Změnit datum svatby?

Ahoj holky, potřebuju poradit a vyslechnout si (přečíst si) názory. Když mě přítel požádal o ruku, tak začal rozhlašovat, že svatba bude v září 10. kvůli narozeninám jeho babičky... nějak jsem to neřešila, na matrice ani nikde jsme ještě nebyli, tak jsem to nechala být... ale upřímně tohle datum se mi úplně nezamlouvá. Nechtěla jsem mu to říkat hned, protože právě ta babička dost vážně onemocněla. Už je v pořádku, proto přemýšlím nad tím, jestli to řešit nebo ne. Chtěla bych spíš krásné červnové datum 11. To je mně a mému snoubenci mnohem bližší, opravdu se nechci vdávat v září jen proto, že má jeho babička narozeniny :/. Řešili by jste to nebo to nechali být? Spousta lidí už ví, že předběžný plán je na to září.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud by byla moje svatba, tak bych klidně toho 10.09. nechala. V tento datum (myšleno 2. víkend v září) můj kamarád pořádá akci pro děti, takže vím, že posledních 15 let ten den nebylo ani obrovské horko, ani celý den nelilo. Maximálně chvilku mrholilo. Tohle je můj pohled na zářijový termín. Ale jen Ty víš, jak moc Ti vadí svatba v září - jestli jsi schopna ten termín akceptovat, nebo ho ani po svatbě nerozdýcháš. A pokud chceš svatbu v červnu, tak šup šup zařizovat a rezervovat, protože to je podle mé zkušenosti nejžádanější měsíc na svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
No prvně bych se o tom poradila s nastávajícím. Řešit to tady s náma k ničemu nebude.
Odpovědět
To je jasné, s ním to pořeším. Jen jsem si tak říkala jestli to není jen vrtoch, samozřejmě že bych ve finále září bez problému zkousla. Ale zas mě napadlo, aby to pak nemrzelo i někoho z mé rodiny že datum není třeba i podle nich :)
Odpovědět
tak já to mám trochu jinak, ale se stejným datumem ;-) vždy jsem si myslela, jak budu mít svatbu v květnu (brali se naši) nebo červnu, no a přítel mě k Vánocům požádal o ruku, já začla řešit datum a jelikož v červnu má jeden kamarád, v červenci další, květen mi přišel moc brzo, v srpnu jedou rodiče přítele na dovolenou, tak mi z toho vzešlo září no a tak jsem pátrala dál, chtěla jsem 3. nebo 17. pak jsem mrkla na volné termíny k paní fotografce a ta měla už jen 10. tak jsem si to předběžně zarezervovala, pak volala tam, kde chceme mít obřad a tam kupodivu taky jedno z posledních volných míst právě 10. 9. 2016. Zbývá mi se už jen domluvit s p.farářem a bude to pevně dané.... navíc, podle mě, jak tu už někdo psal, v tomto období bývá celkem stabilní a pěkné počasí - žádných 40 stupňů ;-) ve finále se mi to hodí i proto, že chci oranžovou svatbu a oranžová je podzimní barva ;-) jo a navíc - mám čas si vše přes léto doladit a naplánovat a nemusím nic honit - kdybych měla mít svatbu v červnu, tak bych už asi šílela :-D řekni svůj názor partnerovi a uvidíš, ale pokud chceš červnovou tak hodně štěstí při zamlouvání termínů apod. ;-)
Odpovědět
já budu mít svatbu 10. září, ale já nechtěla v květnu ani v létě. Rozhodovala jsem se mezi prvním a druhým víkendem a nakonec to rozhodla restaurace, protože první víkend mají plno.Takže tak. Jinak bych se domlouvala s přítelem a né s beremese....my tam nebudem.....
