Výhody a nevýhody jednotlivých měsíců, aneb kdy

Ahoj všichni, mám dotaz, svatbu neplánujeme ještě v tomto kalendářním roce, i abychom měli na výběr ze všech měsíců ;-). Proto má otázka, kdy jste měli, nebo plánujete svatbu a z jakého důvodu jste volili daný termín. Chtěli bychom hostinu v naší malé staré stodole/přístřešku, obestavěné ze tří stran. Ale pořád si říkám, že bych raději chladnější období, když si vzpomenu na loňský červen, kdy byli třicítky. Budu moc ráda za vaše zkušenosti a tipy.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@biscuitka Podle mě je nesmysl spoléhat na to, že bude takový nebo onaký počasí... Kamarád se loni ženil 20. června a bylo 12°C - byl to ten jediný červnový víkend, kdy se počasí fakt nepovedlo. My o dva týdny později měli přes těch třicet... Kdybych si mohla vybrat, jestli extrémní zimu nebo vedro, radši beru to vedro :-) Pokud nechceš vyloženě horko (my i když jsme měli samozřejmě "mokrou variantu", tak jsem se modlila za teplo), tak asi ideální než červen-srpen je třeba konec září. Ale jestli zrovna nebude 9°C a nebude chcát ti nikdo nezaručí... Holt počasí v ČR je sázka do loterie ;-)
Odpovědět
Brali jsme se v srpnu, protože v červnu a v červenci už měli svatby kamarádi. S počasím nemá cenu kalkulovat, to stejně nenaplánuješ.
Odpovědět
@duckie Právě, že já se ani tak nebojím, jestli bude pršet, nebo ne, jelikož bychom byli pod střechou. Víc bych se chtěla vyhnout těm velikánským vedrům, to je pak dost nepříjemné pro starší osoby, kterých bychom měli dost. Říkala jsem si, nechat to na září, duben už je asi průměrně dost zima na velkovní svatbu, nebo ne? Květen by mě osobně nevadil, ale poslouchat okolí, nevím :-|.
Odpovědět
@izzybickerstaff Mě je jasné, že můžeme chytit jediný den v tom měsíci, kdy ... Ale spíš by mě zajímalo, co se vám na daném období líbilo. Já bych klidně měla svatbu jarní, letní, podzimní, i zimní a nakonec nejméně bych chtěla to léto, ale tím posezením u nás se zase dost ušetří za pronájem.
Odpovědět
@biscuitka Aha...chtěli jsme svatbu v létě, abychom mohli během oslavy být i venku (měli jsme to v penzionu s obrovskou zahradou, dětským a fotbalovým hřištěm a bazénem). Jarní a podzimní svatby (na zimní jsem ještě nebyla) jsou moc pěkné na fotky, jsou pak takové neokoukané...ale nechtěla bych být celý den na hostině a oslavě zavřená v jedné místnosti. Takhle je podle mě i lepší zábava, když se hosté můžou i projít, rozhodnout se, jestli být vevnitř, nebo posedět venku...V případě té vaší stodoly bych to určitě udělala tam, na jedné stodolové svatbě jsem byla a bylo to moc fajn :-)
Odpovědět
Velká vedra mi pro svatu přijdou naprd - cukroví a dort teče, svatebčané nemají ani moc hlad, tancovat se pořádně nedá, prtž se člověk potí i bez toho... Za mě buď květen nebo září, my máme druhý zářijový víkend, tak uvidíme... Očekávám příjemných 20 stupňů :-D
Odpovědět
@izzybickerstaff Děkuju za odpověď, já to asi v úvodu neformulovala dobře. Mě by se libily i ty chladnější z dost povrchního důvodu a to že mám slabost pro kabátky, tak bych si koupila nějaký krásný (a klidně i drašší, když je to ta svatba :-D). @clear301 Já se právě bojím, že chytneme moc velké vedro, o tom září jsem také docela přemýšlela.
Odpovědět
@biscuitka My se brali 9.srpna,bylo krásně a teplo,a ten další víkend bylo chladno,myslím že i pršelo,protože nám pak lidi říkali že jsme stihli poslední krásný víkend. Takže jak vidíš,i v létě není jisté jak bude...
