakusek a kavu do nejake zamluvene kavarny a pak domu. Dalsi den odpoledne oslava (zahradni party s grilovanim). Zadne organizovane foceni, jen momentky.
Odpovědět
Jinak matrika u nas ma i vlastni prostory, kde by se dala "oslava" spojena s obradem udelat. Zadna z mych oblibenych kavaren tu ve meste ale nedela catering, tak jsem to nakonec zavrhla. Na dobre kave mi dost zalezi :-D
Odpovědět
My sice neměli obřad odpoledne, ale v poledne, ale jinak to bylo podobné. Bylo nás 22 i s dětmi, a obřad byl v pondělí, takže jsme nedělali žádnou večerní oslavu (ani jsme nechtěli). Focení nám zabralo asi půl hodiny (nechtěli jsme to dlouhé, jen rodina, skupinky a chvilku my sami), takže hosti v klidu počkali, zatím zobali koláčky nebo se už přesouvali na hostinu. Po obřadu byl oběd, v restauraci jsme byli asi 3 hodiny, pak jsme se přesunuli k nám na chalupu (na zahradu), všechno bylo v jednom městečku. Tam jsme si z restaurce přinesli někaé jídlo (studené mísy..), dojídal se dort...poseděli jsme, předávaly se a rozbalovaly dárky. Neměli jsme připravenou žádnou zábavu, jen jsme pouštěli nějakou muziku a trošku jsme si zatancovali (to jem ani nečekala). Dokonce spontánně došlo i na něco jako první novomanželský tanec :-D Kolem půl deváté se všichni rozjeli, my měli klid všechno poklidit a přitom vzpomínat ne ten den. A ještě zbylo dost energie na svatební noc :-D Za mě to takhle bylo ideální! ;-)
Odpovědět
@lulu_84 @verap33 A ta kamaradka/Ty nelitujes, ze to mohlo byt "ve vetsim"? Jinak @lulu_84 mas pekne fotky (inspirace) tady na beremku. A @verap33 jste meli super, ze se vam povedla nenucena zabava na svatbe. Si nedokazu predstavit, jak zabavit svatebcany, kdyz jsou ty lidi, rodiny rozdilne. Jsem si prave rikala, ze ani saty atd. teda moc resit nebudu. Jak jste to meli/planujete vy?
Odpovědět
Já jsem asi trochu rarita, ale svatbu nemám moc spojenou s nějakým bujarým veselím a slavením... Je to pro mě spíš intimní záležitost, nepotřebuju u toho mít všechny kamarády a velkou zábavu. Původně jsem byla ochotná to udělat ještě menší, ale to by mi nakonec asi bylo trošku líto. Zábavu jsme neřešili, chtěli jsme si prostě udělat příjemné rodinné odpoledne, kde si všichni popovídají, případně se seznámí... Část zábavy obstaralo to rozbalování dárků a čtení přání (nechtěli jsme peníze ani nějaké velké dary, takže jsme dostávali různé poukázky do divadala, aqualandu... Manželova dcera nám dala "lahvolam", do kterého jsme se hned pustili a zábava byla :-D ) Kdybychom dělali třeba oslavu tátových narozenin, tak bychom taky zábavu neřešili a lidi by si prostě povídali. Pokud to chceš trochu ovlivnit, myslím, že stačí, když si na každého uděláte čas, abyste si popovídali, seznámili jste jedny s druhými, našli jim nějaké společné téma. Nebo taky dobře funguje promítat nějaké fotky, když budou z dětství, příbuzní budou vzpomínat a vyprávět. Já šaty řešila tak napůl... Rozhodně jsem nechtěla chodit týdny po půjčovnách a vybírat to nejdokonalejší. Měla jsem spíš jednoduché šaty, které se mi líbí a taky se hodily k naší svatbě v přírodě. Vybrala jsem v prvním obchodě, který mi doporučila kamarádka. A vůbec všechno jsme zařizovali tak, aby to bylo hezké, ale zase jsme neměli potřebu všechno pečlivě vybírat a mít to dokonalé. (na zařizování jsme měli dva měsíce)
Odpovědět
@klaudiesk kamaradka prave tu minusvatbu s miniposezenim chtela, nemaji totiz ani jeden moc dobre vztahy v rodinach (rozvedení, alkohol atd). Ja bych si ráda na sve svatbe s popovidala s těmi, co jsou pro me duleziti. Coz dle me napr. pri 100 hostech uz mozne neni. Navic jsem nikdy po svatbe netouzila (ve smyslu: Den D, budu jak princezna, nejkrásnější atd), takze zvat lidi jen proto, abych mela obecenstvo, nebudu. Jinak my mame s pritelem rodiny, co jsou nejen rozdilne, ale ani nemluvi stwjnym jazykem :-D takze zabavu nechame plynout, zadne na silu radoby vtipné hry na svatbe nechcem.
