K čemu je svatební kniha?

Budu se vdávat poprvé,na svatbě jsem byla jako malá a ateprve teď si pmaličku zjišťují,co a jak se má nebo nemá dělat.K čemu vlastně je svatební kniha?Je dobré ji mít nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@landilek no, my ji mit nebudeme. Das ji mezi hosty, at vam tam napisi nejake prani. Ale podle meho vetsina lidi stejne koupi a napise ti normalni prani a do knihy uz se jim "to same" psat znovu nechce. Co jsem cetla, tak holciny byly bud uplne nadsene, nebo strasne zklamane, protoze to bylo zbytecne a nikdo jim tam nepsal. 5 prani ve velke knize se jaksi ztrati... Nikomu to neberu, ale dle meho dalsi zbytecnost za 500. Komu se povede mit ji plnou prani, tak je to asi hezci a praktictejsi nez spousta prani svazanych provazkem ve skrini, ale osobne nebudu hostum diktovat "nekupujte prani, napisete nam do knihy" a uz vubec nebudu ukolovat kamaradku, aby kvuli tomu hosty obchazela (aby tedy melo smysl knihu mit)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj. my ji meli (vcera :) ). stala asi 300, byla celkem mala (mam ji v albu) a je pravda, ze je treba lidi vic kopat do toho, aby tam neco napsali. tohle si vzaly na starost moje druziky a obchazely s ni postupne hosty a myslim, ze ji snad dokonce i naplnili. co nam hoste nechali za moudra, to musim teprve zjistit :)
Odpovědět
Ono pokud na to lidi nejsou zvyklí - a v našem kraji nejsou, tak to nemá smysl. U nás se dávají klasická přání a hosté tam napíšou, co mají na srdci. Švagrová nás do psaní do té knihy vyloženě navezla - v podstatě nikdo nemohl ze svatby odjet dřív, než tam něco vepsal:-D A bylo to hrozně násilné a navíc všichni byli tak zaskočení, že nevěděli, co tam napsat. My měli na svatbě dřevěný stromek a zavěšovaly se na něj vzkazy na papírku (mám v přípravném albu). A z 35lidí tam napsalo přání 10. Takže to sloužilo spíš jako dekorace.
Odpovědět
my jsme měli na svatbě, kolovala mezi hosty a nenapsali tam všichni, nenutili jsme je, ale byly tam vtipné i vážné přáníčka a já si ráda čtu a vždy se pobavím i dojmu, doporučuju!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych řekla, k čemu je svatební kniha, ale admin by mi to smazal 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, než sem vlezla na tenhle web, tak jsem ani netušila, že něco takovýho vůbec existuje :-) Ale nakonec mi to přišlo jako prima nápad..protože nejsem zastánce klasických přáníček, který se stejně někam pak založej nebo vyhoděj - nejsem na to, skladovat si tyhle věci...tak jsem koupila v Tchibu bílé album asi za 150, a pár lidí tam snad něco napíše..do zbytku vlepím takové ty neformální fotky z párty večerní nebo poobřadový skupinovky a budu to mít takový all in :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít strom na otisky prstů a podpisy, abychom měli všechny zaznamenané. Knihu mít nechci, sama bych nevěděla, co tam jiným napsat, tak do toho nechci nikoho nutit. A kupovat to, aby mi tam přispěli dva lidi mi přijde zbytečné...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem o tom nevěděla, ale nakonec mi to přijde fajn. V instrukcích pro svatebčany jsem dala na vědomí, ať přáníčka nenosí, ať se nám radši vyjádří do naší svatební knihy. Všichni to vzali, sestřenka říkala, že mají ze svojí svatby krabici přáníček a stejně se na to jen práší... Takže určitě má svatební kniha hostů i svoje plus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
je to obdoba přání, oboje je hezké a milé, myslím, že je super mít památku na lidi, kteří tady třebas jednou ani nebudou
Odpovědět
Profilova fotka
My ji mít nebudeme, jak už tu padlo, sama bych nevěděla, co do ní jiným psát, aby to bylo originální. My se rozhodli pro svatební strom, otisknout prst je daleko jednodušší, tak věřím, že to se ujme a pak si ho zarámujeme a dáme na zeď jako vzpomínku, což mi přijde mnohem lepší než kniha někde ve skříni.
