Jak mám svatebčanům rozdat vývazky?

Profilova fotka
Teď mě to tak napadlo, protože mi nebudeme klasicky hosty svolávat domů, všichni přijdou až k zámku na obřad a kdy a jak jim mám dát vývazky?
Odpovědět
1
2
Já jim je dávala, když jsem vezla cukroví před svatbou. Měli to u toho ...
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok hmm tak to taky nepůjde... u nás se předem cukroví nebude rozdávat, nějaký jiný nápad? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nás to rozdávala kamarádka jak se lidi sjížděli na obřad
Odpovědět
@radulka57 Pak možná zaráz z oznámením :)
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok Tak ted přemýšlím že to přidám do obálky k oznámení, ale aby to pak ty lidi neztratili nebo nezapoměli vzít
Odpovědět
@radulka57 Kdo zapomene má smůlu. On je to takový nepodstatný detail.
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok já vím, ale já za ten detail platím :-D
Odpovědět
Já jsem se rozhodla, že nejbližší rodině to dám doma jak si mě bude vyzvedávat ženich a těm ostatním to dá svědkyně s kamarádkami před kostelem než bude obřad... taky jsem přemýšlela, že bych jim to dala k pozvánce, ale to je jako kdybych to nedávala vůbec... :-)
Odpovědět
Podle mě by to zapomněli, kdyby to měli k oznámení. Nejlepší je to dávat na místě obřadu (svědkyně, družičky), alespoň tak to bylo na všech svatbách, na kterých jsem byla.
Odpovědět
Profilova fotka
@sachmetkaa @xpila Ok tak já to dám rodině doma a o ostatní ať se postará svědkyně...když já jsem taková, že ráda vše organizuji sama a už se vidím před obřadem jak se všech ptám jestli mají vývazek :-D
Odpovědět
@radulka57 to já taky :-) si chci všechno zařídit sama, ale ve svatební den neřešit, zavřít oči a nechat ostatní ať se starají :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 Ver tomu, ze ve svatebni den si na to ani nevzpomenes. Nebude na to cas ani mysl....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@radulka57 No tak to teda nevím:-( U nás to bylo tak, že ráno bylo pohoštění u našich a odtud se společně vyjíždělo, tudíž to bylo jednoduché. Kdybys to dala s oznámením, bojím se, že si to spousta lidí nevezme, protože na to prostě zapomene, není to pro ně tak důležité, aby na to tolik mysleli. Někteří by je mohli do té doby i ztratit:-( No a když pověříš někoho, aby to rozdal na místě, může se stát, že budou zmatky, někdo přijde na poslední chvíli, bude třeba, aby pověřená osoba, když to bude svědek, byla v tu chvíli jinde. A hlavně se může stát, že na obřad přijdou lidé, kteří nejsou zvaní na hostinu, prostě se na vás jen přijdou podívat. A pokud by ta pověřená osoba neznala všechny hosty, může se stát, že dá vývazek i někomu dalšímu - což by nebylo nic až tak hrozného v případě, že budeš mít nějaké navíc, aby pak nechyběly pro ty skutečné hosty.
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Uplně mi mluvíš z duše, taky jsem na to myslela..hodně lidí se přijde na obřad jen mrknout a taky se bojím že to svědkyně rozdá někomu jinýmu, rozhodně jich nebudu mít nazbyt, není to zas tak levný, achjo :-( Já to snad rozdám fakt sama :-D Už se vidím ...nevěsta chodí a rozdává :-D
Odpovědět
Kamarádka dostala krabičku a pak píchala postupně jak lidi přijížděli (taky až před obřadem), ovšem u nás nehrozilo, že píchne do někoho nezvaného, protože bylo předem jasné, že nehosté nedorazí...
Odpovědět
u nas vyvazky dostaly maminky a rozdavaly ony... tchyne u nich doma, kde se sjizdelo zenichovo pribuzenstvo, moje u nas, jak nekdo prisel dostal vyvazek...
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsem tady tu diskuzi zahledla, tak si rikam, to muze bejt jedine radulka57, kdo se na takovou pitomost pta. A taky ze ano :-D Dotazy typu, proc sundavat zavoj, to se musi? atd.... 8-) Jako, holka, zamysli se, ono to neni tak tezke a nemusis se tady potom ani ptat. u nas se taky nikdo nikam nesjizdel, rodine jsem je dala den predem, nerodine je prilepila svedkyne pred radnici. Ja fakt nevim, tale trocha zdravyho rozumu ti takovyhle otazky zodpovi raz dva.
