Zvyky nevěsta

Potřebovala bych poradit co si vzít starého jako nevěsta, když šperk ani náušnice není možné mit staré. K satum se hodí pouze nový jednoduchý šperk z vlasce. Co jiného lze mit jako stare? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
a co třeba něco do vlasů? Nebo teoreticky i zásnubní prsten je starý ne? Teda nevím jaká je definice starého :D Nebo nějaký starší řetízek na nohu nebo lak na nehty:D Ne už moc ťápu :D teď mě ještě napadá "staré" oblíbené spodní prádlo. Jinak už asi nic moc nevymyslím :) snad někdo poradí líp :)
Odpovědět
Také jsem měla problém s něčím "starým", ale máma mi řekla, ať si s tím nelámu hlavu. Jako staré můžou být brány třeba i půjčené šaty atd., ale já se rozhodla, že pro mě bude něco starého náš krásný předválečný veterán, kterým jsme jeli na svatbu. x-)
Odpovědět
Holky, proč si komplikovat život nějakejma tradicema? Podle mýho by svatba neměla být ani tak o tradicích, jako spíš o lásce, rodině, radosti a zábavě :-).
Odpovědět
Já to taky nebudu nijak hrotit. Jen sem mela v plánu mamky řetízek. Saty mám ale šité na miru a nejde k nim ten řetízek. A jelikož mamka už není tak bych po ni něco chtěla mit u sebe a nevím jak ti udělat. Ale když to nevyjde tak v poho. Ono se to nezblazni. :-)
Odpovědět
frufru: řetízek by šlo zakomponovat na kytici, jde to udělat, že to vypadá krásně.
Odpovědět
Profilova fotka
@frufru Několik nevěst už tu mělo na kytici přidělaný medailonek s fotografií tatínka/dědečka/maminky.... Třeba nevěsta krizecek
Odpovědět
Ja tuto tradici vubec nedodrzela
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Taky jsem nad tím vůbec nepřemýšlela...
Odpovědět
Profilova fotka
@frufru Všechno výše popsané je fajn a dělá se to. V poslední době mě zaujala jedna moje nevěsta, která si do střevíčku dala starou minci pro štěstí. Taky řešení, ale musí to být opravdu něco malého.
Odpovědět
Profilova fotka
@hrad_cu dať si do topánky mincu, to je starým zvykom na Slovensku. Vraj to prináša do manželstva bohatstvo. Štvorlístok v topánke zas prináša šťastie.
Odpovědět
"Něco starého symbolizuje spojení s minulostí i budoucností nevěstiny rodiny a jejího rodu. Nevěsta tím dává najevo, že si váží své rodiny a její minulosti a zaroveň, že rod bude jejím prostřednictvím nadále úspěšně pokračovat."
Odpovědět
Profilova fotka
A jak staré ta vlastně musí být? Může to být parfém který jsi používala když jste se seznámili nebo vlásenka po babičce šikovně schovaná do účesu. Každopádně (nepěkně řečeno) svýho "starýho" budeš mít vedle sebe :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@frufru Tak to jsem vůbec nevěděla, že se šperky nepočítají jako staré, já měla "staré" právě šperky :-) Náhodou to vyšlo tak, že jsem měla něco starého, něco nového, něco modrého a něco půjčeného, ale pokud bych nesehnala podvazek s modrou stuhou, určitě bych si s tím hlavu nelámala, stejně jako jsem neladila deštník do barvy svatby (který nakonec nebyl vůbec zapotřebí) ;-)
Odpovědět
@kacenkakaca Taky nebudu :) není důvod, stejně to nikdo nepozná :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?