Druhá svatba. Ano nebo ne?

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, jak už napovídá název, jestli druhou svatbu. Vím, že je to věc čistě moje, ale i tak bych ráda znala názor vás druhých. První manželství mi nevyšlo, oba jsme byli mladí a praštění a do všeho se hrnuli. Sice jsme měli svatbu se vším všudy, ale prostě nám to nevyšlo. S mým aktuálním přítelem jsme spolu 5 let a o svatbě už jsme mluvili, ale pořád si nejsme tím definitivně jistí, jestli ano či ne. Naše děti se znají, sdílíme spolu 4 roky společnou domácnost, ale i tak..
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, taky se vdávám podruhé. Děti si rozumí a jsme spolu 4 roky. Zkrátka to riskneme ;-) Zvlášť, pokud spolu žijete, vzájemně se podílíte na chodu domácnosti apod.
Odpovědět
@lenkabrunnerova jéé aspoň nebudu sama ;-) no zatím sme o tom jen mluvili,tak uvidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maky_hara Ahoj, mě taky první manželství nevyšlo.. S novým přítelem jsme se o svatbě bavili a jsme aj zasnoubeni, takže ANO, do druhého manželství půjdeme oba dva (taky je rozvedený) !! :-) Jde však o to, zda jste si oba jisti.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maky_hara První manželství ztroskotalo, dlouho jsem byla sama a sama vychovávala syna... Objevil se současný partner, po krátké době u nás trávil 4 dny v týdnu, rok spolu žijeme a v srpnu chystáme svatbu... Ano, budeme se brát, chceme, jsme v dostatečném věku, rozumní, nic uspěchaného, syn partnera miluje, partner miluje jeho, budeme stavět... Pokud si jste jistí, že spolu chcete být na víc než jen "psí knížku", jděte do toho... Hodně štěstí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vem papír, přelož ho, a na jednu stranu si napiš, proč svatba ano, a na druhou proč svatba ne :-) a sama uvidíš co ti leží v hlavě a na srdci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chalibda Tak to je super rešení... Tohle většinou nikdy nezklame...
Odpovědět
já teda mám teprve před první svatbou, a věřím, že když se člověk jednou spálí, tak už si to podruhé rozmýšlí, ale nevidím důvod, proč se nevzít :) pokud spolu žijete, vše je v pořádku a vzít se chcete, jen do toho ;-)
Odpovědět
@maky_hara Ahoj, je jasné, že rozmyslet si to musíte nakonec vy, protože jenom vy víte, jak to s váma je ;-) Ale já za sebe říkám- proč ne? I tady je spousta holek, co do toho jdou podruhé. A jestli ještě váháte, není přece nutné chvátat. Nechte to uzrát a až dojde ta správná doba, poznáte to sami :-)
Odpovědět
@lennnia tak to jsem na to docela stejně přítel je taky rozvedený ;-) @chalibda @bubbi to už sem taky zkoušela,vycházelo mi spíše ano,ale bojím se spíše reakce děti co na to řeknou,budem si s nima muset o tom promluvi.. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Bude to zniet neuveritelne, ale ja som rozvedena uz dva krat.. :-( Niekedy si clovek proste nevyberie, co ho caka, ale aj tak, po nejakom case, sa rada vydam za svojho partnera, ktory mi bol pocas a po druhom rozvode obrovskou oporou, pretoze to, co sa stalo z mojho exmanzela mi nezabrani nadalej verit v manzelstvo, lasku, uctu a toleranciu. Stacilo, ze mi vzal par rokov zivota, moje zasady a sny mu vziat nedovolim.. Takze - ANO, druha, a aj tretia svadba, ak to tak citite..
Odpovědět
@maky_hara Já si myslím, že vůbec nezáleží na tom, jestli je to svatba první nebo druhá, nad tím není potřeba vůbec přemýšlet. Spíš bych se zaměřila na ten současný vztah, jestli je opravdu kvalitní, milujete se a víš, že je to ten pravý, že s ním chceš strávit celý život a že si chcete slíbit společnou lásku, tak neváhej. Není to o tom, "co na to řeknou lidi", je fuk, že je to druhá svatba. Ne každý má to štěstí, že hned na poprvé potká toho pravého. A když ten pravý přijde, je to krásný vztah, tak svatba je prostě správná volba ;-)
Odpovědět
@lennnia @vera_vila a může se zeptat,vím že to hodně lidí už dneska neřeší,ale jaké budete mít šaty?... :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maky_hara Záleží na tom, jak tu svatbu chcete pojmout... Jestli jen něco jednoduchého, malého, protože to není poprvé, nebo si ji budete chtít vychutnat a užít... Protože moje první svatba stála za prd, tak tuto si chci opravdu užít, s rodinou, s kamarády, s muzikou, s tancem... Takže bude se vším všudy, i s krásnýma šatama (fotku mám v albu) - i když ne teda přímo svatebně bílýma... Ale fakt to hodně závisí na tom, jak to chcete pojmout, jestli se vzít třeba jen se svědky a pak jen říct ostatním, že jste se vzali, nebo udělat malou svatbu v kruhu rodiny, nebo opravdu svatbu i s nejbližšími kamarády... Podle toho se odvíjí i oblečení...
