Termín svatby - změna

Zdravím a moc potřebuji poradit. Mám přítelkyni, které bylo létě 31let a mě je bylo v prosinci 34.let. Jsme spolu asi 4 roky. Mám ji moc rád a svatbu jsme zhruba od listopadu 2012 plánovali na březen 2012. Přítelkyně ještě dokončuje vysokou školu, neboť ze zdravotních důvodů (sociální fóbie) ji několikrát přerušovala a nedokončila. V létě i nastoupila do zaměstnání, byla tam moc spokojená, ale bohužel ke konci listopadu tam skončila. Nervově se tak složila, je na nemocenské, ale do školy se svolením lékaře dálkově dojíždí do školy. Svatbu máme naplánovanou na 1. března 2013, bohužel moji rodiče jsou zásadně proti, neboť si myslí, že by svatba mohla být třeba v létě. Navíc teď mám velmi nemocného dědu (otce matky) a tak trochu počítá , že může dojít k nejhoršímu. Navíc se musí jezdit denně krmit zvířata a je dlouho každý prac. den v práci. Máma trvá, že v současné situaci je třeba svatbu odložit. (starosti s těžce nemocným otcem mámy, přítelkyně studuje a mají obavy, že by školu po svatbě nedokončila). Táta, i moje babička je při mámě. Dokonce máma tvrdí, že se na svatbě nebude nijak podílet a dokonce by ani na svatbu nešla v březnovém termínu nešla. Přítelkyně s posunem termínu zásadně nesouhlasí, trvá na březnovém termínu a vztahy mezi ní, její maminkou a mými rodičemi je na bodu mrazy. Dokonce říká, že buď bude svatba v březnu nebo se se mnou rozejde. Že si nenechá nikým určovat termín svatby. Když řeknu rodičům, že se budeme brát v březnu, tak není s nimi řeč a máma tem nechce vůbec přijít a tvrdí, že mám moc starostí a současný termín si jí vůbec nehodí. Mě by osobně nevadilo posunout termín na léto, ale za současné situaci těžko přítelkyně i její okolí pochopí, že je to z mé hlavy. Neustále spolu o tom debatujeme, jsem z toho dost psychicky na dně. Kvůli tomu i beru Neurol na uklidnění. Mám dlouhou dobu vysoké jaterní testy a mám strach, že se mi díky psychickému vypětí stav ještě zhorší. Moc prosím o radu. Předem moc děkuji.
Odpovědět
@kamaradmichal uprimne, ste dvaja dospeli ludia po 30-tke, ziadny pubertaci, takze si nenechajte do toho kecat. Sadnite si a v klude sa dohodnite VY dvaja bez ohladu na to, co chce tvoja maminka alebo ktokolvek iny z rodiny. Ak ty sam chces svadbu odlozit, rozpravajte sa o tom, vysvetli jej preco a ze to nie je len preto, ze to chce tvoja mama. Tu uprimne nechapem, ake vydieracstvo, ak nebude temrin podla nej, tak ani nepride?to by ma osobne strasne nahnevalo :-S
Odpovědět
Velmi ma mrzi tvoja situacia, ja vidim skor problem v priatelke :-( asi neznesie ze je to tvoja mama kto chce zmenit datum svadby, co je podla mna hlavny dovod... Povedal si jej o tom, ako ta to psychicky nici? Otvorene si jej povedal to, co nam tu? Lebo ak ano, tak v tom pripade ja nevidim problem v tom, aby bola svadba o par mesiacov neskor :-| Nepochopim niektore zeny..tak ma vedla seba chlapa, ktoreho miluje, a pre jeho dobro neurobi ani tolko, aby pockala par mesiacov...A ultimatum bud svadba v breznu alebo rozchod ]-( .. Ked raz niekoho milujem, aj 10 rokov pockam...asi by si skor ty mal byt ten co nad tym popremysla... Ale tak ak s nou naozaj chces byt, musis najst ako sa vravi mensie zlo...ak nemas pochopenie u rodicov a vies ze ho tak lahko ani mat nebudes, skus ho ziskat u priatelky...podla mna pises rozumne dovody na to, aby to presunutie svadby (navyse o PAR mesiacov) nebol az taky strasny problem...ak to ona nepochopi, potom prepac, ale ako clovek u mna straca akekolvek sympatie...