Odpovědět
Profilova fotka
@biscuitka Myslím, že vyloženě vedro nebude v tom září ani v květnu (na "svatby v květnu" bych se zvysoka teda víš co - aby ti ze všech těch pověr taky brzo nehráblo...). Ale prostě vyloženě jít na tutovku nemůžeš. I v dubnu může být krásných 17°C a slunečno, stejně jako v srpnu můžou z nebe chcát provazy vody, všude bude bahno a bude kosa. Za sebe jako svatebčan - nesnáším, když je mi zima a na veselce, kde by mi byla kosa bych se nebavila.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky jsem věděla, že chci svatbu na jaře nebo na podzim, protože nesnáším vedra. Měli jsme svatbu 3 . října a bylo božsky. Sluníčko a přes den téměř dvacet stupňů :) Vyšlo nám to opravdu krásně, v jiných letech v tomto dni bylo třeba pouhých osm stupňů. Ale ono i v létě může být chladno, říkala mi kolegyně, že obě její dcery měly svatbu v červenci (každá v jiném roce) a obě neměly nad 17 stupňů :) Takže ono je to asi nakonec jedno, ale vzhledem k teplotám v loňském létě bych se asi červenci a srpnu vyhla :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo tohle člověk fakt neodhadne. Za 2013 se mi vdavaly tři sestřenky a čtvrtá loni v dubnu. Z těch tří první měli termín 1.cervna. Cele dopoledne proprselo a bylo 12 stupňů. Člověk by cekal trochu teplo a byla kosa. Druha se vdávala na konci července. Horka jak blázen,35 ve stínu už v 9 hodí ráno. Ale zvládli to novomanzele i svatebcane😊 třetí sestrenka se vdávala 5.rijna. Měli jsme ráno sice kabáty a kozacky,ale cely den bylo příjemné a teplo,večer se dalo sedět jen v kabátku na terase. Čtvrtá sestrenka se vdávala vloni v poslední dubnovou sobotu. Obřad měli ve 12 a většina zenskych mela spaleny vystrih a ramena(i ja která se opaluju velmi dobře 😃) cely den bylo fakt dost teplo. A zvladlo se to s prehledem😊 ono každé počasí na nějaké pro a proti. My budeme mít svatbu rozhodne v lete. A raději teplo jak zimu😊
Odpovědět
@duckie @88renca88 @iviiiii Děkuju za odpovědi, ještě to promyslím :). @jamesie Já jako malá chtěla vždycky jaro, ale porád nevím s tím posezením. Popravdě jsem si vzpomněla na tetinu svatbu, která byla na konci dubna a byla nádherná, tak možná z toho to mé nadšení pramení.
Odpovědět
Článek se načítá
@duckie Já na pověry také kašlu, už se těším na perličky :). Jen ohledně toho máje, přeci jen nechci poslouchat bědování všech maminek a babiček :-|. Jinak by to bylo fajn období.
Odpovědět
@biscuitka Přijde mi stabilnější spíš podzim než jaro. Jaro je vyloženě loterie, zvlášť v dubnu může být cokoliv od sněhu až po tepla.. Léto jsme nevolili z mnoha důvodů, mimojiné i kvůli vedru, a udělali jsme dobře, těch 40 stupňů si nedovedu při svatbě představit. Brali jsme se první zářijový víkend a vyšlo to hezky. Doporučuji také brát v úvahu délku denního světla 😉.. Podle mě je září nejlepší kompromis.
Odpovědět
@vineta Moc děkuju za tip, promyslíme to ještě s partnerem.
Odpovědět
@biscuitka Vybrali jsme si zari. Oba milujeme babi leto. Pro me je to nejkrasnejsi obdobi roku. Partner nema rad horke letni dny, tak jsme chteli snizit sanci, ze nas zastihnou. Zaroven v lete bych si nemohla vzit dlouhou dovolenou (chci pred i po svatbe). Zimni svatba by byl problem pro me, byva mi velmi casto zima a vydrzet v satech bych asi nedovedla ani s nejakym kabatlem ci koziskem...
Odpovědět
@biscuitka Meli jsme svatbu 2 vikend v zari a celych prvnich 14dni bylo okolo 12stupnu,zima,lezavo,jen misty slabe slunicko a babi leto bylo az od nasi soboty,takze me to vyslo,ale ty nervy,tyden pred svatbou jsem kupovala bily destnik.
