Absolvovaly jste testy na HPV viry?

Vim, ze diskuse o ockovani proti rakovine deloz. cipku tu uz je, ale nenasla jsem tam problematiku testu na hpv-viry. Jde mi o to, ze je mi 30, cytologie mam v poradku, a proto bych se chtela nechat ockovat. Pak jsem se docetla, ze u zen starsich 26 je lepsi pred ockovanim udelat test na HPV viry. Moje Dr. to ale odmitla, ze pry cytologie je v poradku. Po te jsem na internetu nasla toto - HPV testace - určení typu viru v tkáni z děložního hrdla. Stanovuje přítomnost nebo nepřítomnost jednoho ze 7 onkogenních ( zhoubných) podtypů viru HPV. Proto jsem se chtela zeptat, zda jste nektera tento test absolvovaly, hodlam kvuli tomu jit k jine Dr., ale presto bych rada mela i informace od vas.
Odpovědět
Ilcule - já se také ptala mojí gyn.ptala na toto očkování a mimojiné se zmínila právě o těchto testech, ale že stejně jako očkování si je hradí pacientka a stojí asi 2000,- ;-) Nevím, jak je to na Slovensku, ale tady většinou s vyšetřením, které si stejně hradíš ty, problémy nedělají :-N
Odpovědět
jsem mela dojem, ze muj mudr to dela pri kazde preventivni prohlidce... =-)
Odpovědět
Butt, ja take myslela, ze je to v ramci cytologie, ale neni Blanko, diky, tak pujdu k jine Dr. a zaplatim si to
Odpovědět
ilcule, ale me to mudr zjistil z normal preventivky =-)
Odpovědět
U cytologie se berou vzorky z čípku, kde se zjišťuje, jestli už neprobíhá nějaké rakov.bujení, nebo takové to stadium předtím (nejsem zdravotník, tak se omluvám za neodborný popis), a toho placeného testu se zjišťuje přímo přítomnost nějakých těch konkrétních virů, aby se ženská na to pak neočkovala zbytečně, když je má. Teda takto jsem to pochopila, přišlo mi že se taky na to bere krev.... :-N Mě totiž při jedné preventivce vyšla cytologie špatně, a pak jsem musela chodit po cca 2 měsících na další stěry a pak to za asi rok zas bylo ok (prý si s tím tělo samo poradí a nebo taky ne :-N ), tak já pak z tho byla taková nervózní, že jsem si řekla, že se nechám naočkovat, tak jsem se na to ptala. Sice jsem to původně považovala za zbytečné (s manželem jsme jiné partnery neměli), ale po té cytologii, když mi volala, ať dojdu, že výsledky nejsjou ok, to byly teda pěkně bezesný noci :-N Tak jsem pak to nahodila a gyn. mi mimo jiné říkala o tom testování, ale že prý je hodně nepravděpodobné, že by ženská měla všechny viry, na které se očkuje, prý většina má jededn, dva z toho a na zbytek by je teda vakcína chránila, takže to skoro považuje za zbytečné, pokud se ženská nechová jak héééérečka :-N Ještě mě napadlo, že očkovat se nemůžou těhotné, takže si to hezky naplánovat. ;-)
Odpovědět
aha, moc diky za info, Blanko, ja mela do te cytologie ok, jen 1x ne, ale pak zase ok, tak premyslim, zda ten test ma pro me cenu a nebo zda se mam nechat jen ockovat, ale poradim se s Dr., kdyz je mi uz 30 a pohledam jeste na internetu
Odpovědět
Ilcule - nemáš zač. mě taky vycházela celý roky cytologie ok, pak před 2 lety najednou ne, a do roka už zas byla ok, aniž bych cokoliv dělala, prý si imunitní systém poradil sám :-N A třeba v nějakém gyn.centru tyhle "nadstandardní" věci nedělají? To mě teda ještě jen tak napadlo, zkusit jen na toto vyšetření nějakou kliniku nebo nemocnici. tak ať ti to vyjde dobře. Já očkování odložila na příští rok po porodu, to mi bude 29, a na ty testy jít nechci. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?