Bydlení v azylovém domu. Jaké jsou vaše názory?

Profilova fotka
Ahoj , chtěla jsem se Vás všech zeptat na názor bydlení s dětmi v azylovém domě. Znáte nějakou ženu, které se to týká? Jaké ženy se do azylových domů dostávají a proč? Co si o nich myslíte? Píšu na toto téma bakalářskou práci a zajímal by mě pohled žen s i bez dětí, které mají pronájem, svůj byt nebo si staví dům, žijí s partnerem/manželem a tento problém neřeší...Budu Vám všem moc vděčná za pomoc a jakýkoli názor! Díky, Eva
Odpovědět
Ahoooj.... tak toto je strasne hakliva tema a velmi obsirna. Je to velmi tazke o tom pisat, mohli by pisat zeny, ktore sa napriklad ocitli same s dietatom na ulici, nemali kde hlavu polozit, alebo ich muz z urcitych dovodov vyhnal z domu, odisli same kvoli tyraniu, bitke, zneuzivaniu, alkoholu a pod. Preco sa ocitili v azylovych domoch ? Kazdy ma iny dovod (zivotny), je ich strasne vela |-| Ale co zeny spominaju, tak je to tam dost krute, tvrde podmienky pre nich a deti, tazko si zvykaju na pristup, nato ze su vsetci pod jednou strechou roznej farby pleti, pohlavia, charakteru, vzdelania .... nemaju svoje sukromie, nemozu zit ako normali ludia v usporiadanych rodinach, nemaju financie aby si to mohli dovolit a zabezpecit svoje deti do buducnosti a poskytnut im aspon normalne byvanie (strechu nad hlavou) a pokryt zakladne ludske potreby. Viem ze u nas na SK sa mnohe mamicky s detmi dostavaju z tychto tvrdych a tazkych podmienok do Centier, kde im je vytvorena prijatelna izba pre seba aj dieta, kde sa spolu s nimi nachadzaju dalsie mamicky, ktore sa ocitli v tejto krizovej situacii. Sice sa delia napriklad o urcite socialne zariadenia a kuchynu, ale sa citia omnoho lepsie ako v azylovom dome, kde je to uplne strasne. Tie uplne najstastnejsie (ktorym sa to podarilo) dostali od mesta/obce napr. celkom slusne byvania garzonku alebo 1-izbovy byt na novy start do zivota.
Odpovědět
netreba zakladat rovnaku temu na oboch forach (mojasvadba, modrykonik) ;-) vsetky kocky maju kompatibilny nick, ked ich bude dana tema zaujimat, iste si ju vyhladaju aj same ;-)
Odpovědět
Luci - no pravda, ale ja na konika nechodim ...sem - tam mrknem :-D ale moc to tam necitam, neprospieva mi to asi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Luci: ale každá nechodí na všechna - já třeba až donedávna chodila jen sem na BRMS a o modrym konikovi jsem ani nevěděla, takže jsem to dala na všechny diskuze :-) tak snad to nevadí :-)) radlinka: moc a moc díky za vyjádření .-)!
Odpovědět
Crawler - no je to velmi tazka a smutna tema, malokto rad o tom rozprava. Kazdy ma vynivany zivot, niektori dokonca ziju s klapkami na ociach a nevedia kto sa vobec moze ocitnut v takych domoch. Proste kazdy, kto nema strechu nad hlavou a nemoze vyhladat inu pomoc ako u rodicov, pripadne st. rodicov, kamaratov a pribuznych. Vlastne staci, ked je zena vystavovana roznym negativam, nasiliu, alebo musi znasat tazke spravanie od manzela, pripadne je vyhodena na uliciu, alebo sa rozhodne od neho odist s dietatom (detmi) tam o com ani nesnivala. Tiez ide o straty socialnych istot. Ma vobec na vyber, ked je uplne sama bez akejkolvek podpory psychickej, financnej alebo poskytnutia strechy nad hlavou =-) A na to, ake zeny sa do azyloveho domu dostavaju ti neviem presne odpovedat. Myslim si, ze nezalezi na slove 'aky-ake' proste vsetky, ktore nemaju absolutne ziadnu podporu v zivotnej tiesni (alebo im akakolvek podpora zo strany rodiny, blizkych a priatelov bola odmietnuta). Ide o naliehavu nudzu. Su to akutne pripady... Nezalezi na veku, majetkoch, postaveni, v takychto pripadoch moze prist dana osoba o vsetko a ani nevie, ze sa tam vobec ocitla a voli tuto alternativu skor, ako sa zostane na ulici ako