Prskavky - kdy a při jaké příležitosti?

Profilova fotka
Zdravím nevěsty, nadchl mě nápad s prskavkami, ale pořád nevím při jaké příležitosti je na svatbě použít? Je jasné, že to musí být ve večerních hodinách, aby byla tma a efekt prskavek by byl vidět... :-D Máte nějaký plán co s nimi? Děkuji za nápady a krásný den, Zin :-)
Odpovědět
1
2
při tanci novomanželů :-)
Odpovědět
Zdravím....napadá mě třeba jen odložit první tanec na setmění a kolem vás by všichni stáli v kruhu s prskavkami...byla by to moc hezká fotka. Záleží ale zda máte první tanec jako starter hudby, tak by to možná už bylo pozdě. A nebo třeba jen požádat hosty o krásnou originální fotku ;) a prostě jen něco nafotit s prskavkami ;) ...Nebo zda se budete s manželem po půlnoci převlékat, můžou svědci pomoct s tím, aby Vám hosté udělali cestičku jak půjdete už převlečení ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Většinou co jsem zažil prskavky to prostě proběhlo "někdy věčer" ve chvíli kdy bylo zrovna hodně lidí venku, zpravidla protože šli chvíli na vzduch aby pořád jen netancovali uvnitř, nebo když DJ udělal v hudbě pauzu, tak jsme šli všichni ven. Nebo případně ten zmíněný první tanec, to je taky krása. Není na to potřeba žádnej velkej plán, stačí udělat třeba kolečko a zatančit si uprostřed. Případně pokud chcete z toho mít nějakou konkrétní fotku "ala Pinterest" je dobré poradit se s fotografem, lidi nějak rozestavit do šikovné kompozice s ohledem na prostor a počet lidí, zapálit prskavky a jen tak si třeba dát pusu. Fotky to bývají super :) Jen to fotografovi řekněte dopředu, zpravidla je na to potřeba nastavit foťák dost jinak než u ostatních večerních fotek a každá vteřina tady zamrzí ;) A když je odfoceno nic nebrání tomu aby se z hloučku lidí udělalo kolečko a ještě si můžete uprostřed zatancovat. Je dobrý když prskavek budete mít cca 2x víc než byste normálně spočítali a lidem rozdejte nejdřív jen půlku a až jim postupně začnou zhasínat, každej může dostat náhradní :D Ono to shoří celkem rychle :)
Odpovědět
Profilova fotka
Našla jsem na pinterestu, že se dělá nějaká cestička s prskavkama, ale kam ty novomanželé jdou? Nějak to nechápu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@galikl První tanec by mohl být večer, to je celkem dobrý nápad, chceme nějakou pomalou romantickou písničku... Myslela jsem, že je první tanec po obědě právě...
Odpovědět
Profilova fotka
@malinaphoto Děkuji moc za reakci, ten první tanec se mi taky zdá jako skvělý nápad :-) Prskavek budeme mít určitě dost, pinterest je na nápady vážně bezkonkurenční.
Odpovědět
Profilova fotka
Cestička :D Taky ji nechápu, přijde mi že se to dělá jen kvůli ty fotce... Ono to zkrátka působí efektně jak jsou to dvě linie :)
Odpovědět
@zinnie Je to jen na Vás kdy si první tanec uděláte ;) ale opravdu to bude vypadat takhle krásně ;)
Odpovědět
Já teď organizuji svatbu přátelům a měla jsem nápad, že by se ty prskavky zařadily o půlnoci, jakože vyprovázíme novomanžele do prvního manželského dne. :D Ještě ale nevím, jestli je to vůbec dobrý nápad nebo jestli je to o půlnoci proveditelné. K té cestičce... Mám dojem, že Američané mají takový zvyk, že novomanželé odjíždí přímo ze svatby na líbánky. Viděla jsem to v nějakých romantických filmech, nevím, jestli se to opravdu dělá. :D Ale mohlo to by to být tohle...?
Odpovědět
Mohu se připojit k tématu prskavek a zeptat se, kde kupujete ty dlouhé? Všude jsou poměrně drahé a je jich tam jen pár kusů. Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@junors Já je kupovala ve firmě Marthypyro. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda A stačilo by třeba 40cm? nebo? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kaaaciii Myslím, že stačilo. My sice měli 70 cm, ale i těch 40 cm by šlo. Jen budete prskat o chvilku míň. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Jak dlouho cca prskaly? :) Stihnou se fotky a video? :-D
Odpovědět
já nakoupila prskavky 28 cm dlouhé, je to teda málo? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@galikl První tanec při setmění sice zní jako skvělý nápad, ale snoubenec teď přišel s dobrým dotazem - To spolu budeme tancovat až večer? Můžeme mít tedy dva první tance? Pořád nevím jak to vymyslet... :-(
Odpovědět
První tanec budeme mít kolem 19 hod, takže prskavny budou až tam. Do té doby budou nějaké soutěže, focení atd, takže to tak akorát vyjde... už jsem s tím i počítala při výrobě cedulek
Odpovědět
Profilova fotka
@evulson Takže spolu poprvé budete tancovat až v 19:00? Od kolika máte oběd? Myslela jsem, že tancem novomanželů se zahajuje zábava...