Odpovědět
Profilova fotka
@maky_hara proč byses bála reakce dětí? žijete spolu, na tom se přece nic nezmění... v podstatě se nemusí změnit ani ta příjmení, jen na to budete mít ten papír, zpečetíte tím to, co cítíte... A pokud spolu opravdu žijete i dýl, tak si myslím, že je i reálná šance na změnu příjmení dětí na nové příjmení maminky, pokud bys nosila příjmení jeho (což si myslím, že je také důvod se vzít, opravdu patřit k tomu druhému a nosit jeho jméno)... Každopádně přeji správné rozhodnutí... (a žádné rozhodnutí není špatné)
Odpovědět
Profilova fotka
@maky_hara u nás to je tak, že jsme oba rozvedený.. a oba chceme druhou svatbu!! A šaty bych chtěla bílé, proč ne? Vždyť s nynějším partnerem je to vlastně první svatba :-) a když někdo chce, tak klidně zase velkou. My toho názoru však nejsme, ale každý jsme jiný a o tom to je :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já se taky vdala po druhé. Před tím jsem byla mladá a hloupá. Teď už tak nějak vím co od života chci, takže jsem šťastná, že jsem si vzala takového muže! :-) Člověk se toho nesmí bát :-) A měli jsme velkou svatbu, jako když by to byla první :-) Dostávala jsem i blbí dotazy, a to se chceš vdávat znova? ANO CHCI!!! A že jsem jednou šlápla vedle, tak to mám být do konce života sama?
Odpovědět
Táák a konečně sem zasnoubená,přišlo to s čista jasna :-D včera mě můj drahý požádal o ruku x-) x-)
Odpovědět
@maky_hara No vidíš a vyřešili jste to i bez nás ;-) Super, gratuluju!
Odpovědět
@bubbi děkujem moc... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mimochodom, co sa deti tyka, i pre nich je to velmi velka istota, najma ak maju partnera radi a zvykli si na neho.. Manzel rodica ma totiz vsetky prava a povinnosti k detom ako jeho biologicky otec.. T.j. v pripade, ze by sa matke nieco stalo, nemusi ist nutne k cloveku, ktory on v mnohych pripadoch vobec nejavi zaujem. Extremny pripad, ale mama musi mysliet aj na nieco take.
Odpovědět
Taky budu mít za pár dnů druhou svatbu, má malá dcerka je nadšená s přítelem spolu rok žijeme a vše klape, víceméně ;-) Pro ženicha to bude první svatba a jeho představa je klasická svatba s nevěstou v bílém atd. i když já bych klidně jiné šaty než bílé, tak jsem se podřídila a užiju si to v bílém ještě jednou. Tak nějak ta bílá k nevěstám patří, i když na pannu nevěstu si s dcerkou hrát nehodlám :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě taky čeká druhá svatba za 14 dní a syn má partnera taky rád, někdy mám pocit, že snad i víc, než mě... Sice nebudu mít klasické bílé šaty, ale bude to svatba se vším všudy, i když moje maminka zastává názor, že druhou svatbu máme udělat ve 4, bez hezkých šatů a závoje a všech těch svatebních kolon a všem jen oznámit, že jsme se prostě vzali... To jsem odmítla... Partner se taky žení poprvé, navíc jako první v rodině, takže by mu to jeho rodiče asi neodpustili... A syn se už nemůže dočkat, až bude partner "úplně náš" a až se bude moc jmenovat "jeho" příjmením (o které budeme soudně žádat, protože bývalý manžel souhlas nedá)... Takže druhá svatba byla jasná volba...
Odpovědět
@maky_hara Je jasné, že podruhé o tom člověk víc přemýšlí. Poprvé jsem se také spálila s tím, že už nikdy více ... Byla jsem pár let sama. A teď jsem šťastně vdaná, jsem ráda, že jsem do toho šla znovu. Druhá svatba byla stejně jakoby moje první, protože jsem se vdávala opravdu z lásky. Poprvé proto, že jsem musela a viděla jsem to tehdy jako nejlepší řešení, což byla samozřejmě blbost :-p . Takže podruhé proč ne, když je to s tím pravým ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
můj přítel je taky rozvedený. a savtbu chystame na konci srpna a velkou ;) moc se na ni těší!! o první svatbě ani ženě nechce ani slyšet poněvač ho do svadby přinutila dalo by se říct a on protože měl klid svolil. moc toho lituje ale hodně mi s chystáním svatby pomáhá a moc se těší a říká že až teď má vše co chce, a tak jak to chce. taky se před tím po 3 měsících odstěhoval od tehdejší ženy k jeho matce a po roku oddělěného bydlení byl rozvod. takže z mé strany ani neberu že ženatý byl ;) :D a ikdybych se rozvedla někdy já a věděla že to byla chyba apod. našla si super chlapa a chtěla s ním mít rosinu atak tak si udělám taky velkou svatbu at je první, druhá nebo třetí ;) :D
Odpovědět
Přesně tak. Nikde není psáno, že pokud je svatba druhá či třetí, tak musí být menší a méně nákladná, a nevěsta nemůže mít už bílé šaty a závoj atd. Je to blbost. Měla jsem bílé šaty zas a na svatbě ty samé lidi, kteří byli i na mé první svatbě. Vůbec si nemyslím, že další svatby mají být někde v tichosti se svědky jen proto, že to není poprvé ....
