Jaké cvičení vám pomohlo na bolavá záda?

Profilova fotka
ahoj holky, mam uz dlouho problem ze zadama, hlavne bederni pater a ted uz i krcni. Mivam z toho i migreny. Vim, ze bych mela cvicit, moc jsem tomu nedavala, ale chci poradne zacit. Jaky druh cviceni vam pomohl?
Odpovědět
1
2
zuzzek: jednoznačně jóga a cvičení, která mě naučili na rehabilitaci a rehabilitační masáže... taky plavání pomáhá, ale jen pokud plaveš správně... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s Natrix, cvičit, cvičit, cvičit. Já mám po zlomenině bederního obratle, takže mě čekají bolesti do konce života. Jediné jak se jich zbavit se nejlépe každodenní posilování zádového a břišního svalstva. Doktorka mi doporučila Mojžíšovou, ta je prý na záda supr.Plavání určitě taky, ale chce to hlavně pravidelnost, a té se nějak nedostává :-x
Odpovědět
p.e.t.a.: my po zlomeninách víme, že bez cvičení se to nedá a ty bolesti jsou pekelné... :-p :-( když mám ale období, že je to lepší, tak cvičení taky flákám a hlavně dojíždím denně do školy a do práce a sedím ve škole i v práci, tak se mi to zase horší, ale vím, že cvičení pomůže... ještě teda na balonu je to fajn
Odpovědět
Profilova fotka
diky. tak vidim ze jinak nez cvicenim to nepujde. a mate nekdo priznive zkusenosti s cvicenim pilates? a co masaze?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
zuz: pilates jsem ještě nezkoušela, a k masážím: já chodím k rehabilitační sestře, protože k ,,normálnímu" masérovi bych si netroufla... ona přesně ví, kam až může zajít aby to bylo co nejefektivnější ale ještě neublížilo.... ale není to jen klasika masáž, protáhne mi u toho ruce, nohy, dělá se mnou takové cviky, že je to dobré i na vylítlé plotýnky a tak. Do večera jsem jak zmlácená a unavená a člověk se nesmí moc namáhat, ale pomáhá mi to moc...
Odpovědět
Profilova fotka
No asi je fakt lepsi nechat si napsat masaze primo od ortopeda, beznej maser muze asi i leccos pokazit... Chodila jsem i na komplexni rehabilitaci, vcetne elektrolecby - a ta mi teda vubec neprospivala, zada me z toho kolikrat bolela tak, ze jsem ani nemohla stat.
Odpovědět
zuz: ale ono strašně záleží na tom, z čeho ty bolesti máš - jestli je to poúrazové, nebo jestli máš třeba skoliózu, nebo je to ,,jen" ze špatného držení těla a sedavého způsobu života... já jsem poúrazový případ, proto si nedovolím jen tak k někomu přijít, ale třeba bolesti zad ze sedavého způsobu života a tak zlepší i ,,běžná" masáž, i když rehabilitační je jistě efektivnější... já nejprve chodila na rehabilitační pracoviště, kam mě poslala dr., takže přesně věděli, co můžou a co ne a ta nejlepší paní šla do důchodu,a le je strašně aktivní a pořád pracuje, tak mi stojí za to, dojíždět za ní 60 km... ;-) ono je taky maséra masér... dneska se dá absolvovat nějaký tříměsíční kurz a je z tebe masér a nebo na to ty lidi mají zdravotní vzdělání a je to o něčem jiném...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, ja mam taky bolava zada, ale to mam nejspis z toho, ze porad sedim, bud ve skole nebo pak doma u PC. Pred 2 roky jsem mela autonehodu (naraz do zad i hrudniku), tak me doktor poslal na rahabilitacni masaze, pri prohlidce mi rekl, ze mam mezi posldnima obratlema u krize nejakou trochu vetsi mezeru, ale pry to nic neni. Po rehabilitaci jsem zacala chodit na pilates, asi tak 5 mesicu a fakt mi to pomohlo, zada me pak uz nebolela. Pak jsem toho nechala a boles je zpet. Takze to chce pravidelnost. Ted sice chodim do fitka, ale na zada to chce jine cviceni, premyslim, ze po zkouskove zase zacnu chodit na pilates nebo zkusim jogu :-)
Odpovědět
já na jógu chodila rok a nedám na ni dopustit, teď to bohužel z časových důvodů nestíhám,a le objednala jsem si u Ježíška DVD s cvičením jógy. Byla jsem i na kontrole u neurologa, protože moje záda jsou stav po autonehodě, a to jsem tam byla, když jsem chodila na tu jógu a ona sama byla překvapená, že dělám věci, které bych neměla zvládnout,a le že díky té józe jsem je zvládla. Když jsem na jógu chodila, tak jsem si to ani neuvědomovala, až když jsem přestala jsem zjistila, že se to zhoršuje... cvičím apsoň cviky od rehabilitační a na míči... pilates bude ale na hodně podobném principu, jako jóga, ale víc aerobní, ne? :-)
Odpovědět
Mně i miláčkovi pomáhá kostivalový olej pěkně vmasírovaný do kůže na zádech.
