Co říct své nej kamarádce, když se "potají" vdala?

Ahoj holky Mám na Vás prosbu. Jak by jste reagovali na to,že Vaše nejlepší kamarádka (svědkyně) se vdá a nic Vám neřekne?I když jsme si řekli,že si půjdem za svědky. Já to dodržela,ale měsíc po mé svatbě jsme se dozvěděla,že se vdala a navíc né od ní,ale od lidí,kteří viděli foto na faceboku. :-| Mě to celkem naštvalo asi ani né to,že mi neřekla abych jí šla za svědka,ale že jsem se to dozvěděla jako poslední a navíc né od ní.A asi týden po její svatbě mi napsala,že je vdaná paní.Tak jsem jí odpověděla,že to vím a gratuluji jim a přeji hodně štěstí.Od té doby se neozvala.Hodně mě to mrzí asi jsem přišla o svou nej kamarádku. ;-( Nebo jak by jste reagovali Vy?Děkuji M.
Odpovědět
Reagovala si správně. Blahopřání je na místě. Ale časem bych ji určitě řekla, co tě na tom zamrzelo.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv a co se jí tak zeptat proč to udělala? třeba chtěli malou svatbu, třeba měli jen rodiny,třeba nechtěli aby to někdo někdo věděl, třeba .... těch může být cokoliv. Jen ona ví proč to tak udělali. Vůbec bych tady nerozvíjela nějaké teorie, stejně tě k ničemu nedovedou a nic nevyřeší. Ptáš se co bych si myslela? Je to kamarádka, nejlepší, tak ji asi znáš. Myslela bych si,že k tomu měla důvod a zeptala bych se. ;-) Nejlepší je si všechno vyříkat, určitě se to pak vysvětlí.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv Záleží, jaké jste měly vztahy před její svatbou. To přece není záležitost, kterou naplánuješ za 14 dní. To jste se hodně dlouho neviděly nebo ti o tom prostě neřekla? Jinak bych se asi taky zeptala, spíš proč ti o tom neřekla než, proč tě nepozvala. Ale tohle mi přijde docela podraz a i kdybych s dotyčnou zachovala korektní vztahy, asi bych nezvládla dál kamarádství...
Odpovědět
@petrajavor My jsme vědeli,že chtěji malou svatbu.Navíc v den kdy jsme měla svatbu já tak mi řekla,že ať si nechám nějakou dovolenou,že má pro mě překvápko. A ukázala mi zásnubní prstýnek.Samozřejmě,že se jdnalo o svatbu a pak přijde s tímhle. Zatím jsme ve fázi uraženosti :-D a čekám jestli se mi ozve a bude mi to chtít někak vysvětli.Nebo nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv otázka je zda má pocit,že něco provedla....víš jak od chvíle kdy ti to řekla se mohlo stát něco kvůli čemu plány musela změnit....
Odpovědět
@minina My jsme věděli,že něco plánují.Ale nevěděli jsme kdy.Naše vstahy byly super scházeli minimálně jednou do týdne,ale po naší svatbě s nějak přestala ozývat,ale přikládala jsem to tomu,že ten její manžel se rozvádí tak asi mají problémy,ale ejhle on se rozvedl a hned byla svatba,no nečekané. Já se obávám,že nemám na to s ní dál kamarádit,ale vážně to moc zamrzí :-| A nejsem si vědoma něčeho co bych jí provedla.
Odpovědět
@petrajavor Nevybavuju si. nejlepší na tom,je že její manža se koncem srpana rozvedl a týden na to měli svatbu.Nevím co si o tom myslet. Těhotná není to by se už taky vědělo,ale já asi né jak to tak vypadá. A jiný důvod mě nenapadá,proč se tak narychlo chtěli vzít.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv No je to zvláštní chování a minimálně ti měla říct, že ta svatba bude a z jakého důvodu tě nezve. U nás se třeba na obřad chodí dívat i lidé, které na hostinu pak člověk nezve, jen proto, že i oni chtějí obřad vidět a popřát. Takže i jen z tohohle důvodu... Já nejsem člověk, co by to nějak omlouval a snažil se pochopit. Dokud to nějak neomluví a nevysvětlí, tak bych naštvaná teda byla a nedovedla bych přemášlet, kvůli čemu to asi bylo a omlouvat její jednání. Kamarádství je dle mého o tom, že se člověk chová k tomu druhému fér a řekne mu i nepříjemné věci a ne o lhaní nebo tutlání :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv tak k rychlé svatbě nemusí být jediný důvod dítě a upřímně je to sice nejlepší kamarádka,ale je každého osobní věc jak si svou svatbu udělá a koho si pozve. Kolik vlastně měli hostů? @minina myslím si,že ji kamarádka nelhala,jen jí to prostě neřekla to je rozdíl...a myslím si,že je přátelství o důvěře a pochopení....to,že jí kamarádka dostatečně nevěřila je smutné ale prstynekv ji zase nechápe....