Odpovědět
Tanec můžete mít kdy chcete, my tím budeme zahajovat otevření tanečního parketu, takže tančení jako takové. Obřad máme na 13 hod, jídlo naplánované na 15h. My pak jedeme na focení a mezitím budou mít svatebčané jiný program
Odpovědět
Profilova fotka
@evulson Máme úplně stejný časový harmonogram, takže se mi moc líbí vaše varianta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evulson Takže takové to focení v přírodě atd. budete mít až po obědě? Já jsem si právě říkala, že to nemůžeme před obědem stihnout.
Odpovědět
Já jsem právě moc chtěla už ráno, aby jsme pak neutíkali ze svatby, ale co mám známou fotografku, tak mi to vymluvila, že se to dá, když je obřad tak na 14 hodin a později, protože musíte počítat s příjezdem svatbčanů, teď nám třeba budou i zatahovat, takže musíme být připravení kolem 11h a prý je to dost hraniční a museli by jsme se oblékat už dost brzo a ten den by byl zbytečně natáhlý... Navíc pozdě odpoledne je prý nejlepší světlo na focení ( je takové jemné), takže nám to vychází od 16-17 hodin , slunce zapadá až v 20 h, takže spousta času
Odpovědět
Tady je náš harmonogram, pořád to trochu posunuju ty časy, dokonce jsem uvažovala, že ten tanec dáme až po 20h, aby jsme měli fota při západu slunce. Takže rozkrajeme dort, chvilku posedíme a půjdeme ( je na to potřeba tak 2 hodinky, záleží jak si řekně fotograf). Mezitím hosté budou mít svatební noviny a nějaký ten program, taky je necháme si pokecat, protože rodiny se vůbec neznají. Šlo by to udělat i tak, že by se po dortu dal ten první tanec, ale zase všichni se "roztančí" a přijde mi, že by to bylo takové useklé, kdyby jen ten jeden a hotovo, pokračování v tanci až večer, navíc je to na taneční zábavu ještě dost brzo, u nás se většinou tak do 21h popíjí a pak se jde tančit :D
Odpovědět
Profilova fotka
@evulson Ani nevíš jak moc jsi mi pomohla! Máte to skvěle naplánované :-) Máš pravdu, že by bylo zvláštní, zatančit si první novomanželský tanec a prchnout. Já jsem si naivně myslela, že focení stihneme mezi obřadem a obědem. Po obědě bude focení určitě lepší. A já konečně nemusím řešit tanec s prskavkami, protože to akorát vyjde juchuuu :-) Díky moc za rady :-)
Odpovědět
Nemáš zač :) Byla jsem už na pár svatbách a to focení opravdu zabere dost času, hodinku jen s rodinami ( rodiče, svědci, jedna strana, druhá, maminky... :D) A novomanželé tak dvě. Lidé jsou už většinou hladní, obvykle mají jen snídani a pak jednou a čekat 3 hodiny, až se všechno nafotí není zrovna příjemné..
Odpovědět
Profilova fotka
@evulson Potřebovala bych aby náš svatební den měl alespoň 30 hodin, abych v klidu vše stihla :-D. Koukala jsem, že se vdáváš cca měsíc přede mnou, budu se těšit na vyprávění a postřehy :-)
Odpovědět
@zinnie Myslím že určitě můžete. Klasickým prvním tancem se většinou odstartuje hudba (samozřejmě jak kdo to chce, není to žádné psané pravidlo ;) ) a všichni hosté tancují kolem novomanželů v kroužku. Ale určitě nic nebrání tomu, domluvit se DJ nebo kapelou aby Vám prostě v určitou hodinu (21:00; 22:00) zahráli prostě ploužák pro novomanžele večer a domluvit se se svědky aby na ten ploužák rozdali hostům prskavky a jakmile Dj oznámí že bude ploužák pro novomanžele aby je všichni zapálili ;). Je pravda, že můj manžel se snad víc než z celého obřadu stresoval prvním tancem (nerad tancuje a ještě když je středem pozornosti a musí prostřídat rodinné příslušníky :D ). My jsme měli první tanec po dortu, cca v 16:30 hod a tím začala hrát hudba (alespoň ve ztišeném režimu), aby to byla taková kulisa ke hrám atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@zinnie Podle mě ti novomaželé odcházejí ze svatby pryč. Zní to sice divně, ale třeba v USA někteří dávají do programu, že svatby třeba o půlnoci končí a jde se domů. Nebo novomaželé odjíždí rovnou ze svatby na svatební cestu.
Odpovědět
@evulson Dobrý den, nemáte náhodou předlohu na výrobu cedulek na prskavky, byla bych moc ráda, nemůžu nikde na internetu najít...děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@bibibohdana pokid chcete moje , podivejte se do alba, poslete mi Vas meil...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?