Dobrý psycholog, psychoterapeut v okresu Hodonín

holky, potřebovala bych poradit. hledám pro svoji blízkou osobu odbornou pomoc. bohužel první zkušenost s pychologem byla špatná a odradila ji. psycholožka - MuDr. udělala pětiminutový pohovor, předepsala léky a tím to haslo! hledala jsem na internetu a bojím se dalšího pokusu, tak to zkouším tady, jestli nemáte některá osobní zkušenosti, protože reference je teď jediné, čemu bych věřila. opravdu by mi to velmi pomohlo!
Odpovědět
Lennus, konkrétně ti neporadím, jsem z druhého konce republiky, ale nebyla to spíš psychiatrička? Ty jsou Mudr. a můžou psát léky, na dlouhé hovory nemají čas, na to jsou opravdu psychologové a psychoterapeuti. A jinak zkus zavolat na příslušnou zdravotní pojišťovnu dotyčné osoby, s jakými psychology mají smlouvu. Ale ti dobří na pojišťovnu mají minimálně tady u nás zase dlouhé objednací lhůty. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
lennus - MUDr. jsou psychiatři. Psychologové jako takoví, nejsou doktoři!!! Doktoři - MUDr. - jsou psychiatři - a Ti předepisují AD. To je jejich práce. Psychologové, jsou absolventi filozofické fakulty... - nejsou doktoři. Přesto můžou pracovat na pojišťovnu, pokud mají smlouvu. Ti si s pacientem povídají. Psychiatr i psycholog, může mít psychoterapeutický výcvik, pak dělají psychoterapii. Tj. Tvoje blízká osoba, už má AD - to nemusí být špatný, pro začátek, ale samozřejmě jen tohle nestačí. Je potřeba oslovit psychologa a/nebo psychoterapeuta. Podle toho, jak je na tom finančně, je potřeba hledat buď soukromého (platí se, a ne málo) nebo na pojišťovnu (záleží na pojišťovně, co má, měli by mít přehled). Kromě soukromých hodin, existují i skupinové terapie, a to buď docházkové, a nebo i hospitalizace (u horších případů). Záleží na tom, jaký má problém a jak intenzivní a taky, kolik času může obětovat (např. být v prac. neschopnosti) nebo jestli musí fungovat a "řešit" po pracovní době. Já jsem z Prahy, měla bych nějaké reference ale to je Ti asi k ničemu. Ale určitě najdeš, na internetu je spousta informací, taky Ti může poradit obvoďák... - za zeptání nic nedáš, ani když budeš kontaktovat nějakou psychiatrickou léčebnu nebo psychologické pracoviště, případně linku důvěry - tam by mohli mít seznamy psychologů/terapeutů, a měli by vědět, jestli pracujou na pojišťovnu nebo ne. Možností je určitě spousta. Ale, moje osobní poznámka - tu pomoc by si měla ta osoba hledat sama... - protože, pokud nemá motivaci, žádný psycholog, kterého jí najdeš - jí nepomůže. Opravdu musí chtít sama.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme ve škole psychologa Phdr. Jana Svobodu, je to kapacita, vím, že přednáší na konferencích atd., netuším, zda se zabývá tím, co potřebuje řešit Tvůj příbuzný nebo kamarád. zkus si ho vygooglovat... jezdí po celé republice.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
mě pomohla psycholožka Spurná, kontak na ni najdeš tady psycholg-spurna cz . možná ti taky pomůže je z Brna, to by se třeba dalo dojet.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?