Odpovědět
Profilova fotka
Já chtěla svatbu před létem z důvodu zeleně, minulý rok bylo šílené sucho, všude vypálená tráva, prach, tak jsme se rozhodli pro červen. O tom, že to bude až konec června, rozhodl volný termín vizážistky a to, že nemáme závody :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak mám odsledované, že právě druhou sobotu v září bývá krásně. U nás v tuhle dobu bývají slavnosti vína. A většinou chodím v letních šatech. Za posledních 8 let pamatuju jen jednou, že bylo naprosto hnusné a jedno kdy nebylo sice nic zima, ale bylo zataženo☺
Odpovědět
zkus mrknout na tyto stránky: http://www.treking.cz/sluzby/pocasi-p... když jsme řešili datum svatby, chtěli jsme květen, pak jsme dostali termín 28. a jen ze srandy jsme se na tyto stránky koukali. Co jsme si pamatovali za akce z loňska, tak nám to pasovalo. Když budeš mít trpělivost, tak se tam proklikáš i na historii počasí tuším až do roku 2010 v každý den z roku. Není to tutovka, ale pro dlouhé chvíle docela zábava :-)
Odpovědět
@juka22 Díky moc to je prima. :) Určitě se postupně proklikám :)
Odpovědět
@nanani @sramkpa Koukám, že září je tu docela v oblibě, děkuji za odpovědi. @lucira Děkuji za odpověď. :) @iviiiii To je super info, dík :).
Odpovědět
@88renca88 My měli svatbu 7.8. a byly ty skoro největší tropy, ještě větší byly 8.8. :-D takže bylo asi 38 stupňů... je pravda, že sladké se vůbec nejedlo, navíc muselo být v chlaďáku, ale nakonec se vše vydařilo :-) kdyby lilo, tak bych taky nebyla nadšená... vedro není ideál, ale člověk si fakt nevybere...já se dívala do historie a na začátku srpna byly vždy nějaké povodně, a tak, tak my měli druhý extrém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dlouhodobě ověřený konec října. Touto dobou jsme vždycky jezdili na víkend na hory a jeden rok jsme se v tu dobu dokonce koupali v bazénu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martinau5 s tím souhlasím, taky mám dlouhodobě ověřeno, že konec října bývá krásný na horách :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli nechcete extrémní vedra, pak květen a září. V říjnu už vedra nejsou, ale pokud nesvítí slunce, jsou z toho pak potemnělé fotky (tráva už skomírá, stromy mají hnědé listí, to při zatažené obloze nevypadá moc pěkně). Loni co jsem fotila svatby tak všechny od začátku června do konce srpna jsem strávila v extrémních vedrech. Já mám na to zkrátka štěstí. Až v září začalo být přijatelně, teplo, slunce, ale už ne takové horko.
Odpovědět
@januliik15 To jste měli svatbu loni ne? My 2014,to naštěstí takové vedro nebylo,bylo jen asi 29 stupnu:-)
Odpovědět
Tak my jsme se jednoznačně shodli na červenci, dřív se to nehodí (státnice, promoce) a srpen - září mi přijde, že už se brzy stmiva a po ránu je zima. Počítáme samozřejmě i s tím, že bude pršet (svatba vevnitř), nebo budou extrémní vedra (stan a lehčí raut) :-)
Odpovědět
A stejně je nejlepší si počasí objednat:-) My s mamkou máme šestý smysl,a tak nás někde v březnu napadlo ze srandy objednat počasí,na 2 papíry jsme napsaly jaké počasí si přeju-slunečno,vítr do 5m/s, teplota ideální 28 stupnu. Jeden papír jsem spálila,jako aby se to dostalo do nebe:-D a druhý jsem schovala,abysme to pak mohly porovnat. Ten svatební týden jsem pořád sledovala předpověď počasí,na sobotu slibovali chladno,zataženo s deštěm a bouřkou. Tak jsem byla zklamaná,ale co se nestalo,v můj svatební den nakonec vyšlo počasí víceméně podle mého přání-jen v teplotě byl rozdíl asi půl stupně :-)
Odpovědět
@88renca88 Jj, vloni :-)... pěkně venku...my teda byli pod altánem, ale svědci se pěkně pekli na sluníčku :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?