Odpovědět
@radulka57 No to je právě ono. Je to jen další kravina, která tahá lidem peníze z kapes. A v konečném důsledku si nějaké připitomělé malé mašličky na klopě apod. nikdo nevšímá, není to podstatné, nedotváří to nijak atmosféru, není to podstatné ani na fotkách a je to prostě jen další blbina, která přidělává starosti a bere prachy... Mamka trvala na tom, že to musí být. Nebýt toho neměla jsem to a ušetřila prachy. Na tom trvám. Jediní kdo by měli mít něco na klopě jsou svědci, ženich a tatínek, který tě povede k oltáři. Jenže ti mívají větší kytičky a ne jen ty malé nesmysly...
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelahall Jak už sme zde psali, není to jednoduché aby svědkyně obešla hosty až před obřadem když tam přijde nespočet dalších lidí se pouze mrknout. To ji mám dát fotky všech hostů aby je poznala???
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 No s tím, že to rozdáš sama nepočítej, myslím, že na to tam nebudeš mít čas. Já fakt nevím, jak by to bylo nejlepší. A co třeba udělat kompromis a sejít se aspoň někde u vašeho domu nebo domu rodičů a vyjet společně (aniž by šli hosté dál)? Tam by se v klidu daly vývazky a pokud by bylo pár jednotlivců, kteří by prostě dojeli až na místo, tak to už by se zvládlo ohlídat.
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 a co treba, ze by taky trochu spolupracovali ty hosti? a nebo si myslis, ze se nechaj opichat i lidi, co tam nepatri? a kdyby se svedkyne zeptala, kdo k vam patri, tak se ti spravni neprihlasi??? ja fakt nevim, ale tohle mi prijde jak ve skolce. co mam delat? zkus tohle. ne, tohle nejde, tak co mam delat? odpoved - premyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Hodně lidí přijede vlakem a nemůžu po nich chtít aby přijeli ještě 5km autobusem do naší malé vesničky jen aby dostali vývazek...ani nemáme tolik aut, to by zas zpět jeli busem k zámku? :-D To nějak nejde, no nějak se to bude muset udělat asi až na místě..budu muset hodně svědkyni nebo někoho informovat jak hosté vypadají...hodně jich přijede ze zahraničí a nebudou prostě známý
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 A s těma fotkama svatebčanů - no u nás by to bývalo šlo i podobným systémem:-))))) Měli jsme totiž svatební čtení a v něm byly fotky všech hostů s popisky kdo to je a odkud:-) To čtení se mnou vytvářela moje sestřenka - svědkyně a vývazky rozdávala taky ona, takže možná kdyby se dávaly vývazky před obřadní síní, možná by je podle obličeje poznala, komu je dát a komu ne:-)) Ale tohle beru opravdu jen z legrace, jsem ráda, že je mohla dát už u našich, protože u nás se přišlo asi deset lidí podívat na obřad navíc. A k tomu, že je to pitomost, která tahá z lidí peníze - já myslím, že pokud je to hezký vývazek, tak spousta lidí si toho všimne a ocení to. Dost lidí si ho vzalo domů na památku a vím, že ho mají schovaný.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelahall Když ti to přijde jak ve školce tak proč do téhle diskuse vůbec přispíváš? Jsou tu lidi kteří se ptají na ještě větší blbosti..tak běž buzerovat tam, nebo snad máš čistě něco proti mě???
Odpovědět
To snad ani není možný, co se vše řeší:-) Úplně jednoduše. Pověřím nějakou družičku či kamarádku (svědkyni bych do toho netahala), aby rozdávala vývazky až na místě. Bude mít snad pusu, tak se zeptá, zda ti lidi patří mezi hosty nebo mezi ty, co se přišli jen podívat.
Odpovědět
Profilova fotka
Proti tobe nic nemam, ale sama si vzpomen, jaky diskuze jsi tady v posledni dobe zalozila...
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Taky myslím že je to hezká památka :-) Nejspíš vážně všechny hosty ukážu na fotce dotyčnému :-) Jde mě o to aby zbytečně nebyli zmatky na poslední chvíli..nechci aby tam svědkyně lítala a stresovala že to ještě nemá rozdaný nebo tak...jak to tak totiž vidím, my přijedem na obřad všichni na poslední chvíli, máme ho už v 11h :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelahall Já vím co jsem založila a nepřijde mi to zas tak pitomý!
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 My taky měli obřad v 11:-) Možná by bylo fajn pověřit 2 lidi z rozdílných "okruhů" nebo jak to nazvat. Jeden bude znát třeba víc rodinu a druhý kamarády nebo tak nějak - aby prostě dohromady znali pokud možno všechny lidi. Jinak s tím, že si to vezmou někteří na památku - každý to bere jinak, někteří si opravdu odnášeli na památku vývazek a jmenovku a ještě teď, když někdy přijde řeč na svatbu, my říkají, jak byla pěkná a mají ji schovanou, někteří tam jmenovku nechali ležet.
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Tak jde asi čistě o to jak jmenovka a vývazek vypadá, když je fakt hezkej, tak ho tam určo nikdo nenechá :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?