Odpovědět
Knihu jsem si koupila krásnou. K ní i krásné pero. Lidem jsem v pokynech napsala, že bude svatební kniha a že budeme raději, když něco napíší do ní, než když dovezou přáníčka. Věřím, že se to naplní. Budou i pastelky, někdo třeba bude kreslit. Dám jim hned po obědě pokyny, aby napsali přání, rady do manželského života, nebo i něco vtipného a klidně to i doplnili obrázkem, že to bude milá památka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
A já jsem se domnívala, že je to něco jako "památník", že tam každý napíše/namaluje :-D, co chce. Zejména, co se mu třeba na naší svatbě líbilo. Možná motám dvě věci dohromady. Připadá mi to jako kniha hostů na nějaké památce. Každopádně něco takovéhoto asi pořídím a pak si to přečteme :-D
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme taky neměli. Myslím, že by stejně nevěděli, co tam napsat a pak by se na to doma jen přášilo.. Hosté nám napsali přání a otisk na strom a vymalováno... 8-)
Odpovědět
my neměli knihu, ale doma na tiskárně jsem za náklady cca 40,- Kč vytiskla doplňovací kartičky v počtu hostů, tedy cca 80 ks. Nechali jsme to ležet s fixy na stolku a vyplněných jich máme tuším 12. Ty ale stojí za to :-) takže záleží, kolik do toho chcete investovat. Originál "svatební kniha" bude asi dražší, ale pokud bys o ni stála, dá se určitě koupit i nějaký "deníček" v papírnictví za pár kaček. Rozhodně bych ale hosty neobcházela, aby tam něco doplnili. Ani mě by se nelíbilo, kdyby mě do toho někdo nutil - nemám kreativního ducha na povel :-)
Odpovědět
My jsme měli knihu na vzkazy, přání a cokoli co nám hostě chtěli do našeho společného života sdělit, plus si do ní nalepím k těm co tam napsali vtipné fotky z fotokoutku, takže mi nakonec poslouží i jako veselé album. Jak už tady někdo psal, ze všech hostů máme asi cca 20 přání v knize, takže za mě, nevyplatí se kupovat originální svatební knihu, ale jak tady taky někdo psal, třeba my měli pevný tvrdý kroužkový deník (větší), první stranu jsem si vystříhala z novin písmena na názen SVATEBNÍ KNIHA, pod to nalepila naši fotku a lepenou krajku na okraj a vypadala moc hezky ;) Navíc naprosto dostačující když stejně všichni do ní nikdy nenapíšou. Raději jsem ušetřila pár korun na originál svatebního alba, které bude již s našimi fotkami ;)
Odpovědět
já použila knihu hostů k více účelům - před svatbou jsem tam nalepila "schéma" našeho vztahu (legrácka), pak pár našich společných fotek, předsvatební a svatební oznámení, zasedací pořádek a svatební program. Na svatbě jsem ji dala k nahlédnutí hostům a kdo měl chuť, mohl kreslit, psát..nikoho jsem nenutila, prostě kdo chtěl..btw. nejlepší byly obrázky a vzkazy kreslené a psané v pozdních večerních hodinách :-)) no a do zbytku mám v plánu vlepit nějaké výběrové svatební fotky. takže neřeším, že by zbylo mnoho volných listů..je to pro nás prostě připomínka fajn dne a dobré společnosti :-) cenově nás kniha vyšla asi na 250kč,..takže za mě ok.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme těsně před svatbou svatební knihu taky koupili. K tomu jsme půjčili polaroid a máme nádhernou vzpomínku na svatbu. Opravdu všichni se vyfotili, fotku nám nalepili do knihy a napsali k ní věnování nebo cokoliv dalšího. Máme z ní obrovskou radost a myslím, že tak jednou ročně se do ní rádi podíváme. Jako na většině svateb by byl asi problém v tom, že lidé se do takových věcí moc nehrnou. U nás se toho dobrovolně ujal manželův kolega z práce (rád fotí a začal to dělat sám od sebe) a lidi aktivně fotil a opravdu "donutil" všechny a ve finále se to hostům moc líbilo a odnesli si fotky z polaroidu i domů :) Takže za mě svatební kniha rozhodně ano :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svatební kniha je krásná připomínka na svatební den a hosty. Mohu vám nabídnout zhotovení svatební knihy pomocí instantního fotoaparátu ( Polaroid, Fujifilm instax) . Fotky budete mít hned na místě, hosty tím zabavíte a ještě Vám v knize zanechají vzkazy a blahopřání.
Odpovědět
Profilova fotka
my měli knihu hostů, přesně pro ten účel jako je výše - u knihy byl polaroid, lidi se vyfotili, fotku nalepili a napsali něco vtipného, nebo že přejí štěstí atd... vznikly krásné momentky s přiopilými vzkazy a ty vzkazy byly od srdce víc, než v přáníčku, kde je všechno takové moc strojené a promyšlené, věčně nějaké básničky a předtištěné texty.... Kniha byla plná, spousta fotek se ani nevešlam takže z nich máme ještě album mimo knihu... Samozřejmě jen vy nejlíp víte, jaký typ lidí na svatbě budete mít. Pokud jste přesvědčená, že byste v ní měli dva vzkazy, tak se na to vykašlete :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?