Na obřadu řekli ne, teď se nesmí 3 roky vzít

Profilova fotka
Ahoj holky, mě se to nestalo a snad ani nestane, ale slyšela jsem, že pokud snoubenci řeknou místo "ano" "ne", nesmí se 3roky vzít..nevím, co je na to pravdy.Nevíte někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
to se mi moc nezda, pokud by se snoubenci prerekli,stat se v tom stresu muze cokoli,mam pocit,ze staci obrad zopakovat,spis bych dotaz smerovala na prislusnou matriku, i kdyz s touto variantou snad nikdo nepocita ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To jsem neslyšela. My se jen tak pro zajímavost ptali matrikářky a říkala, že se pak platí nějaká pokuta.
Odpovědět
o tom jsem taky nikdy neslysela teda :-D ale o tom, ze zenich od obradu utek jsem slysela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem to četla. Pak jsme špekulovaly s kamarádkou, že se třeba vezmou v zahraničí a nikdo na to nepříjde, že si u nás řekli ne. Možná to je přísnější v kostele. V tom článku bylo, že to nebyl přeřek, ale natvrdo řečeno ne..
Odpovědět
nejsem si 100% jistá, ale mám pocit, že v tom případě oddávající musí svou otázku zopakovat ještě 2x a pokud ve všech případech ženich odpoví "ne", tak se prostě nevzali. co se děje pak (jak dlouho se třeba nesmí vzít oni dva nebo každý zvlášť s někým jiným - resp. teda ten, kdo řekl ne), tak to netuším. ale fakt si tím nejsem jistá, s někým jsme to z legrace kdysi probírali.
Odpovědět
Profilova fotka
Tři roky určitě ne, ale myslím, že se oddávající zeptá ještě jednou. Pak se může civilní obřad může opakovat s nějakým časovým odstupem, myslím, že týden. Ale přesně to fakt nevím. Jak je to s obřadem v kostele nevím. Každopádně to žádná sranda fakt není.
Odpovědět
tak holky, poctivo sa naucit slovko 'ano' :-D :-D a ucit to aj snubenca, budit ho o polnoci, nech to povie a tak :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se tomu se svedkyni smaly a dosly jsme k tomu, ze pokud bychom se tak soustredily na to ano, aby z toho pak nevylezlo neco jineho:)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám říkali, že se obřad může znova konat až další den.
Odpovědět
mě kdyby přítel zdrhnul od oltáře,tak nebudu chtít o žádné další svatbě ani slyšet! A kdyby jo,tak za hoooodně dlouho :-D
Odpovědět
u svateb v kostele zadnej prerek nastesti byt nemuze protoze clovek musi odrikat celej ten slib tak se jen tak nemuze splest ;-) no a pokud udela nejakou malou chybu ve slibu tak si toho vetsinou ani nikdo nevsimne hlavni je aby natvrdo nerekl ze teda vycouvava - uprime me kdyby toto partner udelal tak ho asi zabiju a rozhodne bych neuvazovala o dalsi svatbe :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Můj brácha v den své svatby tedy od oltáře nezdrhl... ale těsně před obřadem se pohádali a svatba se nakonec nekonala... :-D A to bylo vše zamluvené, zaplacené, přichystané, přijeli hosti i se svatebními dary... super to jako bylo :-D
Odpovědět
Článek se načítá
adriene - no tak to je sila to si nedovedu vubec predstavit =-) to je jak z nejaky spatny komedie
Odpovědět
Profilova fotka
adriene - no tak to museli být rodiče na mrtvici. Já bych asi měla co dělat, abych to přežila. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D to tedy bylo. Když si představím, že mi příští týden uteče přítel od oltáře a představím si, že má všechna práce byla k ničemu... :-D :-D bych ho pak někde musela najít a uškrtit :-D
Odpovědět
hlavne si nedovedu predstavit co se tak zavaznyho stalo aby hadka pred svatbou rano byla tak megozni ze se nevzali :-N
Odpovědět
Když se někdo přeřekne a místo "ano" řekne "ne". :-D Tak se oddávající musí ještě zeptat 2x jsetli si je vjedom toho co řekl a pak je to oficielní. :-( jeden známý oddává na Křivoklátě tak to vím :-D ale o tom že by se nesměli 3 roky vzít to jsem neslyšela
Odpovědět
Ahoj, četla jsem o tom story, která se stala v Rakousku. Nevěsta chtěla být u obřadu vtipná a řekla NE, eeeeeeeeee teda ANO a začla se křenit, jakože to byl vtip, načež jí oddávající sdělil, že mají smůlu a oddáni teď být nemůžou. Nejdříve potom za 3 dny. Bylo to asi v Mladé frontě... Takže tak - jak je to u nás nevím... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem o tom story v Rakousku slyšela. Myslím, že je to z toho důvodu, kdyby snad byl někdo do sňatku nucen. Ale u nás toto neplatí... Tam se opravdu oddávající ptá znova. Každopádně to vtipný fakt není.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ještě jsem si vzpomněla, že mi náš farář jednou vykládal, že vyrazil z kostela snoubence, protože ženich byl ožralej :-N a neoddal je, dokud nedošel střízlivej... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Allegria: zenich asi den predem notne zapijel svobodu:)
Odpovědět
Mě v začátcích plánování svatby napadlo, že bych na otázku "berete si..." mohla říct " ne...můžu odmítnou tuto nabídku, ano beru :-) " jenže budu tak vyklepaná, že na žádný rádobyvtípky nebudu mít náladu a "ano" ze sebe vysypu hnedka :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
To vypada spis na poveru, ale co se uradu tyce, verila bych,ze berou pokutu za zmareny cas. V kostele vam to naopak mozna jeste schvali, ze jste k sobe uprimni. ;-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kata267 Rekla bych,koho se zeptat,ale ti se nakonec vzali, museli. Ale stale bydli od sebe. Zivot dela ruzny kousky... :-p 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?