Odpovědět
@luckamjar ako uprimne, keby priatelova mamka takto vydierala za zmenu terminy a vyhrozovala, ze ak ho nezmenime, tak nepride, ais by som sa aj ja sekla a zubami nechtami bojovala z povodny termin...aj ked svadba alebo rozchod je tiez uz moc.... pride mi to ako taky spor medzi buducou nevestou a svokrou a aj tak si to najviac odnesie ten chlap medzi nimi =-)
Odpovědět
@yukiki presne ako som na zaciatku povedala, tu nejde o to ze sa snazia vidiet dovody, tu ide o tvrdohlavost oboch a co on chudak tam ako medzi nimi ma robit? Ale proste ja si myslim, ze ked sa moj chlap trapi a vidim, ze jeho matka nepusti, tak jednoducho nenecham ho nicit sa pre par mesiacov! Tak asi by mi mal byt prednejsi!! A na druhej strane, ona nechce vidiet tie dovody, podla mna su celkom rozumne...
Odpovědět
Profilova fotka
@luckamjar mně jako partnerce by se taky nelíbilo, že mi tchýně určuje datum svatby!! Budoucí ženich by měl být předně mým manželem a pak až matčiným synem, jinak to bude celé manželství skřípat. já osobně bych si taky nevzala chlapa, pro kterého bude mamka vždy důležitější než já. @kamaradmichal kdo je pro tebe důležitější??? Budoucí žena, nebo mamka??
Odpovědět
@kitinka76 ja to nemyslim zle... :-( tu si treba sadnut a prediskutovat tie skutocne spomenute dovody (tazko chory otec, nedokoncena skola) a pokial v tom nie je problem, tak nech sa beru, len sa na to treba pozriet s nadhladom a nie to zamietnut za to, ze to bola jeho mama, kto s tymi dovodmi prisiel. Stavim sa, ze keby to bolo naopak, ze je to jej mama, jej chory otec, a jeho nedokoncena skola, tak je datum uz daaaavno zmeneny! A pytat sa kto je dolezitejsi... to iste sa moze spytat on, ci je pre nu dolezitejsi ON alebo konflikt s jeho matkou...
Odpovědět
@kitinka76 nehnevaj sa ale pytat sa chlapa ci je pre neho dolezitejsia zena alebo matka je riadna hlupost...preco by mala byt jedna dolezitejsia?Su to dve najdolezitejsie zeny v jeho zivote ... a zena co postavi chlapa do situacie bud ja alebo tvoja mamka (resp bud ja alebo tvoja zena) si to akurat tak u toho chlapa pekne pokazi ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckamjar ano, měli by si promluvit a mělo by to být JEJICH rozhodnutí a ne rozhodnutí zbytku rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@yukiki a co dělají ti rodiče??? Ti vydírají uplně stejně!! Buď bude po našem, nebo nepřijdeme. To ti přijde fér??? Stejně se on bude nakonec muset rozhodnout, kdo je důležitější. Za rok jim řeknou, že si teď nemají pořizovat miminko, protože ještě nechtějí být babička a děda?? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Tady podle me zalezi na tom jake mate vztahy.Predevsim tvoje snoubenka a tva matka...Jestli nejsou dobre uz driv dala se tahle situace cekat.Pokud vychazi dobre,nech je si sednout a probrat to samotne.Ale uprimne je ti 34...pripada mi dost divne konzultovat vase rozhodnuti s matkou a takhle se hroutit.Vyreste si to hlavne Vy dva a rodice se musi prispusobit.
Odpovědět
Profilova fotka
@yukiki Tedy nechci byt zla,ale chlapa co si nevybere me bych nechtela.Prijde mi to prave jako zasadni rozhodnuti pri zasnoubeni.Mit rad sve rodice je fajn..ale pro me existuje pouze jeden muz a to manzel...ne muj otec.A ja tak chci byt ta prvni a nejdulezitejsi,jeho matka je minulost.
