Chování mé skorošvagrové

Zdravím vás všechny, prosím o názory na chování přítelkyně od bratra mého manžela. Nám s manželem je přes třicet, skorošvagrové něco přes dvacet. Máme 2 děti, které dáváme manželově mamce na víkend hlídat. Malí nejsou žádní andílci, takže když jsou u tchyně, necháváme jí ve výchově volnou ruku a nemáme problém s tím, že od ní občas dostanou na zadek. Dnes byl manžel kluky vyzvednout a u tchánovců byl na návštěvě i švagr s přítelkyní. No a ta přítelkyně když byl manžel ve vedlejším pokoji začala na kluky křičet že jim dá na zadek a když manžel přišel co se děje tak začala i na něj, že má nevychované kluky a že si mamky neváží když jí dává takové zlobivé děcka na hlídání. Podotýkám, že švagr se švagrovou si mamky natolik váží, že se neobtěžují jí ani popřát k svátku matek ani ke jmeninám, to radši vůbec nepřijedou. Neřeší ani svátky ostatních, ani narozeniny našich prcků (to je ale jejich věc - jen pro ujasnění). Jelikož to nebylo poprvé, holčina tchánovcům dost skáče po hlavě a oni si to nechají líbit, dost se nás i předtím snažila poučovat co máme a nemáme dělat a jak vychovávat prcky (je učitelka v MŠ) ale sama žádné děti nemám. Takže mě to hodně vytočilo a poslala jsem jí zprávu, že by se měla srovnat, že je vůči nám soplák (jak věkem tak i vzděláním) a ať si poučuje svoje vrstevníky. Napsala jsem jí, že pokud bude někdo vychovávat naše děti tak my s manželem nebo babička, ona že není jejich teta tak ať si na ni hraje u někoho jiného. A že jestli na ně někdy vztáhne ruku, tak si to s ní dojdu vyřídit osobně a líbit se jí to nebude. Manželovi se to moc nelíbilo, že budu dělat v rodině zbytečně dusno, ale já si zase myslím, že je potřeba vytyčit určité meze. Ještě teď to se mnou ale vzteky cloumá, už prostě vygradovalo víc malých věcí kterýma mě štvala:-( Prosím teda o vaše názory, jestli byste postupovali stejně nebo by vás napadlo lepší řešení. Děkuju:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Postupovala bych zcela stejně, jen bych vše řešila určitě s ní osobně, než přes SMS. Co se má co starat do druhých? Je to, Váš život, Vaše děti.. No já bych jí dala.. Ještě aby řvala po dětech! Taky bych si promluvila s maminkou, aby to utnula, když se tak bude zase chovat, když Vy tam nebudete. Myslím, že problém nebude-asi si je vědoma, jací oba jsou, když si na ni ani ve významné dny nevzpomenou.. Hodně štěstí a ať se Vám daří!
Odpovědět
Larrie, děkuju moc za podporu. Já jí posílala zprávu přes facebook, mobil na ni nemám a už bylo pozdě večer když mi to manžel řekl, abych k nim jela to řešit osobně. A do rána bych určitě vychladla a nechala to být:-). Zatím mi od ní žádná zpráva nepřišla, tak třeba ji to nakoplo a trochu se srovná. Tchyně ji bohužel určitě nic neřekne, uplně se v ní vidí a přijde mi že ty dvě se opravdu hledali. To mě na tom taky hodně štve, že ani prcky před ní nebrání, to mě dost zklamala. Jinak s manželovou mamkou vycházím v pohodě, byly sice nějaké neshody (hlavně přes svatbu:-) ale to už se srovnalo.
Odpovědět
Podle mě jsi se zprávou v tomhle duchu úplně shodila. Chybějící respekt je na obou stranách, můžete si tak akorát podat ruce. Být vámi, zamyslím se předně nad vlastním chováním, než bych hodnotila chování a vztahy někoho dalšího.
Odpovědět
Teď Ti nerozumím, v čem jsem se shodila. Na základě čeho bych měla mít respekt k dvacetileté holčině, která se neumí chovat?
