Když se neshodnete na jménu pro dítě, co byste dělali?

Profilova fotka
Ahoj, Svatba se bohužel odkládá na neurčito protože jsem nezaměstnaná a tak trochu mám stres i z toho tak se nechci pouštět do svatby. :) No a včera jsme nakousli téma děti (samozřejmě ty až po svatbě) a normálně jsme se ještě pohádali o jménu já chci nějaké zvláštnější např. Sebastián, Sofie, Alice,Jáchym, Kryštof atd. nijak extra šílené, ale neobvyklejší a on chce prostě takové co se ničím od ničeho neodlišuje. Nemůžeme mít jméno končící na š protože nám začíná příjemní Š. Jak to máte vy? Co by jste dělali kdyby jste prostě chtěli zvláštnější jméno a polovička ne? Vymyslela jsem kompromis, když bude holka vymyslí jeden když kluk vymyslí druhej, ale ani to nefunguje.. :) Máte to někdo stejně? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka.princezna Ahojky, my jsme to měli uplně stejně, ja jsem chtěla netradiční jméno, manžel klasické typu Karel a Pepa :)) Tak jsme našli kompromis. (děti nemame, jen planujeme a sníme). Kompromis je Gabriela a Daniel. Oba poměrně neobvyklé, v CR ne tak casté, přesto české :)) Myslím, že je lepší se shodnout, a zkusit najít něco spolu, nějaké se Vam přece musí líbit podobné nebo stejné.. :)) Nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím sníme o svatbě protože nemůžu sehnat práci takže sním i o svatbě, o dětech mluvíme do budoucna cca za 3 roky. Ale Kryštofa mi zatím ještě razantně nezamítl takže snad bych mohla mít Kryštofa.. :D
Odpovědět
Tak tohle téma u nás za chvíli bude kámen úrazu. My to řešit musíme :-D. S příjmením na Š jsme na tom stejně. Pro kluka jsem se ještě na jménu dohodli. Oboum se nám moc líbí Jakub (mě se tedy vždycky nejvíc líbili jména končící na š, což bohužel k příjmení nejde jako Tadeáš, Matyáš). Ale u holky to bude něco. Zatím mi žádná Ema, Sára, Zoe a podobný neprošli a pochybuju, že se na něm někdy dohodnem 8-( :-D
Odpovědět
@ajuse @jajinka.princezna Holky je pro vás důležité mít nejdřív svatbu a pak děti nebo jak na to nahlížíte? Neptám se vyloženě kvůli sobě, jsem přes 3 roky vdaná a chlapečka už taky máme. Ale vyskytují se v mém okolí páry, které mají nebo plánují dítě, ale svatbu ne. Zajímal by mě pohled jiných lidí.
Odpovědět
@misaskul Asi tak, že bych klidně měla dítě bez svatby :-) . O dítě jsem se pokoušeli skoro rok. Tudíž jsem ho plánovali bez svatby. Nepřicházelo a místo toho přišla žádost o ruku, kterou jsem nečekala. Nakonec to dopadlo tak, že svatba byla narychlo, protože měsíc po žádosti, jsme se konečně dočkali i vytoužených dvou čárek na testu. Za mě bych se vdávat nemusela. Už tím, že se mnou chtěl přítel mít dítě, mi potvrdil, že mě dostatečně miluje. Svatbu beru spíš jako kus papíru, díky kterému mám určité právní výhody. Jinak to pro mě nic extra neznamená. Pro přítele je to trošku něco jiného. Tradice, něco co by chlap měl udělat, když ženskou miluje a chce s ní být zbytek života a založit rodinu. Myslím, ale že je to hlavně díky tomu prostředí ve kterém jsme každý vyrůstali. Já z rozvedený rodiny, kdy trvalo strašně dlouho než se mamka odvážila podat žádost o ruku a my jako děti tím vlastně jen trpěli. Přítel zas ze spokojené rodiny, kdy rodiče jsou spolu doteď i po nějakých cca. 40 letech. Každý to bere asi trošku jinak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misaskul Je to důležité pro mě a pro přítele snad ještě víc. Kdybych otěhotněla neplánovaně tak se asi vdám MOŽNÁ až se to narodí nebo zase hodně brzy nechtěla bych mačkat to malé v šatech a tak... Můj přítel řekl, že ať je jakýkoliv tak dítě bez svatby nechce. Jeho kamarád má teď půlroční holčičku a řekl přítelkyni, že si jí nebude brát, že nechce papír.. Je to i pro dítě takový nevím no až půjde do školy no já jsem Bláha a máma je Petrůvková nevím no..
Odpovědět
Já si myslím, že dítě je mnohem větší závazek, než svatba. A když to někomu připadá jako "papír", tak vlastně nechápu, čemu se tak brání :-D Já jsem věděla, že nejdřív svatba a pak miminko - přijde mi to prostě tak přirozené, původně jsme chtěli počkat až úplně po svatbě, ale nakonec jsme začali dva měsíce před :-) Výhoda dnešní doby je ta, že se dá mimčo naplánovat - i když "nehody" se taky stávají ;-). Spíš jsem se setkala s jednou věcí, kdy dva lidi vědí, že se chtějí vzít a mít dítě, ale čekají až na to, až budou v jiném stavu a pak začnou plánovat narychlo svatbu... to mi přijde zvláštní. A na jménech jsme se celkem shodli - manžel zavrhl Emu (a já jsem teď ráda :-D ), půlka rodiny Františka, druhá půlka Vaška a já bych chtěla kluka Matěje, manžel toho Vaška nebo Františka... tak snad to bude holčička, u ní je to jasné :-D Většinou každé jméno, na které si člověk zvykne mu pak přijde "normální", i když ze začátku to třeba zní divně.
Odpovědět
@maroussia Hezký názor. :-) Takže čekáte přírůstek? Přeji hodně štěstí a zdravíčka a pohodové těhu. :-) U mě také platilo, nejdřív svatba a pak dítě, je to pro mě přirozené a je to vlastně přivedení dítěte do úplné rodiny. Mám na to stejný názor jako ty. A se jmény je to děs no. :-D @jajinka.princezna Určitě je dobře, že i tvůj přítel má na to takový názor. Myslím si, že je to tak správně, ale všechny plusy toho vyjmenovat nedokážu. Proto jsem se vlastně objevila v této diskuzi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?