Odpovědět
Profilova fotka
@vca krásně řečeno!! Myslím si to samé co ty ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kitinka76 to ja netvrdim, ved aj v prvom prispevku pisem, ze jeho mamka hnusne vydiera...proste vydieraju a davaju ultimata obidve a je to nefer voci chlapovi, myslim, ze na tom sa tu zhodneme vsetky ;-)
Odpovědět
@vca ja by som za nikdy toho mojho nechcela postavit do situacie, aby si musel vybrat medzi mnou a matkou..viem, ze maju dobry vztah a repsektujem ho a nesnazim sa ho od mamky nadobro odtrhnut ... ano je pravda, ze ked pride ku konfliktu,vzdy stoji na mojej strane, ak by to tak nebolo, mozno by som hovorila inak ;-)
Odpovědět
klud baby, vieme to uzavrieť tak že ani jedna z dvoch žien (snúbenica, mama)nereagovali práve najlepšie, a chudák @kamaradmichal je medzi nimi.. ale čo mi vieme o nich, možno sú tam narušené vzťahy medzi nimi, možno sa mama moc stará, možno majú ponorku už .. ja osobne by som túto situáciu riešila svadbou vo štvorke (vy dvaja +svedkovia) ak sa lúbite tak na to nepotrebujete celé osadenstvo ( a okrem toho, keď má nevesta soc. fobiu to by možno bolo pre ňu aj lepšie) .. a vermi že mama to prežije, bude vám to síce otrepávať o hlavu ale prežije to ;-)
Odpovědět
podla mna odkladat svadbu je absolutne od veci, pretoze ak by ju teraz presunuli na leto a ked vravi, ze s dedom to je velmi zle a cakaju na to najhorsie, tak v konecnom dosledku ak by zomrel, tak jeho mama bude bojovat za odlozenie svadby o rok, lebo ved cez smutok sa to nerobi... cize toto je argument na co najrychlejsi sobas... aby este aj dedo sa mohol zucastnit aspon obradu...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamaradmichal Přiznám se, že nemám pocit, že čtu o dvou 30ti letých. Tohle je v podstatě ukázka toho jak věk není známkou rozumných rozhodnutích... To, že by datum svatby určoval kdokoli jiný než ti dva dotyční mi připadá jako nesmysl. Vždyť to bude přeci Vaše svatba...nikdo jiný se na ní ženit ani vdávat nebude, takže jestli jste si řekli březen - proč ne? Krom toho, že sice nevím jak je děda nemocný, ale pokud třeba není upoutaný na lůžko, pak je pravděpodobnější, že se dožije spíš vaší svatby v březnu než v létě ne? Já bych to řešila předáním oznámení na termín v březnu a doufala, že rodina dostane rozum a překoná svoji hrdost.
Odpovědět
@limda ak by neprekonala hrdost, tak budu mat svadbu 2+2... bude to problem rodiny a nie ich...
Odpovědět
Profilova fotka
@guiseppinka Právě. Myslím, že rodiče by to mělo mrzet víc, že kvůli trucování nebudou na svatbě syna, ale snad se proberou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to odkládání svatby jde dost na nervy. Nám se odložila už dvakrát. Jednou jsme plánovali obřad na léto 2013. Jenže jsme se pohádali a 5 měsíců jsme spolu nemluvili a teď se nám svatba odkládá na neurčito jelikož jsem musela pracovně přijmout roční zakázky v Anglii a USA. Snoubencovi se to moc nelíbí ani mě. A ani moji hlavní družičce, ta už vyhrožovala, že jestli tu svatbu odložíme ještě jednou tak končí. Ale tady jde o to, že ať se děje co se děje, prostě si řekni ta svatba prostě bude. Postav lidi před hotovou věc a neřeš jejich problémy.
Odpovědět
Musíte si spolu sednou a začít rozhovor přímo na tohle téma. Ale vynechat z toho všechno "mamka říkala" "oni si myslí" apod. Vylož ji svoje důvody, proč by bylo lepší svatbu odložit (jestli tedy ten názor, že by se měla odložit, skutečně sdílíš!!!), ona ti vyloží důvody svoje, proč by proběhnout měla v termínu. My to máme se snoubencem trochu obráceně - všichni kolem nás se na to už moc těší, nejradši by, aby svatba byla na jaře. My máme termín na července, a i když už se snažíme dost věcí zařizovat a plánovat, před týdnem jsme si promluvili o tom, že oba máme jisté obavy z toho, že bychom měli raději ještě počkat. Tak jsme rodině opatrně oznámili, že svatba určo bude, ale je možné, že ne 13. července, tak ať jsou na to připravení. S Petrem (snoubenec) jsme se dohodli, že jakmile narazíme na nějakou překážku, která nám řekne - JEŠTĚ NE, prostě si to sdělíme a vymalováno. Je to jen naše věc, náš den a bude dokonalej, i kdyby za deset let!!! Všem to může být jedno, oni s námi žít nebudou a "ano" za nás taky neřeknout.
