Aquabike či aqua spinning?

Ahoj, znáte spinning ve vodě? Jaký je zásadní rozdíl mezi spinem na suchu a ve vodě? Kam na takový sportík chodit? Máte tip? Děkuji :-)
Odpovědět
kam v Praze... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hellu-na brumlovku ;-) ještě jsem to nezkusila, ale viděla jsem jak hodina probíhá, plánuju to příští týden, dám vědět ;-)
Odpovědět
včera o tom mluvili v Hádej kdo jsem, byla tam spinning instruktorka...Prý to s klasickým spinningem nemá moc společného, jen to kolo je dost podobné... Rozdíl je hlavně v tom, že šlapeš ve vodě, která je ti asi tak nad prsa a krom toho šlapání ještě děláš různý cviky na horní část těla, jako že se nedržíš celou dobu řídítek a tím pádem tohle není jako spinnig orientované jen na zadek a nohy, protože břicho a horní část těla spinningem neposílíš, tak tohle je dobrý i na ty horní partie... u nás na Moravě to není, aspoň jsem nikde nic nenašla, takže škoda, docela ráda bych to zkusila, pak tu napište jaký to bylo... ;-)
Odpovědět
ivet...mě to moc láká, chodila jsem na aquaaerobik, a ten mě bavil... aaa... no že by..? ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hellu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já jsem na aquabiku byla jednou s kamarádkama a byly sme nadšené, docela sme se nasmály :-)často chodíme na spin a tak sme říkaly - prubneme to... instruktorka byla taky fajn, smála se s náma :-) seděly sme po pás ve vodě a šlapaly, pomalu, rychle, střídaly pozice rukou, za chvíli sme byly rády že se můžeme zchladit :-) pak jsme jely zezeadu kola, nohy na šlapkách... sranda... no a pak posilovačka rukou a na závěr i břicha... jako líbilo se mi to moc, jen škoda že další volný termín pro tři byl až za 7 týdnů... jo a byly jsme v hotelu step ;-) za 160 peněz
Odpovědět
Profilova fotka
tak já chodím na klasický spinning a musím říct, že hodně posilujeme i vrchní část těla. 200 kliků je docela mazec. :) nebo jedeme ve stoje a tleskáme nebo sedíme, máme ruce nad hlavou a tahem cvičíme ruce, takže to není jen o zadku a nohách. :) samozřejmě záleží na cvičiteli a znám instruktorky, se kterýma je to hrozná nuda a jen se šlape. to pak odradí.
Odpovědět
au..tleskat? No já jsem zatím fakt začátečník, takže mě bolej dva tejdny kolena a kyčle... a doufám že to přejde, jinak chcípnu tento tejden na spinu.... je to normální že mě tak bolej klouby?
Odpovědět
hellu:klouby? :-o nedavas si moc velkou zatez?