Odpovědět
@durmanka1 Pokud se musíš ptát, proč někoho respektovat na základě věku, tak tímto. Sama ses nezachovala dobře, priznavas, že tvé děti jsou neposlusne a najednou s tím máš u někoho problém?
Odpovědět
Myslím že si nerozumíme. Já nemám důvod někoho respektovat jen kvůli věku, stejně tak mě nemusí respektovat ona. Ale nemůže čekat, že dovolím, aby cizí člověk křičel na moje děti a chtěl jim dávat na zadek. Na to nemá právo. Malí sice zlobili a běhali kolem stolu, ale ona tam pořád byla jen na návštěvě a do věcí ohledně prcků se podlě mě prostě nemá co míchat.Ale i tak Ti děkuju za názor.
Odpovědět
@durmanka1 Pokud to není kvůli věku, nerozumím, proč jsi to psala jí a ještě jsi to tu několikrát zdůraznila. Každopádně z tvé logiky vyplývá, že pokud tvé děti zlobí, musí to ostatní tiše snášet, protože nejsou jejich rodiče. Upřímně si myslím, že byste měli své děti vychovávat tak, aby ostatní neměli důvod zasahovat.
Odpovědět
Víš on pohled na to, kdy dítě vlastně zlobí se od různých osob liší. Já nechci vychovávat dítě, které bude jen tiše sedět v koutě a mít respekt z kohokoli cizího. Oni byli v podstatě v domácím prostředí, kde jsou zvyklí si hrát a běhat. Něco jiného by bylo u někoho na návštěvě nebo venku, tam bysme jim takhle běhat nedovolili. Nevím, jestli máš vlastní děti, ale zkus 3-letému a 4,5letému vysvětlit, že mají jen sedět a poslouchat jak se dospělí baví.
Odpovědět
@durmanka1 Předpokládám, že nikdo neočekává, že malé dítě bude jen tiše sedět a poslouchat, to jsem nikde nepsala. Sama jsi psala, že děti máš zlobivé, že lítaly kolem stolu a to mi přijde tak nějak jako základ, že doma/na návštěvě se nelítá. To může jít třeba i o zdraví a to teda třeba ani já narozdíl od mnohých rodiču těžko rozdychavam. Nevím, proč tě zajímá, zda děti mám nebo ne. Abys zjistila, jestli nejsem moc mlada a bezdetna na vlastní názor tak, jako je tvá švagrová? Ze nehodlas děti vést k respektu vůči ostatním lidem mi připadá trochu smutné.
Odpovědět
@durmanka1 Taková zpráva nebyla úplně šťastná, myslím. Ne nadarmo se mají řešit věci s chladnou hlavou... Chápu, že ti vadí její chování, já děti ještě nemám, ale cizí člověk se k nim takhle chovat, tak by mi to vadilo. Ale myslím, že se to dá řešit tak, abys nebyla za hysterku a udržet si úroveň. Mimochodem napsat o někom, že je oproti tobě a tvému manželovi "soplák (jak věkem tak i vzděláním)", zní tak povýšeně, až si říkám, že příčiny vašich neshod nebudou jen na straně švagrové.
Odpovědět
Ptám se, jestli máš děti, protože mi Tvoje názory přijdou dost naivní v tom, jak se děti mají vychovávat. Dítě není pes kterého vycvičíš. A respekt a poslouchání na slovo je rozdíl. Navíc mluvit o respektu u tak malých dětí mi přijde směšné. Já nepíšu, že dětem dovolím, aby se chovali drze - tj, křičeli na někoho, nadávali mu a podobně, stejně tak ale nevidím důvod, aby poslouchali na slovo někoho v podstatě cizího. U takhle naučených dětí se pak nedivím, že děcko sedne do auta k cizímu člověku, nebo s ním někam odejde - když je to přece autorita a má mít k němu respekt ne? Tohle svoje děti učit nechci. A když mluvíš o respektu - neměla by právě návštěva respektovat výchovu "domácích" a pokud se jí něco nelíbí tak slušně požádat a říct, že jí to vadí aby si rodiče děti umravnili. Ale prostě trvám na tom, že není možné snažit se vychovávat cizí děti podle svého pohledu.