bezdomovec. |-| Pobyt nie je velmi dlhy, poskytnuty je asi na 6 mesiacov a pritom zato plati urcitu ciastku. Kedze sa touto temou az tak velmi nezaoberam, mozno je to tu dobre si precitat ako na objasnenie faktov, aby clovek vedel, co a ako vlastne funguje. Ja poznam v mojom rodnom meste krizove centra, ktore su poskytnute pre osamele mamicky s detmi. Obycajne sa tam dostavaju prave z azyloveho domu. Ich osudy su velmi smutne a nevyspitatelne. Drzim palce vsetkych, ktorych sa taketo velmi smutne veci v zivote dotkli a museli cez tuto hrozu prejst. Dufam, ze raz najdu to stastie co hladali a teplo rodinneho krbu a pokoj. :-)
Odpovědět
Crawler - ak budes potrebovat este nejake vyjadrenie k praci, tak napis... vyjadrim sa...tolko moj nazor. Drzim palec, nech ti to dobre dopadne ;-)
Odpovědět
A este som chcela dodat, ze v zahranici do funguje uplne opacne. Zena, ktora je vystavovana nasiliu ci uz slovnemu, fyzickemu, psychickemu alebo inemu typu nasilia moze poziadat o byt/dom pre seba aj svoje deti, ktory jej bude v dohladnej dobe poskytnuty. Takties single Mum, resp. tehotna zena, ktora este len caka dieta, tiez je jej poskytnuta financna vypomoc, benefity a byvanie. Takze sa to riesi trosku inou cestou ako u nas. Urcite ju nenechaju na ulici ako bezdomovca. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
radlinka: jsem ti moc a moc vděčná za tvé názory! )) můžu přihodit jednu situaci ženy, která také vedla do AD i když jen na pár dní - zde je vidět, že nikdo nikdy neví a najednou se může ocitnout v AD - je jedno, zda to trvá jako v tomhle případě jen několik dní - beznaděj a šok musel být stejný, ale díkyBohu - tato paní mohla situaci vyřešit - kéž by se to podařilo i jiným! Byla to žena původem Češka, ale již několik desítek let žila v Kanadě - chtěla se "než zemře" podívat zpátky do vlasti. Ale, co se nestalo - okradli ji, cestovala sama a byla najednou bez kufrů, dokladů, kabelky,...neměla nic...policie ji dopravila do AD, aby měla kde přespat a zde zůstala asi 5 dní, než si zařídila vše potřebné a mohla se vrátit zpět do Kanady se slovy, že do ČR se už netouží vrátit ...i takové ženy mají zkušenost z AD...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj craw. jak je? máš zajímavé téma tak něco z mé zkušenosti, mám kamarádku, která v tom domě nevim přesně ale asi 2, 3 roky žila, znám jí z bývalého zaměstnání kde jem byla před mateřskou a asi už nějakých 8 let, je to bezva holka, ale k tématu stalo se to, když já jsem jí ještě neznala, tak přidám jen to co mi říkala - Janča se přestěhovala k nám do Aše za svym přítelem z Kašperských hor, mají spolu dceru - jak dlouho spolu žili netuším, co vím od ní, tak jí i s malou někdy kolem prostě vyrazil z bytu, kde v nájmu bydleli - ona neměla kam jít, protože rodiče měla v Kašperkách a sice nevim proč (zřejmě rodinné problémy) ale tam se vrátit nemohla - tak skončila v azyláku, žila tam s malou až do doby než dostala od města obecní byt, no sranda to nebyla, ale přežít se to dalo - nejhorší jsou tam ty vztahy mezi holkama - jelikož co si budem vykládat je to slepičárna :-D a jak je víc bab pohromadě nedělá to dobrotu, což ukazujou i tyto stránky :-S - ženský se prostě dokážou nenávidět kvůli kravině a nedej bože, aby jedna měla něco lepšího :-p dnes je její malý už 13 let a ona je 4 roky štastně vdaná a v současný době čeká dvojčátka x-) - byla jsem jí na svatbě a prolezla jsem svateb hodně, ale ta jejich byla nejlepší, možná zrovna proto, že na nich bylo vidět jak moc si váží toho co mají ;-) takže určitě bych to nějak neodsuzovala, v nouzi je to dost dobrý řešení, ale vlastní byt je vlastní byt ;-) no doufám, že sem pomohla a měj se moc krásně :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?