Odpovědět
Profilova fotka
Píšeš, že by maminka na březnovou svatbu nepřišla. Upřímně, lépe než aby ti na svatbu nepřišla maminka, než nevěsta. Ale chápu, že je to nepříjemné. V prvé řadě jste dva dospělí lidé a svatba je o vás a vaší domluvě. Chce to samozřejmě přistoupit i na možnosti vašich nejbližších, ale v určitých mezích. Teda, mě kdyby maminka řekla, že když se budu vdávat v tu dobu a ona prostě s tím nesouhlasí a nepříjde, tak nebudu měnit datum, které jsme si s přítelem stanovili a všem ohlásili dlouho dopředu. To, že nechcete svatbu v létě je vaše věc. A kdyby za mnou přítel přišel, že maminka si nepřeje svatbu v tu dobu a zakazuje nám ji, tak bych se zamyslela nad tím, koho si chci vzít, pokud mám slovo maminky přednost nad mým :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kamaradmichal ja sa tvojej nastavajucej vobec nedivim. Tiez by sa mi nepacilo, keby mala buduca svokra rozhodovat o datume svadby. Ked budes v manzelstve, budes sa so svojou matkou radit vo vsetkom a das na jej nazor? No tak to dakujem pekne, to by som aj ja zaradila spiatocku. Navyse, tie dovody mi pridu take vyfabrikovane... nemate 15, aby ste si pytali dovolenie. A vobec, ake starosti ma so svadbou tvoja matka? Jej jedina starost je kupit si saty a doniest dar. A to moze urobit aj 1. brezna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně, jste snad dospělý a nemusíte se ptát maminky na všechno. Je čas vyletět z hnízda a dát se vlastní cestou. Ano, poslechněte si názor rodičů, ale řiďte se vlastním rozumem.
Odpovědět
Dospělí lídé už přece nemusí poslouchat rodiče(můžou je respektovat).Zkusila bych jim oznámit,že se vezmeme v březnu i bez nich,třeba jen se svědky a v létě uděláme posezení s celou rodinou.Samozřejmě s ohledem na zdravotní stav všech. My i sestra jsme rodičům oznámili termín svatby rok dopředu a rodiče to bez diskuzí vzali na vědomí,svatby byly během dvou měsíců a náramně jsme si je všichni užili. :-)
Odpovědět
@kamaradmichal V první řadě bych řekla to, že je zapotřebí, aby si se postavil za svou partnerku. Plně chápu, že se nechce podřizovat nikomu a v tom má pravdu. Je to Vaše svatba. Kdyby mě diktoval někdo svatbu, tak nevytočí a upřímně se nedivím, že jsou vztahy na bodu mrazu, protože chování rodičů opravdu za mě není vhodné. To, že vyhrožuje tvá máma tím, že nepůjde na svatbu......upřímně takhle se nechová ani malé dítě. Nemyslím to špatně, ale prostě jde vidět, že tvá rodina si chce za každou cenu prosadit svou a nedivím se, že je přítelkyně v tomto rozpoložení. Každá žena od svého partnera očekává to, že jí bude oporou a že se za ní bude umět postavit a ne co se nechá ovlivnit svou rodinou. Upřímně, budete žít spolu Vy dva, o svém životě máte rozhodovat také jen Vy dva. Pokud dovolíš, aby se Vám rodina pletla do Vašeho života, nikdy to nebude dělat dobrotu. Je to opravdu pouze o Vás dvou. Jsem si 100% jistá, že si v tuto chvíli připadáš jako mezi dvěma mlýnskými koly, ale jediný kdo tohle může vyřešit si pouze ty. A to tím jaké mantinely stanovíš tvé rodině. Jsi dospělý muž, máš právo na svůj život, dělat své chyby, s kterých se poučíš a zocelíš, mít své životní úspěchy.......... :-) Držím palce, ať vše dobře dopadne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?