Odpovědět
@durmanka1 V tomhle souhlasim s kacenkakaca,bylo od tebe blby se vlastne povysovat nad skorosvagrovou jen proto,ze ona je mladsi. Sice mladsi je,ale je uz dospela jako ty. A co se tyce deti-nechapu ze vis,ze tve deti nejsou zadni andilci,ale vlastne to schvalujes. To je pak tezky,obzvlast kdyz neumis/nechces detem vysvetlit,jak se maji chovat. Uz nejsou tak maly,aby nechapali co se smi a nesmi delat. Jako nevim jak to chodivalo u jinych lidi,ale ja kdyz byla mala,a kdyz jsme nekde byli na navsteve,treba i u babicky a dedy,tak jsme s brachou museli sedet,a neexistovalo abysme litali,nebo dospelym vriskali do reci. Meli jsme duraznou vychovu,a myslim ze tak to ma byt. Deti maji mit respekt k dospelym,at uz to jsou rodice,nebo cizi.
Odpovědět
Článek se načítá
brambleberry: děkuju za názor, já to psala hodně ve vzteku a je pravda, že ráno už bych to asi napsala jinak:-) My jsme si prostě nějak nesedly a celou dobu jsem ji prostě neřešila, i když jsem na to jak se chová měla vlastní názor. Sama za sebe bych si třeba nikdy nedovolila chovat se u tchánovců i k nim způsobem jakým se tam chová ona. Dost často se chová jako by jí to tam patřilo, i se několikrát ohradila proti tomu, když jí řekli, že je u nich návštěva. Tím včerejškem asi jen prostě vygradovalo to všechno, čím mi lezla na nervy, proto ta zpráva si byla neúměrná tomu co se stalo. Každopádně pokud to bude mít za důsledek to, že nás přestane peskovat jen co tam přijdem a přestane nám dávat nevyžádané rady na vše co děláme, litovat té zprávy nebudu:-)
Odpovědět
@durmanka1 Vidím, že sama máš s významem slova "respekt" problém nebo záměrně překrucuješ, co píšu.Ty respekt k ostatním zjevně nemáš, tvé děti také ne a ty je k tomu nehodláš vést. Teď argumentuješ jakýmsi posloucháním na slovo, ale to s respektem nemá nic moc společného. Když ti připadá směšné v jejich věku mluvit o respektu, je to zvláštní, já mám spíš pocit, že když se to neučí odjakživa, tak už je na to pak pozdě. Co se týče toho, že nemá tvé děti vychovávat. S tím souhlasím, cizí člověk by děti vychovávat neměl. Já osobně už bych tedy švagrovou za cizí nepovažovala, naopak, ať se ti to líbí nebo ne, do rodiny jistě patří. Navíc, pokud ty s mužem své děti nevychováváte a necháváte je dělat, co se jim líbí (třeba lítat po bytě), nevidím důvod, proč by to měla nečinně snášet. Moje názory ti můžou klidně připadat naivní, mně ty tvoje připadají tak nějak k pláči.
Odpovědět
88renca88: já měla naprosto stejnou výchovu jako ty:-)) rozdíl byl jen v tom, že na víkendy jsem jezdila k babičce, kde jsem naopak měla naprostou,ale opravdu naprostou volnost ve všem. A myslím že i proto vidím ten rozdíl v tom kam mě která výchova posunula. Zastávám názor, že pokud se děti naučí na slovo poslouchat od dětství, budou už zvyklí poslouchat celý život a vždycky budou respektovat vyšší autoritu. Myslím, že to není dobrá průprava na život a pro to, aby to někam dotáhli. Vidím, kde skončili moji vzorní a poslušní spolužáci a kde ti kteří měli svůj názor a neseděli na zadku z autority. Čímž samozřejmě nechci říct, že z nich chci vychovat darebáky a kriminálníky. Rozhodně je učím poslouchat jak nás tak i babičky a dědečky. Jen prostě mám jiný pohled na to, co je zlobení. Vím, že moji synové nebudou týrat a šikanovat ostatní děti, milují zvířata a co vím od učitelky v MŠ, ten starší je takový ochranitelský typ a hodně chrání ty nejmenší děti co tam jsou. Z mého pohledu je to prostě lepší když občas lítají a blbnou dokud nepadnou, než aby to byli takoví ti tišší a poslušní hošíci co za zády týrají ostatní.