Odpovědět
Profilova fotka
@clear301 Trochu odbočím, ale jsem si naprosto jistá, že budeš před svatbou šílet i tak ;-) A jestli bude 10.9.2016 hnusně, tak mne nekamenujte :D PS: Letošní červen byl na počasí fakt hroznej - jeden víkend zima, pršelo, další vedro k nevydržení.
Odpovědět
Promluvte si o tom :-) Zcela upřímně nechápu, jak spolu souvisí svatba a narozeniny babičky, že to musí být u sebe, ale chápu, že i to může hrát roli při výběru. A k zářijovému termínu - brali jsme se 12. 9. 2015 a nádhernější počasí jsme si nemohli přát! Nebylo vedro, ale krásné teplo, svítilo slunce - ne to horké letní, ale příjemné sluníčko přicházejícího podzimu. Nemusí to tak být i letos, ale my jsme to datum volili hlavně proto, že v té polovině září bývá opravdu nádherně.Navíc si budete i moct víc vybírat, červen je přeci jen hlavní svatební sezona, to září už je volnější :-)
Odpovědět
Tak ona je taky otázka, jestli ten Tvůj vysněný termín bude ještě volný :) Asi bych se s ním o tom pobavila a naplánovala víc možností, kdyby už matriky měly plno.....
Odpovědět
Taky jsme měli termín 12.9.2015 a počasí bylo jako objednané... krásně teplo, slunečno, i večer se dalo sedět na terase, ale ne 40 C, takže nebylo k padnutí. Mě se zdá přelom léta a podzimu ideální. Ale jinak nechápu, jak souvisí narozeniny babičky se svatbou...
Odpovědět
To já právě taky moc nechápu a nelíbí se mi to, že se máme vzít kvůli narozeninám babičky. Chtěla bych datum, které se hodí k nám dvěma... Uvidíme jak to dopadne, děkuju za názory :)
Odpovědět
Upřímně - nechtěla bych se ve "svůj" den dělit o pozornost s nikým dalším - myšleno s babičkou... Je to asi sobecké, ale raději bych měla sňatek v jiný termín - s dostatečným odstupem, aby to na rodinu nebylo příliš. A babička je s tím srozuměná? Chtěla by, aby se vaše svatba kryla s jejími narozeninami? Pokud by měla svatba proběhnou souběžně s narozeninami, tak se může stát, že se vám tam bude plést spousta lidí, které si přeje babička, ne? Možná jsem to špatně pochopila - ale za mě je to zbytečné. Co se týká zářijového termínu obecně - brali jsme se před deseti lety 17. září - zima, pršelo prakticky celý den, když k večeru přestalo, tak bylo venku všechno tak mokré, že se stejně nedalo - ale to může nastat třeba v červenci taky, že?
Odpovědět
Základem ve vztahu je komunikace, takže já bych to s ním probrala, vysvětlila svůj postoj a vyslechla jeho.
Odpovědět
Článek se načítá
Babička o tom neví a i kdybychom ji o tom řekli, tak o tom do hodiny nebude vědět :) je jí 86 let a bohužel zapomíná. No dnes stejně přítel zajistil místo na 10. září, takže už asi není co řešit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nejak nechapu proc by mela byt svatba na neci narozeniny?Je to vas den,proc do toho motat narozeniny?
Odpovědět
No proto jsem se tu s vámi chtěla poradit než ''vlítnu'' na přítele :) Jestli je to ode mě sobecký nebo hnusný když to chci kvůli těm narozeninám na někdy jindy
Odpovědět
@denina00 Nemělo by se datum svatby rozhodnout podle tebe a ženicha,a ne podle toho,kdo má kdy narozky,nebo komu jinýmu se co líbí? Dělat svatbu kvůli něčím narozeninám mi přijde divný...U nás se taky rodičům nezdálo že chcem svatbu začátkem srpna,že bude moc vedro,a že dorty budou téct,atd.,a že by byl lepší podzim,nebo jaro...S manželem jsme si trvali na svém,a bylo to fajn. Byl to náš datum,a ne ničí jiný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?