Notebook / laptop. Kde ho koupím nejlevněji?

Profilova fotka
Ahojte, během příštího měsíce bych si chtěla pořídit nějakého mobilního miláčka, který nebude příliš těžký, bude mít OS Windows (který doporučujete?), bude výkonný, samostatná paměť pro grafickou kartu, alespoň 15 palcový displej, wifi či integrovaná web kamera jako bonus. Cena v mém případě nejlépe do 25 tis. korun českých. Máte nějaký tip? Kde nakoupím nejlevněji? Je to v zahraničí (Evropa) někde levnější? Jaké jsou vaše zkušenosti - kladné i záporné? Na co si mám dát pozor?
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
Zuzi já nejsem žádný odborník, ale koupila jsem si přes inzerát měsíc starý notebook Lenovo(3000 C 100).Mám ho asi půl roku a jsem s ním moc spokojená.Přes inzerát je to sice dost risk, ale já měla štěstí a cena tam byla asi o 4000 menší ;-) .Je taky pravda, že já ho mám spíš na psaní diplomkly, na net, fotky...a pak do budoucna.jde o to,co od něj očekáváš, ale do 25000 určitě nějaký slušný seženeš ;-) .
Odpovědět
consti, ja by som mala, lebo sa tym straca zaruka... a notebook su nachylne na pokazenie. zuzana, Windows dostanes kupit uz iba Vista, XPcka sa uz nepredavaju, rataj s tym, ze notebook s OS sa ti predrazi o 2-3000. Mal by mat dobru pamet 512 MB az 1 GB ak myslis priamo znacku, odporucila by som HP, mam ho uz dva roky a som veeeelmi spokojna, Asus, Fijutsi maju zdlllhavy proces reklamacie a Acery by som neodporucala, po dlhsom case sa vyskytuje problem s nabijanim a baterkou. Ak mas moznost skus nakup cez niektory velkoobchod, u nas na slovensku je to napriklad BGS Levi. tam kupis notebook za cca 16tis SKK ale na fakturu cez firmu. Noteboooky nie su tazke.... su iba hrube..ak chces tenky skus ThinkPad...ale akosi nemam k nemu doveru.
Odpovědět
Profilova fotka
sonula půl roku funguje bez problémů, díval se na něj i kamarád a sám říkal, že by ho koupil, že je fakt dobrý.Záruku a všechny papíry, ofic.windows a vše k němu mám.Jak říkám, měla jsem štěstí, ale jsem asi dost výjimka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
sonula, myslíš, že je výhodnější koupit OS zvlášť? Z těch Vista - nemá nějaká řada mouchy - jako XP home?
Odpovědět
Profilova fotka
Operační paměť se dneska pohybuje okolo 1,75 - 2 GB ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo ty problémy s baterií a možná i s procesorem by mne docela zajímaly - hlavně osobní zkušenosti.
Odpovědět
consti, tak klobuk dole :-D zuzana, je to moj sukromny nazor, podla skusenosti s windowsom, by som ho nekupovala vobec. Podla mna maju vsetky rady muchy, ci uz XP alebo Vista. Hovorim, po skusenostiach uz dlhsiu dobu nepouzivam windows, tak v tom radit nemozem. viem, ze ked sme kupovali notebooky bez OS boli omnoho lacnejsie.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak, co se týče Windows Vista, tak jsem koukala, že Ultimate má už docela vysoké požadavky :-S , což je důvod, proč bych to radši včetně toho OS.
Odpovědět
Profilova fotka
A jaký OS doporučuješ? Já jsem teď dlouhodobě v zahraničí, takže bych třeba nemohla komunikovat s bankou.
Odpovědět
zalezi od toho aku verziu chces.... ale ak uz by som si musela dat windows, tak by som sa popytala na stare zasoby XPciek :-N
Odpovědět
Profilova fotka
OK ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ajoj ja sama mam laptop znacky ACER ASPIRE 3692WLMi nie som profesional no tento je super typ ma uz windows vista a na co ja potrebujem laptop mi uplne staci!!!a to tam mam este dokonca jazyk nemcinu ale doklipkam sa vsade.paaa
Odpovědět
Článek se načítá
hm, si myslim ze vista sa nicim novym nelisi od XPciek, mozno akurat tak lietajucimi okienkami, ktore beru vacsinu vykonu pocitaca... a kvoli ktorym treba vyssie poziadavky. ak mam povedat uprimne...je mi luto vyhodit take peniaze len kvoli lietajucim okienkam ktore nepotrebujem. ja na tuxovi rebootujem do windowsu raz za rok, ked robim ucto....aj to si trham vlasy :) je skoda ze odstavili XP, ktore uz tymi svojimi servis packami priviedli do dost dobreho stavu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Právě dnes jsem budoucímu tchánovi objednávala notebook. Tenhle: http://www.megaobchod.cz/notebooky/ac... Brala bych ho sama všemi deseti. Jinak mám doma 2 roky starý Acer. Takže tuto značku doporučuji. Pak si promysli, kolik tam chceš mít USB portů, velikost disku apod. Jo a na tom megaobchodu mi i suprově poradili (nejsem jejich zaměstnanec dělající reklamu! :-D ), páč jsem vybírala ještě i tašku a myš. Tak bych se poptala i tam, nikdo neříká, že to tam nakonec musíš koupit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
silente: A jaký máš vztah s tchánem? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to pěkně, jen mám trochu špatné zkušenosti s XP Home a je to pře 25 tis. Jinak děkuju za tip. Já většinou nakupuju u alzasoftu.
