Digitální zrcadlovka. Jakou značku a typ máte?

AHoj, můj drahý digitální fotoaparát odchází po 8 letech tvrdé dřiny do důchodu a začínám přemýšlet co ho vystřídá. Takže mám dotaz na majitele/majitelky digitálních zrcadlovek - jakou značku a typ máte a jak jste spokojení. Teď jsem fotila Olympusem 700 Ultra Zoom, ale po těch letech už začíná mít své dny a není to co bývalo :-N
Odpovědět
ahoj blani ja mam Nikon D40 a maximalni spokojenost, ale fotim si jen tak pro sebe ale vse co po nem potrebuju maximalne splnuje :}
Odpovědět
super tema, tiez zacinam rozmyslat ze by som si nieco podebne kupila, zacalo ma bavit fotenie. no zatial nemam extra prehlad o fotakoch, teraz mam sony cyber shot N1, je super, krasne foti, malinky,ma 8 mega pixelov, ale vadi mi ze ked chcem fotit momentky, alebo malu neter tak mu dlho trva kym spravi zaber. Budem rada ak mi odporucite nejaku schopnu zrkadlovku na domace fotenie :-)
Odpovědět
Mumi - tak přesně nad tou se těď rozmýšlím, kolega jí má, zrovna dneska jsem koukala na jeho fotky. Objektiv máš ten 18-55? Já zatím našla sadu s tímto,a le mám pocit, že před vánocema byl s jiným. Já jsem zvyklá na 10x zoom a fakt ho využívám skoro vždycky, to jediné mě na těch zrcadlovkách štve, že budu sebou tahat velkou krávu objektiv :-N
Odpovědět
zuzi a jsi si jistá, že bys chtěla zrcadlovku? pokud ti jde o domácí focení, myslím, že by pro tebe byl lepší nějaký všestranný kompakt ;-)
Odpovědět
blani: jj ja mam ten 18-55, ale az bude trosku vice casu chci se na to vic zamerit neco dokoupit a tak, ale fakt msuim rict ze maximalni spokojenost. tak at dobre vyberes a spoustu hezkych fotek :}
Odpovědět
Mumi - díky. Právě přemýšlím, že si na svatbu a svatební cestu pořídím jen tělo, to se kolem 10-12.000 dá sehnat a po svatbě až budou peníze tak pořádný objektiv...Díky za rady ;-)
Odpovědět
ahoj blanka :-) moj drahy ma digitalnu zkadlovku Sony A700,ale to je uz trieda poloprofi, odporucal by ti kategoriu entry-leve, t.j. napr. Sony A200 alebo A300 ktora ma aj zivy nahlad na ktory si zvyknuta z fotenia z kompaktom :) Sony ma celkom slusne prislusenstvo este aj po minolte s ktorou zdedila system objektivov. Co sa tyka dalsich znaciek, vo vypredajoch sa da zohnat za dobru cenu Canon 400D alebo teraz novinka 450D ktora ma tiez spominany zivy nahlad. Co sa tyka Nikonov, D40 je naozaj len prestupny model pri ktorom keby ta fotenie viac chytilo coskoro by si musela menit telo, takze tam pripada do uvahy skor model D80. Znacky Pentax, Panasonic, Olympus koli malemu rozsireniu a slabsiemu vyberu prislusenstva niesu najlepsou volbou. S objektivom by odporucal zacat s tym v sete a neskor uvidis na co sa budes chciet zamerat a kupis si nieco kvalitnejsie :) Ked budes nieco chciet, kludne napis do IP :)
Odpovědět
tak ja mam D80 a jsem maximalne spokojena :-) . Mela jsem D50 a byla taky dobra, ale ty uz nevyrabi. Objektiv mam 18-135 a tak mi uplne staci. Ten teda byl k fotaku. Tak hodne stesti pri nakupu ;-)
Odpovědět
holky, pro výběr foťáčku doporučuju tenhle článek: http://www.fotoradce.cz/digitalni-zrc... a taky http://www.fotoradce.cz/vyber-fotoapa...
Odpovědět
ještě k tomu doplním - jednou jsem v jedné diskuzi četla rozhořčený příspěvek jednoho pána, který si stěžoval na svou novou zrcadlovku - prý do ní dal tolik peněz a ona neumí natáčet video :-N :-D takže opravdu doporučuji si pořádně rozmyslet, co chcete a pak teprve vybírat... zrcadlovka se dá dneska koupit za celkem slušnou cenu, ale třeba já bych ji nechtěla, protože jsem spíš fotograf-dokumentarista, chci si prostě jen cvaknout, co vidím, abych měla vzpomínku. Manžel je zapálený fotograf, teď si koupil Canon 30D, sehnal ho za opravdu dobrou cenu, teď koumá nad objektivy... předtím měl Olympus E-510 a taky byl spokojený :-)
Odpovědět
blanka dobre recenzie na nove zrkadlovky najdes v PC revue marcovom ;-) neviem teda ci nieco take vychadza aj v CR....
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ja mam taky nikon d4, mam k tomu i dalsi objektiv a jsem mega spokojena ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
blanko poslala jsme ti IP, prodáváme naprosto novou digůzrcadlovku Olympus E 410.Vyhráli jsme ji na plese a je nám na nic (manžel aktivně fotí a foťák a vše k němu má) ;-) .