Odpovědět
kacenkakaca: tak především ona není moje švagrová, jen si to už spolu plánují - cca za 2 roky. A asi si opravdu nerozumíme, nevím jak si představuješ, že projevím respekt někomu, kdo řve na moje děti. Přijde mi to oboustranné - ona by projevila respekt, kdyby slušně řekla, že jí to vadí a abysme děti umravnili. Ale není nutné se hádat, každá máme na výchovu svůj názor. Pokud děti máš, za dvacet let si můžeme napsat, jak která výchova dopadla:-)
Odpovědět
Osobně v tom nevidím žádný rozdíl, jestli je oficiálně švagrová nebo ne, prostě spolu žijí a měla bys ji tak brát. Přijde mi to trochu jako povyšování v tom "my jsme manželé, vy ne". Je to člen rodiny stejně jako ty. To se stane jejich tetou v den, kdy se vezmou??? Můj syn bere přítelkyni mého bratra jako tetu, chodí spolu už spoustu let a je mi úplně jedno, jestli jsou manželé nebo ne. Zamyslela bych se nejprve nad svým přístupem, pokud ty nebudeš mít respekt k ní, nemůžeš čekat, že ho bude mít ona k tobě. Samozřejmě by bylo správné poprosit, jestli byste nemohli ty děti nějak umravnit, ale může to být z její strany taky reakce na tvůj postoj k ní.
Odpovědět
@katzchen: Z mého pohledu ano, bude jejich tetou až se vezmou. Do té doby takových "tet" po ní může ještě přijít. Můj přístup byl do té doby k ní naprosto neutrální, i když jsem na ni měla svůj názor, nikdy jsem jí nic nedala najevo. Navíc včera jsem tam vůbec nebyla, byl tam manžel, takže to nemohla být reakce na můj postoj k ní.
Odpovědět
@katzchen Také si myslím, že je úplně jedno, jestli jsou manželé nebo ne, cítím z @durmanka1 jen jakousi touhu ukázat, jak moc je nad ní, ať už věkem, vzděláním nebo tím, že je vdaná. Ale ve skutečnosti se tím shazuje na stále nižší a nižší úroveň. @durmanka1 Měla by ses zamyslet nad vaším přístupem nebo zamezit styku tvých dětí se švagrovou. Pokud ti vadí, přestaňte je k babičce dávat a vychovávejte je sami, jen tak zabráníte tomu, aby na ně měl vliv i někdo jiný. Názor, že podobných tet může přijít ještě mraky je podle mě v dnešní době rozvodů naprosto mimo. A upřímně, dokud ty nebudeš švagrovou respektovat takovou, jaká je, proč by měla ona respektovat tebe nebo tvou rodinu? Sama toho nejsi schopná, ale ostatní se tak k tobě chovat mají? Takhle to asi nikdy fungovat nebude.
Odpovědět
@kacenkakaca: nějak nechápu, proč nedokážeš říct svůj názor bez toho, aby v každé odpovědi byla vůči mě nějaká invektiva jen proto, že máš na věc jiný názor. Myslím, že sama ten svůj názor na respektování druhého moc nedodržuješ. Co se týče toho, abychom babičce přestali dávat její vnuky na hlídání - navíc si o ně sama říká, že se jí stýská - mi přijde už vyloženě směšný. Tohle je řešení situace? Ale ok, tvůj názor na věc znám:-)
Odpovědět
@durmanka1 když ostatní nerespektujes ty sama, nemůžeš čekat, že tě budou respektovat druzí.
Odpovědět
@durmanka1 Podle me neni spravne ucit deti ze nemusi poslouchat,a mit respekt vuci ostatnim. Pak se vsichni divi,ze dite posle ucitele,nebo i vlastni mamu do pr....A i ti fracci,co sikanuji ostatni,tam ta vychova taky je ve stylu Ty jsi nekdo,a ostatni jsou nuly. Jsou to ale tve deti,tvoje vychova,a jestli chces zit s tim,ze z nich jednou vyrostou treba arogantni sobci,je to tva volba.