Odpovědět
Profilova fotka
Jóga, chodím půl roku a od té doby nevím, co je to bolest zad ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
..chodím na rehabilitace se zády, také bererní část, bohužel mám na kůstkách páteře drobné anomálie, které se ovšem neprojevovaly dokud jsem nepřestala cvičit. Pak jsem trpěla jako zvíře, takže opět cvičím. Jednoznačně to chce posílit jak svaly zad, tak břišní. Určitě zapomeňte na aerobic či běhání. Pilates, joga, pomalé silové cviky. Ani plavání mi paní doktorka na bederní páteř příliš nedoporučila, když, tak prý jen znak, kdy bederní páteř není prohnutá (nebo plavat s hlavou ve vodě, tak jak se má)
Odpovědět
ahojky, tak já ten pilates zkoušela, ale moc mě to nebere, ty cviky mi přijdou docela těžké...tak chodím hrát s partou floorball, je to super pohyb pro celé tělo a musím uznat, že mě záda nebolí...mě ale bolela ze sedavého zaměstnání a lenosti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Je fakt, že mě taky pilates prvně přišel jako nudný, ale jelikož mám díky zádům zákaz aerobicu, běhu, atd.., tak to je nejlepší řešení. Je to hodně na zátěž a garantuju, že po prvním týdnu si budete připadat absolutně bez břicha :-)
Odpovědět
Ahoj zuzzek: Ja jsem zrovna nedavno prodelala sadu RHB se cvicenim a masazemi i parafinem a musim rict, ze kdyz clovek necvici sam doma, tak je to na prd. Jinak, ja spis mam lepsi zkusenosti s masazema, ktere si zaplatim sama, jelikoz kdyz jsou predepsane, tak zase ti rehabiliteri to trochu sideji, ale samozrejme, zalezi... A co mi pomaha, je PILATES, VRELE DOPORUCUJI.. ;-)
Odpovědět
vernero, jenže já si nechci připadat bez břicha, já chci být bez břicha :-)
Odpovědět
Jestly máte problémy se zády jekého koliv charakteru poradím, jsem z olomouce.Také jsem je měl, na radu kamaráda jsem navštívil člověka, který cvičí tai-chi a chhi-kung ten mi ukázal cviky podobné vojtově metodě (jennže ty jsou upravené a převzaty právě z těch. tibetských metod cchi-kung a nemají takový účinek).Za dva týdny jsem měl pátěř zcela připravenou a následná náprava byla 100%.Ten člověk je mistr z Moldávie. Mají jinou medicínu, poradil mi jak řešit spoustu problémů a nestačím se divit jaké léčivé účinky mají.Holt u nás jsou na všechno antibiotika.
Odpovědět
Chodím na powerjogu (rychlejší než normální joga i pilates), ale hlavní problém se zády - zablokovaná žebra a hrudní páteř - mi vyřešila až rehabilitační sestra, která si mě prokřupala a je dobře. Powerjogu budu cvičit dál, plánuju přidat mojžíšku na bedra ;-)
Odpovědět
mne taky pomohla power joga a joga ;-) . Vazne! cely zivot me bolela hlava a zada a pulrok powerjogy a bylo to uplne v poradku ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
oživuju diskuzi. Taky mě pobolívají záda, ale nevím co přesně cvičit, abych si neublížila. V dětství jsem měla snad i skoliozu - nejsem si jistá. Je skolioza na celý život? Pomůže fizyoterapie? Nebo chiropraxe? Poradíte?
Odpovědět
Pomůže hlavně rehabilitace, tu si můžeš nechat napsat od svojí obvoďačky a tam se na tebe podívají, ukážou ti cviky a dohlídnou, abys je dělala správně. Jinak mě osobně (mám křivá záda od dětství) pomáhá spát bez polštáře, cvičit na gymnastickém míči a chodit plavat. Nejdůležitější je mít posílené zádové svalstvo, to pak záda udrží.
Odpovědět
Důležité je taky mít posílené břišní svalstvo, zvláště pro bederní páteř. Mně nejvíc funguje hýbat se (podle ročního období a nálady - běh, kolo, loď, běžky, plavání, tanec) a poctivě se protahovat.
Odpovědět
Já docela sportuju, ale s bolavými zády jsem se taky občas potýkala, hlavně v první práci, kde jsem hodně seděla. Pomohlo mi cvičení na záda, chodila jsem v Praze na Floru ke Katce Masopustové, je fakt profík a pražským holkám doporučuju! Jinak zkuste jakékoliv jiné zdravotní cvičení, pomáhá i cvičení a protažení na balonu nebo si pořídit DVD a jet podle něj.
Odpovědět
Ahoj, mam rehabilitacni cviceni - i kdyz doma uz jen dlouhou dobu, obcas powerjoga a nejvic mi vzdy pomuze moje pani maserka, ma zlate ruce x-)
Odpovědět
Tiez som obsalvovala rehabilitaciu kde mi ukazila co a ako mam cvicit a musim povedat ze mi je lepsie. Od puberty mam miernu skoliozu cize ta bolest bola niekedy silnejsia :) Urcite by si mala zajst za obvodackou.
Odpovědět
mé praktické doktorce jsem se zmínila, dala mi jen nákou brožurku s pár cviky a to bylo vše. Já chci, aby se na mě podíval nějaký odborník, ať vím, jestli něčím trpím nebo je to jen tím, že posledních 5 let defakto necvičím ...
Odpovědět
a skusala si sa jej opytat aby ta poslala na nejake odborne vysetrenie? Ak to nechce urobit tak existuje dost privatnych lekarov - odbornikov ku ktorym by si mohla zajst .... Vim ze to stoji kolem 500 KC ale zdravie je predsa zdravie....
Odpovědět
já jsem tedy nepřečetla co ti tady kdo radí,ale rozhodně posilovna a stretching. Já měla velké problémy se zády vlastně to mám vrozené až velkou zátěží v pubertě se to začalo projevovat. Můj pan doktor mě poslal do posilovny a od té doby musím říct,že mě záda bolí už jen když vypustím nebo delší dobu neposiluju. Samozřejmě nevím zda tvé bolesti nevyplývají z problémy s ploténkami či jiné páteřní anomálie(kyfóza,hyperlordóza apod....), nebo třeba od plochých noh jak zjistili kamarádovi:))
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, mne pomaha cviceni (posilovna) a masaze ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?