Odpovědět
Meli jsme to podobne, celkem cca 35 lidi, svatba ve ctvrtek, obrad v 15h, hostina 16:30, od 20h dort a raut, o pulnoci jsme to museli zabalit, vse na jednom miste. Pak druhy den v patek party pro vetsi mnozstvi lidi :)
Odpovědět
@verap33 Dekuju za inspirace na zabavu :-). A z kama jsi mela saty? Premyslim, ze zajdu nekam do normalniho obchodu a koupim si nejake dlouhe a bude.
Odpovědět
@lulu_84 Presne, taky si radsi se vsemi v klidu popovidam, pri velkem poctu svatebnich hostu to skutecne nejde. S tim obecenstvem to mam stejne jako Ty, taky ho nepotrebuju. A na kdy svatbu planujete :-)?
Odpovědět
@aglaja01 A vsichni spokojeni, ze ;-)? Taky by se mi to takto libilo. Na kolik vas svatba vysla?
Odpovědět
@klaudiesk myslim, ze ze zacatku byli vsichni trochu prekvapeni, protoze asi cekali klasiku typu rozbijeni taliru, novomanzelsky tanec, hazeni kytice, stahovani podvazku, vtipne hry, vsechno toto jsme vypustili. nakonec se ale vsichni naladili na prijemnou pohodovou notu :) trochu jsme podcenili pripravu hudby, protoze jsme neurcili presne cloveka, ktery se o to bude starat, a nerekli jsme presne jake chceme naladeni (jen jsem specifikovala, ze jazz a swing), takze pak vecer jsme to vyresili tak, ze jsme vypli playlist a pousteli hudbu z youtube dle aktualni nalady. a spousta lidi mi pak rikala, ze to bylo vlastne takove fajn poklidne, zadne prejizdeni, hlidani casu a brutalni organizace a ze si to moc uzili :) dokonce jsem ani nemela bile dlouhe saty.
Odpovědět
@klaudiesk vyslo nas to docela na dost, kolem 80k. ale hodne jsme zaplatili za obleceni, muz vse nove od kosile az po pasek, ja taky vse nove, hostina pres 40k (a to jsme neplatili tvrdy alkohol) + jeste druhy den jsme na party objednavali jidlo a platili nejake panaky. Na druhou stranu jsme krome kvetin nemeli zadnou dekoraci (k mistu se to ani nehodilo) a ja jsem se cesala a licila sama. I tak jsme o dost prekrocili rozpocet, ale pocitali jsme s nejakou rezervou.
Odpovědět
Článek se načítá
@klaudiesk Šaty jsem měla z Ever pretty, stály dva tisíce, pak jsem je na netu viděla i za míň. Já je kupovala v kamenné prodejně. Mají tam výběr a moc pěkné. Pak je ještě prodáš :-) (já je mám zatím schované)
Odpovědět
@aglaja01 Vim, ze se rozbijeni taliru, vzajemne krmeni,... dela, ale taky to na svatbe zatim nechci. Takze jste nemeli zivou hudbu a hrali jen z notebooku? Chtela bych to taky tak. Po jidle si u kaficka a zakusku povykladat a jit v klidecku domu. Platili jste za svatbu teda hodne na to, ze jste nemeli sweet bar atd. :-(
Odpovědět
@klaudiesk jj, nemeli jsme zivou hudbu, vse bylo z notebooku. "sweetbar" jsme meli trosku formou darku pro hosty, delali jsme takove male balicky, kde byly orisky v cokolade, makronky a tak, ty makronky nas vysly docela draho, takze kdyz si upustis od podobnych blbinek, tak to urcite vyjde levneji :) Za tu hostinu to bylo docela dost, ale jednak teda Praha centrum, a taky bylo vedro, takze jen za piti jsme dali strasnou raketu, vypil se cely velky sud piva + spousta litru vina a asi 15l ruznych mistnich limonad :))
Odpovědět
@verap33 Diky za tip na saty. Tuto znacku znam, ale dlouho jsem se tam nedivala. At se dari :-)!
Odpovědět
@aglaja01 Aha, tak to verim. Preju hezky den :-)!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?