Odpovědět
ja mam canon EOS 400D a je celkom fajn, len ten zakladny objektiv je trochu slaby..ale co uz..setrit setrit a kupit nieco lepsie.. ;-) inak telo je super..a uz by mal byt aj vyssi model myslim 450D
Odpovědět
polly: jo, teď už je 450D... manžel si právě chtěl koupit 400D, ale pak si ho na prodejně osahal a vůbec mu nepadl do ruky... takže se nakonec rozhodl pro 30D... teď řeší objektivy, protože ten seťák, se kterým ho koupil je prý naprd; teď si koupil pevnou 50 a vybírá nějaký zoomový objektiv... jinak 30D už se taky nedá koupit, teď je nová 40D.
Odpovědět
tak opravujem tie rezencie zrkadloviek su v Digi revue
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, pěkně se to rozjelo, díky všem za příspěvky. Ještě na začátek jsem měla napsat, že se rozhoduji mezi značkou Canon a Nikon. S Olympusem jsem byla spokojená, ale je čas zkusit něco jiného. Dnes jsem si spočetla úspory a vypadá, to, že bude na svatbu i zrcadlovku, požehnání od muže taky mám, tak doufám, že na svatbě už budu fotit novým foťákem. Teď jen prolézt ty různé weby a nějak si to v hlavě srovnat :-N
Odpovědět
septembro, vzhledem k tomu, že se manžel hodně o foťáky zajímá a 30D teď nedávno kupoval, tak vím, že 30D už se fakt skoro neprodává ;-) hlavně při výběru doporučuju si zjistit co nejvíc info z různých zdrojů, protože se nám už párkrát stalo, že prodavač v krámě do nás hustil úplný blbosti, jen aby prodal... bylo jasný, že ty informace nejsou založený na znalosti... tak jen na to pozor :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahoj Blanko, mám Canon 350D a jsem s ním naprosto spokojená. Dokoupila jsem si objektiv - novinku SIGMA 28-300/F3.5-6.3 se stabilizátorem, címž se sice váha foťáku vyhoupla na tři čtvrtě kila, nicméně je to naprostá bomba a fotí úúúúžasně! Hodně jsem přemýšlela i o Nikonu, je to otázka (měla jsem ale příslušenství z analogové zrcadlovky, tak se mi nechtělo přímo měnit značku). Jestli půjdeš do Canona, tak rozhodně novinku 450D, už je mnohem promakanější. A pokud bych mohla doporučit, kup si jen tělo a dokup si nějakej lepší objektiv, než ten co je obvykle v základní sadě (tj. 18-55). Nevýhodou zrcadlovek je jejich váha a velikost, pro porovnání Nikon obecně je mnohem těžší než Canon, ale má zase jiné vychytávky, třeba větší display a krytku přes display atd.
Odpovědět
Pattie -díky za tip, koukám na tu 450 - 20tis. bez toho objektivu :( To už je moc.20t. je moje max. za foťák, objektiv, brašnu, ev.větší paměť.kartu. Za ten můj jsem sice před 8 lety dala víc, ale musí mi zbýt něco na svatbu :-D A 12Mpx....mě stačí polovina :) Proč má všechno tak velké rozlišení a malý zoom? :-D :-D Asi půjdu do toho Nikonu 40, na ty lepší foťáky bych musela proškrtat seznam hostů na svatbu (třeba babičky.... :-D ).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Blanko, u D40 pozor tusim nema vlastni motorek, takze muzes jen objektivy, ktere ho maji, se starsima si nezafotis.
Odpovědět
Profilova fotka
Teda presnejc - Auto focus only with AF-S or AF-I lenses
Odpovědět
Ill - díky. Můj kolega si právě Nikon 40 koupil a pak i objektiv, ale teď si koupil zas jiný, tak by mi ho levně prodal, kdybych se rozhodla pro tu 40ku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam Canon EOS 450 a je uplne skvely, naozaj mozem len doporucit. Skus www.pixmania.sk ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Blanko, myslím, že ani s tím Nikonem 40 neuděláš špatně ;-) Má ho několik kamarádů a fotí báječně. Výhodou je opravdu ten větší display, ale zase je o kus těžší. Což na svatbě sice nevadí, ale tu mojí "potvoru" když tahám na delší výlety (a do toho mi začíná růst bříško ;-) ) už občas musí zaskočit manžel a vzít mi ho. Prostě se pronese. Kup si nějakou lepší kartu, např. 2 GB, ale ze zkušenosti stačí jedna. Mám dvě a ty jsem v podstatě použila jen na dovolené v Asii, kde se špatně stahovaly fotky.
Odpovědět
Pattie - díky ;-) . mě přijde, že když jsem si koupila před 8 lety ten Olympus 700 UZ, a pak jsem ho viděla u poloviny lidí (tu 700 řadu), a teď zas frčí ten Nikon ;-) , že ten je teďka taky hodně oblíbený. S tou kartou to musím vyzkoumat, jak velké to ukládá fotky, atd. Do toho současného jsem před rokem horkotěžko sháněla 128MB, při koupi v tom r.2000 u něj byla akorát 16MB :-D , postupně jsem dokoupila 64, 128MB a tam se toho vlezlo :-D
Odpovědět
co hovorite na Olympus e-410..? vcera sme si ho kupili v BA
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?