Odpovědět
@88renca88: já ale přeci nechci, aby neposlouchali učitele atd., to je samozřejmost že je k tomu vedeme. Nevím jestli to vyznělo jinak, ale nechci, aby když k nim na ulici přijde někdo cizí, měli k němu respekt jen proto, že je dospělý. A co se týče švagrové, prostě jen nechci aby své názory přenášela na moje děti. Nelíbí se mi její chování k tchánovcům ani k nám a pro mě to prostě není člověk, ze kterého by si děcka měla brát příklad.
Odpovědět
@durmanka1 Ji neznám,tak nemůžu soudit,ale podle toho co píšeš tak ty si prostě myslíš že jen ty máš pravdu,a proti ní jsi zaujatá.
Odpovědět
Teď se mi úplně vybavila výchova mojí neteře. Švagrová jí vychovávala bůhvíjak,až se dostala do protialkoholní léčebny. A když jsem se na svatbě ozvala že by přece neměla chlastat,švagrová se do mě pustila že proč by neměla,a byla jsem já za tu špatnou. To jsou ty mámy,že ať jsou jejich děti jakékoliv,vždy v jejich chování nevidí nic zlého.
Odpovědět
Myslím že teď už na mě převádíš výchovu někoho jiného. Já vidím kdy se moje děti chovají špatně, jen prostě běhání kolem stolu považuju za zlobení adekvátní jejich věku. Rozhodně si je neadoruju a vidím i jejich chyby. Myslím, že svůj pohled na výchovu už jsem tu napsala, nebudu se teda opakovat. A v té protialkoholní léčebně může klidně skončit i dítě s pevnou výchovou, kdy se dětem linkuje jak se mají chovat a omezují se tak, aby zapadali do představ rodičů.
Odpovědět
@durmanka1 Nepřevádím na tebe nic,jen ukazuju,že tobě taky vadilo,když švagrová řekla,že tvé děti zlobí,a ty i když to víš,tak v té chvíli se zastáváš jich,a nepoužíváš selský rozum. S tou léčebnou máš pravdu,ale tady jde o to,že když švagrová věděla,že mladá z léčebny vylezla dva týdny před svatbou,a ještě nedoléčená,tak je jasný že jako matka jí sama měla alkohol vymluvit. A ne nadávat mně,a ještě vykřikovat proč by si mladá neměla dát. V právu jsem byla já,ne ona.
Odpovědět
@durmanka1 A s tím běháním kolem stolu bys měla mít rozum,nejde jen o zlobení,ale především o bezpečnost dětí. Snad nemusím říkat,že na sebe můžou strhnout třeba horkou kávu,nebo zakopnout,a praštit se hlavou o roh stolu...
Odpovědět
@88renca88: ano, v tomto máš pravdu. Je ale je opravdu těžké udržet na jednom místě, takže je prostě necháváme vyběhat a když se unaví jsou to zlatíčka. Většinou se vyblbnou venku na zahradě, ale přes den pršelo tak ven nešli a večer měli prostě moc energie, tak je nechali běhat. Já tam nebyla, manžel byl ve vedlejší místnosti. Jen tím chci říct, že je prostě těžké děcka udržet v klidu když se za celý den neměli kde vyblbnout. Pokud takhle běhají doma tak vědí co můžou a co ne, ale pokud je hlídá manželova mamka, je prostě na ní, aby si nastavila pravidla, ne na její návštěvě.
Odpovědět
@durmanka1 Chci se zeptat, jen mě zajímá, jestli už ti švagrová reagovala na zprávu? Jinak myslím si, že vést polemiky o správnostiXnesprávnosti ve výchově dětí, je zbytečné, protože v tomhle je to doslova sto lidí, sto chutí. Jak to tu čtu, tak mám pocit, že ty a tvá švagrová jste prostě dva lidi, co mají tvrdou hlavu a (velmi) pevně si stojí za svým (to neber prosím vůbec ve zlém) a když se takoví lidé střetnou, tak to nebývá moc klidné ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?