Požehnání rodičů vs. utajená nevěsta

Ahojte, mám takové dilema, a pořád se nemůžu dobrat toho nejlepšího řešení, proto prosím o radu. S přítelem jsme se už na začátku plánování shodli, že budu utajená nevěsta a ženich mě uvidí až u oltáře. Ovšem problém je v tom, že u nás se ještě před obřadem děkuje rodičům a žádá o požehnání, takže by mě ženich viděl. Nemáte nápad jak z toho vybruslit. Nebo se prostě budeme muset vzdát buď utajení nebo poděkování. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@bikiki Utajovanej nevesty by som sa nevzdávala(tiež chcem byť), ale to požehnanie a poďakovanie urobiť večer pred svatbou v súkromí.
Odpovědět
@bikiki My jsme to měli odděleně - každý z nás dostal požehnání sám od svých rodičů. Nám to takhle stačilo.
Odpovědět
Mám to stejně - vymyslela jsem, že dostaneme požehnání od rodičů večer před svatbou ... teda doufám že nám to časově vyjde a všichni se sejdeme. Aspoň se společně uklidníme :-)
Odpovědět
Proboha, proč všichni řešíte co musí a mělo by být. Sakra je to vaše svatba tak si to udělejte jak chce vy ne ?????
Odpovědět
Take to budeme mít večer před tím :)
Odpovědět
@jiiiiita @pemazd Tak nám tchánovci řekli, že večer před tím to neplatí. Takže nebylo nic. Tchán to nemohl rozdýchat, ale ať si trhne. V naší rodině se nic takového nikdy nedělalo a manžel na to netrval, tak co? @nkusska1 Vysvětluj to některým lidem...
Odpovědět
@gracinka7 no mě tohle fakt vytáčí, nechápu jak takovýhle věci může vůbec něco řešit... Ohlížet se na to, jak co chce tchán, tetička... je to náš den, platíme si ho sami tak si ho taky uděláme jakej chceme my..
Odpovědět
ahoj holky, trošku odbočím .. :-) můžete mi prosím některá vysvětlit, odkud se vzala "utajená nevěsta" ? :-) já jsem netušila, že se něco takového dělá, dokud jsem nenarazila na beremko :-D nezažila jsem to ani na žádné svatbě, když jsem byla host. Měla jsem za to, že si ženich má nevěstu vyzvednout v domě rodičů a předat kytičku :-) jedná se o nějakou novinku z amerických filmů? :-) děkuji za případnou odpověď :-) ..... a abych se vyjádřila k tématu: Já bych si to zkrátka udělala podle sebe :-) tzn. jestli si přeješ být utajená, tak buď a poděkovat můžeš rodičům v předvečer svatby.
Odpovědět
@gracinka7 mám to stejně, tcháni s tím ze začátku trochu otravovali (dokonce vyžadovali, aby se toho účastnili i mí rodiče, což mě pobavilo nejvíc), ale u nás v rodině se to vůbec nedělá a snoubenec se na to taky moc netvářil, tak nebyl důvod, proč kvůli dvěma lidem dělat něco, u čeho se další čtyři budou cítit trapně
Odpovědět
@markyska88 nevím, kde se vzal ten název "utajená nevěsta", ale já do toho jdu kvůli tomu, že budu mít aspoň před obřadem klid, můžu si v hotelu na pokoji hodit nohy nahoru, nepodstupovat žádné předsvatební ceremonie, zkrátit si čekání čtením časáku nebo knížky (budu tam celkem brzo, tak bude dost času) a nestát někde ve vedru za neustálého očumování :-)
Odpovědět
@markyska88 Ano, je to spíš americký zvyk. Podle mě všechno americké není špatné a zrovna tohle se mi líbilo a mělo to velký úspěch. Byla jsem ušetřena před obřadem vší pozornosti, měla jsem klid na to se připravit. Zatímco ostatní se sjížděli, organizovali, ušetřilo mi to nervozitu. Lidé byli napjatí a nejlepší bylo, že jsem byla do poslední chvíle překvapením pro ženicha, který mě viděl až u oltáře.
Odpovědět
@alen_ka tak zní to dobře :-D taková pohodička... já jen, že jsem si všimla, že je utajená nevěsta na beremku poměrně velký hit a nevěděla jsem, odkud vítr vane.. jestli to třeba nějaký nějaký převzatý zvyk nebo tradice nebo co :-) ale každopádně to má něco do sebe nenechat se před obřadem nikym otravovat :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca neříkám, že jsou "americké zvyky" špatné :-) třeba my zas budeme mít kulatý stoly a né klasický učko , což mi taky přijde spíš americký zvyk :-) tak uvidím, jak si to nakonec udělám :-) nepotřebuju, aby mě ženich viděl až u obřadu, naopak mi přijde milé předání kytičky a taková ta krátká předmanželská chvilka, kdy jsme jen my dva , už nastrojení :-) ... ale zas bych uvítala, kdybych se se zbytkem rodiny viděla až na místě a nevotravovali mě celý dopolčo :-D hmm asi uvedu do praxe "napůl utajenou" nevěstu :-D
Odpovědět
@markyska88 Já to nemyslela tak, že ty jsi proti americkým zvykům, ale obecně s nimi má spousta lidí problém. :-)
Odpovědět
@nkusska1 Ano můžeme si to udělat podle sebe, nikdo nás do ničeho nenutí, ani tetičky, ani tatínci ani nikdo jiný. Jde jen o to, že si svých rodičů vážím a dle mého se jim patří poděkovat za všechno, co pro mě v životě udělali, to je vše a tento zvyk se mně osobně líbí. Ale zároveň jsem nechtěla, aby mě kdokoliv viděl před obřadem, tak jsem se ptala na názor ostatních, jak to vyřešit.
Odpovědět
@bikiki pokud jim chceš poděkovat, tak to prostě udělejte třeba den předem a řekněte jim, že byste si to představovali tak a tak. Vysvětlete jim proč chceš být utajená a jak si to celkově představuješ. Jistě to pochopí ...
Odpovědět
Neni to jenom americky zvyk... je to odjakziva takhle i ve Velke Britanii :) jenom pro info.. protoze se o tom porad mluvi jako o americkem zvyku...
Odpovědět
@markyska88 tak pusť dovnitř jenom ženicha, pak ho zase vyšli napřed a zůstaň schovaná před ostatníma, třeba zavedeš novou tradici :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je pouze pověra, že ženich nesmí vidět nevěstu ve svatebních šatech dřív, než v den svatby. Nosí to smůlu. Takže poděkování a požehnání, které je v den svatby, už může být ve svatebních.. A přijde mi to takové hezčí.. Ale je to jen na vás, jak se to rozhodnete mít.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Já byla také utajenou nevěstou. Všichni se sjeli přímo na místo obřadu a až všichni sedli do kostela, vešla jsem s taťkou dovnitř, dovedl mě k ženichovi, přišli k nám rodičové a požehnali nám křížkem na čelo. Skvělé bylo, že se na mě nikdo nechodil dívat během příprav, byla jsem tak úplně v klidu a měla na všechno dost času.
Odpovědět
@markyska88 Vidíš, já zase neznala to předávání svatební kytice. Vždycky jsem chtěla, aby mě ženich uviděl až u oltáře, a to jsem beremko ještě ani neznala :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ženy, požehnání od rodičů, není tohle tradice jen pro věřící páry?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?