Co pomáhá proti pylové alergii?

Profilova fotka
Ahoj má někdo taky takové to vylepšené jaro o alergii? Já bohužel jo a celkem dost silnou alergii na první pyl. Neznáte něco co pomáhá???
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak já si vždycky nakapu do očí, do nosu a jedna tabletka Zyrtecu denně mi postačí.-) Mam to vždy jen krátce, tak jsem to u doktorů neřešila, ale jestli s tím máš silné problémy,tak radím alergologii! Ať pak z toho nemáš astma!
Odpovědět
Profilova fotka
mautanko, pomaha alergolog :-D jak rika kaci1, muze z toho byt astma :-(
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jsem asi jediná komu nepomáhá :-|
Odpovědět
mautanka: Já mívám na jaře taky alergii, až se divim, že to na mě letos zatim nepřišlo. Jinak ty Zyrteky a Zodaky mi pomáhaj tak napůl, trochu to tlumí, ale pořád o tom vim. U alergologa jsem taky nebyla, mám to vždycky tak měsíc až dva a naštěstí "jenom" rýmu a svědění očí. Ale kdysi mi mámin kolega předepsal Claritine a vim, že mi to docela pomáhalo. Bylo to jenom na předpis, ale teď už je balení po 7 tabletkách i volně, takže už je mám doma a jak to přijde, nasadim ;-) Tak to zkus - už tim, že to bylo dřív na předpis, by to mohlo bejt účinnější, si myslim. Akorát to nemaj v každý lékárně, aspoň já mám tu zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
V dnešní době už je Zyrtec a Zodac dávno překonán antihistaminiky druhé generace jako je Xyzal nebo Aerius, u kterých nějaká únava a nežádoucí účinky téměř nejsou.Každému ale sedne něco jiného,hlavně si můžete ušetřit stokoruny za kupování těhle léků v lékárně,protože je může na předpis napsat i obvodní lékař ;-) i když bych se jako člověk z branže přikláněla k odbornému vyšetření na alergologii.
Odpovědět
Profilova fotka
Od dubna do srpna (září) beru denně 1x Zodac. Alergii jsem zdědila po mamince, jako dítě jsem měla slabší reakce na pyl, čím jsem starší, tím je intenzivnější :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky,já jsem taky alergik...asi 5 let jsem to trpěla,než jsem se dokopala na alergologii...zhoršovalo se mi to...a jsem ráda,že jsem tam šla,hned první léky,co mi dr. předepsala mi zabrali! Jakmile mi začnou potíže,tak začnu brát tabletky Aerius, do nosu používám spray Tafen,s očima většinou problém nemám..tyto léky mi opravdu zabírají a nemám pak vůbec problémy ;-) takže podle mě je lepší na tu alergologii zajít
Odpovědět
Profilova fotka
Jani děkuji za podporu ;-) Eldoradoh být tebou tak se začnu léčit,pokud máš zhoršující se potíže,koleduješ si o astma,nebo vznik potravinové alergie.V dnešní době se alergie dají úspěšně léčit-spíše tlumit novými preparáty a hlavně vakcínami,které jsou buď ve formě injekční,nebo kapkové-užívané dle schématu v teple domova ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jindraa: není zač,mluvím s vlastní zkušenosti ;-) mě taky dr. nabízela injekční formu,ale to jsem odmítla..přijde mi zbytečný do sebe "píchat" jehly,když mi ty tabletky zabírají...vyjde to samozřejmě i na víc peněz-ty vakcíny... každopádně pokud máte problémy,odborníkovi bych se určitě svěřila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jani: pokud ti antihistaminika plně pokryjí sezónu a necítíš nějaké zhoršení,tak bohatě stačí,jsem také alergik a jsem spokojená s Xyzalem,je jasné,že vakcíny nejsou nejlevnější,ale je spousta lidí,co raději zaplatí terapii vakcínou než doživotně užívat tablety.Jen je potíž v tom,že není možné vakcínu nasadit každému-vzhledem k jinému onemocnění a že léčba se doporučuje po dobu 3-5 let.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám zyrtec ale připadámi že moc nfunguje, claritine jsem měla taky tak pře 3 lety a žádná sláva. Mám alergii dost silnou, rýmu, pálení očí a škrábání v krku což je asi nejodpornější. Občas se mi hůř dycha po nějaké větší zátěži. Taky v tomhle období trpím na ekzemy :-| taky némužu jabka a lískové ořechy. Nevíte zda se dají dělat testy na alergie i ted na jaro nebo jen na podzim?
Odpovědět
Profilova fotka
jindraa: jasně souhlasím :-) mautanka: já v minulosti taky brala zyrtec ale mě vůbec nezabíral...nevím buď je to blbej lék :-D nebo na někoho působí a na někoho ne... :-) na každého nemusí zabrat to samé. Pokud máš takové potíže tak se upřímně divím,že tě to na alergologii ještě nedohnalo!! Určitě si tam zajdi hned...možná nějaký test ti udělají,já si přesně nevzpomínám jak jsem to měla napoprvé,ale myslím,že kožní test ti udělají a určitě ti nasadí nějaké léky hned aby se ti ulevilo ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mautanka:každopádně se někam objednej,pokud už se ti k těm pylovým potížím přidala i potravinová alergie a dýchací potíže,tak si vysloveně zahráváš s astmatickým záchvatem,nebo anafylaktickým šokem po požití nějaké potraviny.Kožní testy se provádějí do začátku pylové sezony,což už je,ale na odběry krve na imunologii-ve které vyjde i jak jsi silný alergik a co ti vadí,není nikdy pozdě!Ty se provádějí po celý rok.Nehledě na to,že potravinová alergie se často rozvíjí a hrozí,že bez zprávné léčby nebudeš moci za nějaký čas jíst mnohem více ovoce.Je to takzvaná zkřížená alergie potravin s pyly,ale to ti vysvětlí lékař.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Holky, jak poznám, že se jedná o alergickou rýmu? Mám jít na alergologii nebo si mám třeba sama zkusit kapky na alergii? Víte co, k doktorovi se mi nechce, na alergologii už vůbec ne :/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?