Odpovědět
@prstynekv Mně to taky nepříjde fér, obzvlášť když jste byly tak dobré kamarádky a tak často jste byly v kontaktu. Osobně bych se také cítila uražená, zklamaná, smutná. Nejhorší je dozvědět se to od cizích. Možná se rozhodli narychlo a ona tě nechtěla ranit, že tě nepozvala, tak mlčela - nevím. Ale je to smutný a nefér. Čekala bych až se sama ozve a pak jí to řekla co cítíš a pobavila bych se s ní o tom. Sama se jí ale první neozývej, pokud se ona neozve, pak asi kamarádství nebylo tak silné a upřímné. :-|
Odpovědět
@prstynekv Chápu Tě, mě by to taky hrozně moc mrzelo. Jasně, že za tím je nějaký důvod, ale mě osobně by se velmi dotklo, že mi nic neřekla.
Odpovědět
@prstynekv nevím no...myslím, že je to jen její věc. můj nej nej kamarád měl taky tajnou svatbu a dozvěděla jsem se to až týden po. a co? měla jsem strašně moc velkou radost a přála jim to. a proč měli svatbu malou a tajnou jsem i pochopila. jasně, že mi bylo i líto, že jsem u toho nemohla být, ale bylo to jejich rozhodnutí a přání.
Odpovědět
Článek se načítá
Já nevím, já bych to osobně tak nehrotila. Navíc, když ta svatba byla plánovaná jako malá a byla celkem narychlo. Třeba máte nějaké společné známé u kterých nechtěla, aby se to dozvěděli. A i když kamarádkám věřím, tak prokecnout se může každý. Jediná jistota neprozradit tajemství je to nikomu neříct :-D. Navíc ti to sama napsala. A že to nenapsala hned jak si navlíknou prstýnky je jasný ne. Mohli mezitím mít nějaký líbánky a prostě si to užívala. Navíc, když jí neřekneš, že tě to mrzí, těžko to bude vědět. Popřála si jí, tak to bere tak, žes to vzala v pohodě. Nevím proč se spoustu lidí nafoukne místo toho, aby spolu komunikovali :-N .
Odpovědět
Mimochodem velmi časté jsou taky případy, kdy jedna kamoška plánuje svatbu, načež druhá po nějaké době taky oznámí, že se bude vdávat - a třeba pár týdnů po té první a je z toho velký problém. Jak píše ajuse, netřeba hrotit, řeště závažnější věci ;-)
Odpovědět
@petrajavor No to já vůbec nevím kolik měli hostů. Samozřejmě,že je to každého věc koho pozve a koho né,ale stejnak mi to nedá a pokud jsem si stoprocentně jistá,že je jsme nejlelepší kamarádky tak nad tím musím přemýšlet,proč nechtěla abych tam byla.Ale asi nic není stoprocerntní ;-(
Odpovědět
@prstynekv jestli tě to tak trápí, zkus se jí zeptat, jestli má třeba nějaké fotky a jestli jim to vyšlo a tak. pokud by nekomunikovala, tak se asi "něco" stalo. taky to mohla být svatba narychlo a jen ve 4 a taky může mít špatný pocit, že ti to třeba neřekla a proto je teď "odměřená". protože neví, jak se k tobě kvůli tomu momentálně chovat. nemůžeš dělat závěry bez toho, abys věděla názor druhé strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrajavor Já jsem spíš myslela v tomhle případě to tutlání.... I když jako pokud ukázala prstýnek (zásnubní), tak se často i lidi ptají, kdyže to bude atd... A to už by pak bylo vyloženě lhaní. Každopádně bych počkala, jestli se ozve ona.
Odpovědět
@ajuse Já to nehrotím jen by mě zajímalo jak by na to reagoval někdo jiný. Jestli Vám to přijde v pořádku nebo by Vám to vadilo. Já se nanafoukla jen jsem ve fázi uraženosti :-D což je asi to samé. :-D Jojo napsala jsem,že mě to mrzí,že se to dovídám jako poslední,ale už nereagovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv Každopádně je to divné chování, nejdříve se pochlubí a pak tohle.... Já být na tvém místě, tak mě taky mrzí, že mi to neřekla, že jsem nebyla pozvaná bych pochopila skrz malou svatbu (ale mrzelo by mě, že jsem se nemohla jít ani podívat), ale že se pak chová tak jak chová je smutné, zvlášť, když jsi jí napsala, že tě to mrzí a ona hraje mrtvého brouka.... Asi to chce teď čas a nechat tomu volný průběh, neřešit to a počkat jak se zachová...
