Cesta na Slovensko bez platného OP. Je možná?

Ahoj, v sobotu odjíždíme na Slovensko a ještě nemám hotovou občanku. Měla být dneska nebo zítra a obávám se, že to nestihnou. A teď nevím, co dál. Pas platný nemám, řidičák mám ještě na staré jméno. Můžu jet se starou občankou a zeleným papírkem? Děkuji za radu. Jitka
Odpovědět
Profilova fotka
Na Slovensko pas nepotřebujete
Odpovědět
Profilova fotka
@jjelinkova Ahoj, my to budeme mít podobě. Jeden týden po svatbě na Slovensko, a nové občanky a pasy budem mít v řešení. Volala jsem na konzulát a tam mi řekli, ať si vezmem všechno, co můžeme :-). V našem případě staré pasy - platné, papír k občance a oddací list. Aby jsme prokázali, že máme krátce po svatbě. A mělo by to být v pohodě :-).
Odpovědět
no takhle, na úřadě mi paní řekla, že ani omylem, že je občanka neplatná, ale na stránkách ministerstva vnitra se píše toto: "Nedoporučujeme používat občanské průkazy s oddělenou vyznačenou částí (s odstřiženým rohem) z důvodu změny povinných údajů zapsaných v občanském průkazu, protože odstřižení rohu by v případě prokazování totožnosti držitele ve státě Evropské unie mohlo být považováno za vyznačení neplatnosti občanského průkazu anebo za jeho poškození." takže jen že nedoporučují...my jsme jeli hned po svtbě s ustřiženýma občankama do německa,a nikde jsme ji nepotřebovali :-) jinak je vždycky lepší hledat informace ze solidních zdrojů, a nespoléhat na to, co ti kdo řekne na beremku :-)
Odpovědět
@jojka23 "starý" pas ti platí tři měsíce po svatbě, takže pokud máte pasy, tak není potřeba nijak plašit a nebrat nic navíc, pas je platný - máš platný pas na staré jméno a platný řidičák na staré jméno, nic jiného netřeba ani když pojedeš přes půl světa.... to vám řekli trochu špatně :-) @denulkaapavlik na to se slečna neptala :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?