Dovolená na Kostarice, v Nikaragui nebo Hondurasu

Profilova fotka
Ahoj slečny a vdané paní, byl jste někdo v Kostarice, Nikaragui nebo Hondurasu? Plánujeme na listopad procestovat (s baťůžkama) Kostariku a k tomu buď Nikaraguu nebo Honduras. Budu moc ráda za Vaše zkušenosti, postřehy a tipy. Předem diky;)
Odpovědět
Profilova fotka
Žádná jste tam nebyla? :-(
Odpovědět
Ahoj Sandi, v Kostarice jsem rok zila, takze vrele doporucuji. Krasna zeme, pratelska, kdyz se budete snazit mluvit spanelsky, lide vas budou mit radi (hlavne, kdyz vysvetlite, ze nejste gringo ale checo:). Stacila jsem jeste navstivit Nicaraguu, Honduras bohuzel ne. Nicaragua se mi vsak i tak zda s Kostarikou jako logicka kombinace. Kostarika ma moc krasnou prirodu a je pro turisty dobre (tedy zalezi, jak narocni jste:)) zarizena. Doporucuji procestovat jak karibske pobrezi - Puerto Viejo - raj rastafarianu a kreolu ci narodni park Tortuguero - kdyz budete mit stesti, muzete se jet kouknout ; centralni vrchovinu a sopky (cinny vulkan Arenal a termalni prameny ci nejvyssi horu Kostariky Chirripo - tento vystup stoji za to, ale musite mit alespon nejakou vybavcu - nahore skoro mrzlo); tak atlanticke pobrezi - poloostrov guanacaste, napr. ospala surfarska vesnice Montezuma...Hlavni mesto San Jose zvladnete za jeden den - jedine misto, co stoji za shlednuti je Narodni divadlo :) jinak zadna slava. Asi bych se vyhybala proflaknutym turstickym rychlokvaskam jako Tamarindo, ci Jaco (i kdyz tam byvaly skvele reggae koncerty:). Z Nicaragui doporucuji navstivit Granadu - nadherne kolonialni mestecko, vyjet si po jezere Nicaragua, navstivit ostruvky se sopkami.. Take jsem navstivila Panamu a byla jsem z ni unesena... takze vrele doporucuji take. Je tam vice puvodnich obyvatel (v Kostarice skoro 0), s jejichž kulturou se muzete seznamit. Jak dlouho planujete batuzkarit? Bezpecnost je relativne dobra, davat si pozor na zavazadla a kapsy asi jako vsude. Snazit se zbytecne nevystavovat nebezpeci tzv. necourat po nocich atp. :) Cestovat je mozne busy, v Kostarice i Nicarague. Spojeni zpravidla vyjizdi/projizdi hlavnimi mesty. Celkove vzato pravidelne a uroven je dobra :) urcite se nechte ockovat, repelenty s sebou (prece jen se zde vyskytuje horecka dengue). Jestli te napadaji nejake dalsi otazky tak pisni, budu se snazit poradit, poslat link na hotely atp. :) a pokud ne tak preji krasnou dovolenou :)) stredni amerika je paradni volba! takze hodne stesti a pura vida :) Anicka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Z těhlech zemí jsme byli dva dny v Hondurasu, jako odbočka z Guatemaly. Jinak mám zkušenosti s Guatelamlou a Belize (byli jsme tam měsíc s batůžky)..... kdyžtak písni do IP. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Navazuji na starší diskuzi, máte nějaké zkušenosti s Kostarikou? Chceme jet nna cca dva týdny na svatebku, takže bych ráda kombinovala válení se na pláži s výlety třeba do tropického pralesa... Jak je to s dopravou? Musí se letět přes USA?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, byla jsem tam loni v dubnu. Písni do IP, pošlu Ti itinerář.... (Přes USA letět nemusíš. Condor lítá přes Dominikánskou republiku.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?