Odpovědět
Já znám cvičitelku, která mi nedovolila se napít tehdy, když jsem chtěla!!!!!!!!!!! Jsme se chtěla napít jako obvykle a ona na mě, že teď pít NESMÍM...Takže jsem se stejně napila, že! Když mám žízeň...No to jsem si dovolila moc! Byla nepříjemná...a celou dobu se potom po mě vozila stylem vcelku drsným... Jsem po operaci kolene a prostě se mi lépe jede na velkou zátěž když stojím a ne když sedím-je to těžší samozřejmě a to koleno mě bolí, takže se raději postavím a nebo si jedu dle sebe-o čemž spinning je, že... Takže mi říkala, že už nemůžu, tak sjem se postavila atd atd... No nic.. pak jsem mluvila se šéfem...:-D Od té doby jsem tam nepáchla...na tuto slečnu jsme šla ze zvědavosti poprvé...chodila jsem tam dost často-3krat týdně, přišli o zákazníka :-)
Odpovědět
butt...já nemám pocit že si dávám moc...zatím jsem byla 2x, poprvý pohoda, ale podruhý děs, a od té doby mě kolena bolí, v práci ( v bance) běhám na podpatcích, a cítím kolena... ]-( Tak nevím, a bbojím se abych nebyla příkladem hesla "sportem k trvalé invaliditě" :-N :-|
Odpovědět
kamirka--- co to jsou za postupy, nesmíš se napít...? no toto... :-S
Odpovědět
Článek se načítá
hellu:to je totiz fakt divny :-D jakoze je normal, ze boli zacatenika svaly, ze... ale klouby?jinak s nima nemas problemy?mozna bude nej, kdyz se poptas instruktora, necitim se kompetentni radit :-D kazdopadne si myslim, ze to normalni neni :-)
Odpovědět
butt, no a mě svaly nebolí..... no ani žádné nemám... :-N :-N no tak to nějak musím pořešit.... díky
Odpovědět
hell: nemas zac ;-) drzim palcem at se to nejak vyresi a pak dej vedet, jsem zvedava :-)
Odpovědět
jasně napíšu ;-)
Odpovědět
Říkala k tomu pití to, že když jsem zadýchaná, tak nemám pít...Já jsme na kole zadýchana od začátku do konce, protože bez dýchání to nejde, že :-D
Odpovědět
kami ono na tom neco je, co ti rikala.kdyz jedes velkou zatez a pak dychas nepravidelne, tak bys pak mela chvilku pockat, nez zacnes dychat pravidelne :-)
Odpovědět
No to ano, ale ne přísný zákaz pití :-p to na mě prostě neplatí...když mám žízeň, tak se napiju, bych chcípla na místě :-N
Odpovědět
kamirka:jj to jasne, dotycna to dovedla asi do extremu :-D proste je fajn nejakou minutku pockat az se zklidnis a teprve pak pit..samozrejme je doplnovani tekutim strasne dulezity :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zakázat pít?????? to je síla!! znám cvičitelky, který nás i nechali minutku vyjet, když jsme byli po velký zátěži. jinak pijeme úplně normálně včetně cvičitelky, smrkáme pořád... včera nám zrovna dala na ruce hrozně. kliky v tempu a pak jsme seděli, měli velkou zátěž na nohy, ruce nad hlavou a různě silově cvičili, takže zápřah zezdola i zeshora... :-D ale je to opravdu záživný a utíká to. bez spinningu bych už být nemohla... :-N
Odpovědět
leirka, tak tohle si nedokážu představit... :-N Jinak já včera ok, klouby jsem nějak rozhejbala...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, byla jsem taky na aquabike ve Stepu. Jednak mě tedy nikdo neupozornil na to, že budu potřebovat ponožky :-o protože ty šlapky pěkně bolí do nohou a druhak jsem měla rozbité kolo, což bylo super.... odletěla mi šlapka, jenomže jak je průhledná, tak jsme ji v té vodě nenašli... Ale abych byla k věci - akvabike je super, pominu-li technické problémy a děsnej nátřesk na těch lekciích, protože jich je ještě málo. Je to určitě zábavnější než klasický spin...aspoň pro mě.
Odpovědět
julien - ehm, ponožky bych taky nečekala....
Odpovědět
Ahoj holky, pokud jste se rozhodly, že to fakt zkusíte, tak Vás musím zklamat :( V Hotelu Step s okamžitou platností lekce aqau-biku zrušili :((( A jediná možnost v Praze je Brumlovka, ale platit jim třo členství...to se mi fakt nechce :( Ale jinak na aqua-bike chodím pravidelně asi 3/4 roku a jsou vidět výsledky :) Je to záhul, ale moc mě to baví :) Resp. bavilo :((( Nevíte, prosím, o nějakém jiném aqua-biku v Praze nebo okolí :) Moc díky! M.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve stepu už není aquabike? sakra... :-( jaktoooo?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahoje,je aqabike i v Brně?diky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?