Kritika při plánování svatby: Jak na ni reagujete?

Profilova fotka
Ahojte kočky, ako reagujete na kritiku?🤔 Napríklad pri plánovaní svadby, od snúbenca či rodiny? Stretli ste sa s ňou? Viete ju prijať? Aké sú vaše skúsenosti? Dostali ste niekedy konštruktívnu kritiku alebo sa stretávate skôr s neopodstatnenou kritikou, ktorá je podaná netaktne a necitlivo?🤷‍♀️ Podeľte sa o svoje skúsenosti v komentároch a poďme si trošku podebatovať.✍ Prinášam vám aj taký môj mini fotonávod na to, ako sa ja zvyknem vyrovnávať s nečakanou kritikou.🤍 Článok na túto tému "7 typů nepříjemných lidí, na které můžete narazit během plánování svatby, a jak je zvládnout" nájdete aj v Magazíne: http://www.beremese.cz/magazine/kriti... 🙂 *Príspevok nie je nepovolená reklama. Vznikol v spolupráci s Bereme se v rámci nového projektu "Mini poradňa - Svadba a všetko okolo nej...". Postupne otvoríme spolu so zaujímavými ľuďmi či odborníkmi témy, ktoré riešia mnohi/é z nás.
Odpovědět
@dennik_tridsiatnicky_sk Moja reakcia na kritiku záleží od 3 faktorov: 1. Akým štýlom je kritika podaná. 2. Čo je obsahom kritiky. 3. Kto ma kritizuje. Myslím, že svadba je udalosť, ku ktorej kritika ako taká nepatrí. Povedať svoj názor na výzdobu, šaty či jedlo je fajn, ale za mňa by to nemalo byť podané v štýle: "Toto už je nemoderné, toto je škaredé a pod." A vôbec, prečo by sa rodina (najmä v prípade, ak si svadbu platia snúbenci sami) alebo hostia mali k niečomu vyjadrovať, niečo kritizovať? Kritiky má predsa každý dosť v práci, v osobných vzťahoch, všade.
Odpovědět
Já tedy musím říct, že s kritikou jako takovou jsem se zatím nesetkala 🙏🏻. Možná proto, že jsme na začátku plánování. Co mě ale neskutečně vytáčí je to, jak všichni plánují za nás: například snoubencova babička říká, že budeme mít svatbu v kostele, kterou teda ani jeden nechceme 😄. Taky mě štve, jak se všichni na tu svatbu automaticky zvou 😁, za chvilku budeme mít na svatbě tak 200 lidí 🤣🤦🏻‍♀️.
Odpovědět
Mě tedy celkem vysavalo neustále poslouchat- a vy to budete mít takhle? Ale to by se nemělo! Spojeni nemělo by se/takhle je to správně/mělo by se me točí do bela od plánování svatby. Vlastně mi nikdo za cely život nic moc neporadil až než došlo na zasnoubení 😂 od te doby jsou všichni chytrý 😂 druhou vlnu nevyzadanych rad čekám až budu těhotná. 😂
Odpovědět
Proto jsem se nikdy nikoho na názor neptala, dokud jsem ho opravdu nechtěla slyšet a nechtěla poradit s konkrétní věcí. A pokud začal někdy někdo něco komentovat, jasně - ale slušně - jsem dala najevo, že to není věc k diskuzi, že takhle to prostě bude. Manžel měl postoj stejný, tedy vzájemně jsme se v tom podporovali. Ono je totiž jednoduché radit - a úplně někomu zkazit den, když se nad věcí zamyslíte tak dvě sekundy, zatímco snoubenci vymýšlením té jedné věci zvládli strávit několik dnů.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší si toho nevšímat, případně si z kritiky vzít to, co člověka zaujme, to dobré 🙂
Odpovědět
Ke kamaradkam, ktere mely jiz svatbu za sebou, jsem si pro prakticke rady a tipy chodila sama, protoze jsou veci, ktere clovek nemuze vedet a ani by ho nenapadly, dokud je nezazije. Jinak jsme s muzem meli oba jasno v tom, ze kdo bude udilet nevyzadane hrabeci rady, nebo neco kritizovat, bude durazne upozornen, ze nemusi nikam chodit, kdyz se mu to nezamlouva. Ale ukazalo se, ze se obklopujeme skvelymi lidmi, protoze k nicemu z toho nedoslo. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?