Odpovědět
Profilova fotka
Zuzanal - vztah pohodový, on je trošku ostrý, ale zase přímý, takže člověk ví, co má od něj čekat. Notebook dostal za úkol sehnat miláček, ale znáš to..... :-N A mě PC vždy bavilo, tak jsem zkoumala :-D Zkus fakt písnout tomu maníkovi (je hned na úvodní straně toho www obchodu) a popiš mu, co by sis představovala. Já to udělala stejně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
OK, dík.
Odpovědět
Zuz, ja mam Acer 5684 WLMi - byl teda trosku drazsi, ale jsem spokojena ;-) i kdyz ho nemam jeste tak dlouho - od Vanoc :-) napr. http://www.planety.cz/product.jsp?art... ;-) Kazdopadne bych jeste koukala na procesor - kamos, ktery dela s PC denne radil, abych si koupila uz jedine Intel Core Duo ;-) Mam Infra, bluetooth, ctecky karet, wifi, webkameru... je toho dost ;-)
Odpovědět
ahoj zuzanal, urcite si neber este vistu - ma vela much... vela veci s nou nefunguje spravne , napr. blootueth - este chvilu potrva pokial bude ok... ak mas moznost, zober XP s moznostou neskorsieho updatu na vistu. do 25 k sa daju uz kupit celkom dobre veci... ja mam dell D620 - som velmi spokojna - stoji ale trosku viac... do tych 25 sa zmestis pri acery - nie su to zle compy, akurat trosku taszie ...co sa tyka vybavy... zalezi co s nim planujes robit - podla toho si prisposob konfiguraciu - ak napises co planujes robit, tak ti mozno poradim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky já slyšela od dost lidí,že na Acer nadávají.A nemyslím tím laiky, ale ty,co pracují v oboru =-) .Tak nevím 8-)
Odpovědět
My máme HP Compaq nc6000 a Acer Aspire 3614 LMi...Po stránce ceny i kvality jsou spolu neporovnatelné, ale vyhovují nám oba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam taky acer travel mate, je ok ale mam desne malou pamet a to je teda velka pruda ]-( jinak baterky vydrzi tak 45 minut, coz teda neni moc. OS mam windows XP ale home, cely wokna bych nejradsi vyhodila a dala si linux, ale musim to mit kvuli praci. mail mam bat a vyhovuje, prohlizec avant taky ok.
Odpovědět
Ahoj Zuz: tak já bych ti doporučila notebook zn. Asus serie A6RP, mám ho já i miláček a oba jsme moc spokojeni, žádný problém s ním dosud nebyl, dávají k němu i tašku, fakt jsou tyhle noťásky dobré, kámoš co má PC firmu doporučuje všem hlavně Asusy...Naopak moc nedoporučuje Acery, jsou kazové a málo vydrží...Windows mám XP a spokojenost... ;-) Mrkni třeba sem: http://notebooky.itek.cz/notebooky-ce...
Odpovědět
Consti - nestras! :-S
Odpovědět
Když jsem sháněla notebook, tak mi známý, který se v tom vyzná, doporučil značku Asus jako jednu z nejlepších na trhu. Nakonec mi vybral Prestigio 1550D, jsem s ním spokojená, ale už byl jednou na reklamaci, protože mu úplně zkolaboval hard disk. Jinak je ale v pohodě. Má integrovanou wi-fi. Přítel má Acer - je dost pomalý a taky málo vydrží - ale to asi záleží na typu.
Odpovědět
ono je tazko sudit firmu podla jedneho laptopu :-( kazda firma ma svoje top produkty ako aj shitiky ... zalezi len od vysky investicie... neviem, asus ani acer urcite nepatria medzi top znacky... ak chcete kvalitu chodte do ibm, hp, fujicu alebo do dellu - to su svetove znacky, ktore ponukaju aj patricny servis... pri znackach typu acer, asus a pod. zial musi clovek ratat s tym, ze sice kupi lacny dobre vybaveny compik, ale su to compy casto bez servisu, su tazke, maju slabe baterie a pod. na prvy pohlad casto neviditelne nedostatky...pokial posluchaju, tak clovek tie nedostatky nepociti tak moc... horsie je, ked sa pokazia |-|
Odpovědět
dai: myslíš že noťas za 25.000,- Kč je "lacný"??? :-D
Odpovědět
pavla007, ja mam HP nx 6110 som veeeeeeeeeeelmi spokojna.... co sa tyka windowsu, rozdel disky a daj aj wokna a aj linux. ja to mam tak spravene... ak potrebujem bootujem do woken (to je asi tak raz za rok) inak bezim na linuxe a neviem si vynachvalit... pozerala som Kubuntu, to je najviac podobne woknam, ale ta podobnost ma odradzuje. dai fujitsu ma dost komplikovany servis, posielala som tlaciaren a trvalo to vyse 4 tyzdnov. ivett hm, urcite za 25 tisic patri medzi tie lacnejsie...priam najlacnejsie. samozrejme cim vyssia kvalita tym vyssia cena.....ale iba na pisanie, maily, fotky stacia aj tie lacnejsie,..popripade ak vam neprekaza nemobilita tak za lacnejsie dokazete poskladat dost slusny stolovy komp. ma vyhodu v tom ze obsah casey dokazete menit podla potrieb. hlavne ked sa nieco pokazi.
Odpovědět
este som zabudla dodat, ze OS v notebookoch je bez MS officu, takze ak vam nestaci normalny OpenOffice.org, tak ratajte s dalsimi cca 12.000 za licenciu na MS Office 2007, starsia verzia je lacnejsia iba o par tisic (stoji cca 7000)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?