Odpovědět
Profilova fotka
@maky_hara Také jsem se vdávala podruhé....pro oba to už bylo podruhé. Také jsem nevěděla a musím se přiznat, že mě do toho manžel tlačil rok, než jsem konečně souhlasila a v červenci jsme se nakonec vzali. Byli jsme spolu bez mála 6 let, každý máme své dvě děti z prvního manželství a jedno společné. Naše svatba byla mnohem hezčí jak ta první a to pro oba......neodpustili jsme si nic a na žádost manžela jsem měla i klasické bílé šaty a ted jsem za to moc ráda......Cítila jsem se jak princezna a teprve druhou svatbu si pořádně užila, i když se jako vše u nás ani ona neobešla bez stresů......ale byla krásná a já jsem nakonec moc ráda, že jsem se nechala přesvědčit......i když se krom jména vlastně nic nezměnilo :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
S pritelem spolu chodime dva roky, mame se velice radi, navzajem si rozumime a pomahame jefen druhemu, presto pritel nechce bydlet ve spolecne domacnosti, pry kvuli detem, aby se pro ne nic nemenilo. On ma sve tri deti a ja dve, spolu dite uz nechceme. Na druhou stranu cim dal tim casteji pritel mluvi o tom, ze by nas vztah rad stvrdil svatbou. Ja to ale citim tak, ze nechce-li soucasne vytvorit rodinu, tezko bych vyslovila s uprimnosti sve ano. Na jednu stranu mu nechci ublizit, protoze z praktickeho hlediska je moznost porizeni pohodlneho pribytku pro tak pocetnou rodinu otazkou penez, ktere nyni nejsou a dlouho nebudou kvuli komplikovanym pomerum vyporadani majetkus jeho ex, na druhou stranu, mam vnitrni problem rici sve ano drive, nez se nam podari spolecne zit. Tesim se na vase nazory lidicek, kteri uz podobne tezkosti maji za sebou a nakonec vse stastne skoncilo.
Odpovědět
Moje sestřenice se vdávala 3x,takže děvčata směle do toho.Její sestra 2x a jejich rodičové každý taky 2x.Asi nějaká rodiná nemoc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahojky holky! jsem dost zklamaná tady na stránce. Koukla jsem uz na dost fotoblogu a fotecek ze svateb, ale opravdu jsem nikde neumela najit nekoho,kdo mel treba druhou svatbu,nebo i nejake starsi nevesty. Me je 42 a partnerovi 48.Citim se na svatbu uz dost stara . Jste tady i nejake starsi holky ?Ja bych chtela videt i nejake nevesty ne v bilych satech,pri se napodruhe nemeji vzit.Me se ale libi bile a uz jsem je jednou mela na prvni svatbe v kostele. Ted napodruhe uz v kostele nemuzu, tak nevim jak to resit, jelikoz me partner po 8mi letech a nasich 2 detech pozadal o ruku.Bude to jeho pr;vni svatba a ma druha. Rada bych,aby si to i on mohl uzit.Vysvetlite mi nektera,proc napodruhe saty nemuzou byt bile? Chci nabrat inspiraci a rada bych vedela,jak to resili jine holky, co se vdavaji nebo vdali napodruhe. Jedine co jsem nasla je,ze tady jedne pani poradili svoje shopy na saty spolecenske, ale jsou to jen foto satu na vesacich. Ja bych moc rada videla realne nevesty napodruhe,nebo taky se neco o tom docetla.Ja vubec nevim jestli svatba v tichosti,nebo normalni.Nebo mi alespon poradte jinou stranku. Moc vam dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@khailey treba tady http://www.beremese.cz/blog/hanarosa/... a vim, ze tu bylo moc krasne album nevesty, ktera mela myslim saty v kombinaci s cernou a manzela s brylemi (vypadal jak holodoctor z voyageru, takovy fesak:) ale nemuzu si vzpomenout:( podle me klidne muzes mit i napodruhe jake saty chces. Je to asi spis tim, ze znaci "cistotou a nevinnost" ale ono stejne uprimne, kolik nevest vlastne je opravdu nevinnych uz na prvni svatbe? tudiz to bych byt tebou vazne neresila a vzala si, co uznas za vhodne..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?