Odpovědět
Tak popořádku.Před naší svatbou jsme byli spolu a s našima protějškama na večeři,kde jsem požádala svou nej kamarádku jestli mi půjde za svědka. Ona se pousmála a samozřejmě řekla,že ano. Potom mi řekla,že by se taky chtěli vzít,ale bude to jen malá svatba. Den svatby:Kydž nám gratulovala tak mi tajně ukázala prstýnek a řekla,že si mám schovat nějakou dovolenou,že něco chystají(svatbu). po svatbě se delší dobu neozvala a tak jsem jí psala sms jak se má atd..... a ona asi,až za 14dní napsala,(v těch 14 dnech asi zřejmě měli svatbu)že je vdaná paní. Takže jsem svým způsobem o té svatbě věděla a,když jsem jí žádala jestli mi půjde za svědka i ona mi řekla,že by ráde chtěla mě za svědka.Ale o toho svědka,až zas tak nejde jen přemýšlím a zajímá mě Váš názor jek by jste se zachovali Vy jestli to nechat palvat a chovat se jako by se nechumelilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv v pořádku mi to určitě nepřijde, od nejlepší kámošky bych takové chování nečekala a rozhodně by mě to mrzelo a čekala bych od ní vysvětlení a pokud by z její iniciativy nepřišlo (píšeš, že se ti neozývá), byl by asi konec přátelství, chovala bych se k ní korektně, ale o přátelství by už asi nemohla být řeč
Odpovědět
@pipa Pokud toho člověka mám ráda tak smozřejmě,že mě to TAK trápí. My o sobě věděli nparosto všechno. Čekám,že se ozve a řekne,že by mi aspoň chtěla ukázat fotky,vysvětlovat mi asi nic nemusí je to jejich věc,ale jak říkám dělá mrtvého brouka.Tak nevím jestli se mám ozvat já jí.
Odpovědět
@prstynekv hrani si na urazenou nevyresi absolutne nic...kdyz nechapes jeji chovani, je nejjednodusi zvednout telefon a zeptat se ji, ze tomu proste nerozumis. Muze mit milion duvodu proc to zrovna udelala takto, ale to my ti tady nerekneme a ani nikdo jiny, krome dane osoby. Ja bych to plavat nenechala ale normalne slusne bych se zeptala, proc ti nerekla, ze se berou a proc te nepozvala. Na tom prece neni nic spatneho.
Odpovědět
Profilova fotka
@prstynekv to bych nedělala, myslím, že už jsi dala dostatečně najevo, že jsi otevřená dalšímu kontaktu, nevnucovala bych se víc
Odpovědět
Profilova fotka
@pipa No jo, ale když si s tou kamarádkou slíbily, že si půjdou vzájemně za svědka? Navíc měly svatbu tak krátce po sobě. Kdyby to bylo po x letech - nebo i jen po roce, tak může dojít k různým změnám, ale takhle mi to přijde hodně nefér. Když ona jí byla měsíc předtím za svědka...
Odpovědět
@ptjj Asi jo počák jestli se ozve ona. Navíc bydlíme v malé vesnici kde se stejnk dřív nebo později musíme potkat.Tak uvidíme jak bude reagovat.
Odpovědět
Ještě si tak přemýšlím jestli v tom nemá prsty její manža. Sice jsme nejlepší kamárádky,ale jejího mažela jsem viděla 3x. Byli spolu necelý rok
Odpovědět
holky, no já nevím. řekly-neřekly..je to prostě její věc. co by mě mrzelo, že by kamoška pro nic za nic nekomunikovala. ale to bych jí každopádně dala nějaký čas - může mít osobní důvody nebo bych jí případně prostě zavolala a zeptala se, jestli se něco neděje. @prstynekv i to je možné. ona chtěla normální svatbu s tebou jako svědkem, on to chtěl úplně jinak. třeba nakonec vyšla jemu vstříc a teď je jí to vůči tobě líto a neví co říct. ale to je coby, kdyby. jestli tě to moc mrzí, tak jí zavolej nebo se k ní stav. aspoň budeš vědět, na čem jsi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je to tva nej kamaradka, mela ti to rict, to je snad jasny....i ja mela tajnou svatbu a spousta lidi o tom nevedelo, nicmene ja nikomu neslibovala, ze si pujdeme vzajemne za svedky, takze jsem byla z obliga... je to divny a hodne
Odpovědět
@kristi Ahoj a řekla si jí o tom?Myslím kdy a kde?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?