Budete házet svatební kytici? Radši bych házela náhradu

Bude někdo z Vás házet kytici? Já původně nechtěla, ale teď se začaly množit dotazy, jestli budu, a už jsem narazila na několik zklamaných reakcí, když jsem řekla, že ne. Kytku budu mít převislou, dost roztřepenou a neuspořádanou, s tou by se házelo hodně špatně a navíc si ji chci nechat. A stejná bude i výzdoba, prostě uhlazená kulatá kytička na házení by k tomu vypadala dost nepatřičně. Takže mne napadlo házet nějakou náhradu, jenomže jediné, co jsem vymyslela, je puget papírových růží, co mi můj drahý vystřílel na poutích. Nemáte někdo lepší nápad?
Odpovědět
NO já nevím, taky mám dilema s házením kytice. Nedávno jsem byla na svatbě a jednu jsem chytla. Měla jsem velkou radost, ale na druhou stranu mi bylo celou dobu divný, že nevěsta chodí s jinou kyticí, která se jí vůbec nehodila k šatům. Tak jsem jí to pořád půjčovala, aby měla hezký fotky. No a ted když se vdávám já, tak si každá myslí, že jí musím hodit, zvlášt když jsem jí chytla. Jenže jí házet nechci - chci si jí nechat a chci se s ní zdobit až do večera. No a tak mě taky napadla jiná kytka, ale zase se mi do toho už nechce dávat ty peníze. Už jsem překročili rozpočet o 20 000,- a je to hrůza. Tak nevím, ale myslím, že když ji nehodím, tak mě ukamenujou. No a navíc si myslím, že je to americkej zvyk a tady nemá co dělat. Já na to kašlu - at si mě ukamenujou. Je to přece moje rozhodnutí, ne?!
Odpovědět
Profilova fotka
Hazet kytici jsem nechtela, nechat jsem si ji take nechtela, proste jsem se rozhodla, ze ji dostane moje svedkyne a basta. Takze kdyz o pulnoci odjizdela, tak jsem ji kytici akorad predala. Navic jsem mela take previslou a ten brectan z ni porad vypadaval. Ke vsemu jsem si neprala, aby to dopadlo tak, ze by ji mile divky nechali spadnout na zem, aby se vdat nemusely. I o takovem pripadu jsem tu uz cetla. A jak jsem nalozila s ostatnimi damami? Na dortu jsem mela 10 zivych ruzi, takze pri krajeni dostavali rovnou i kvety. Kazda mela nejakou kyticku od nevesty a vsem se to moc libilo.
Odpovědět
Já jsem kytici taky neházela, nechtěla jsem. Jednak dneska vdávání moc moderní není a obávám se, že by ji ani nikdo nechtěl chytat (spíš z "obavy", aby nebyly označeny za vdavekchtivé, protože co si budem povídat, je mi jasný, že 80% svobodných holek nám ty naše svatby závidělo;-)) a hlavně: přijde mi to barbarské házet živou věcí, se kterou si dal navíc někdo spoustu práce. Druhý den jsme kytici vzali a odvezli ji na hrob babičce, která se nedožila naší svatby, umřela v zimě a krom toho měla v den svatby i narozeniny, tak to byla kytka svatebně-děkovací-narozeninová:-)
Odpovědět
Tak to já bych nakonec kytku házet chtěla, když vidím, kolik lidí se mne ptá, taky jsem to nejdřív odmítala, protože jsem se bála, že by ji nikdo nechytal. Ale tenhle zvyk se mi moc líbí a teď vím, že by bylo hned několik ochotných zájemkyň, asi ji opravdu házet budu. Ale: 1) moje kytka je na házení absolutně nevhodná, 2) Nechce se mi utrácet za jinou a navíc pokud by se s ní mělo dát házet, vůbec by nevypadala jako kytka z mé svatby, 3) tu svou jsem taky původně chtěla dát babičce na hrob, ale u nás se na hřbitově dos krade ;-( a nedávno z babiččina hrobu někdo vyrval i živé macešky, takže tam dám jenom ozdobu z auta, ta by snad mohla vydržet trochu déle. Takže můj dotaz zní: házet bych chtěla, ale nevím čím? Poraďte, prosím!
Odpovědět
Tak jako alternativu kytce jsem slyšela podvazek...(dokonce jsem někde na netu našla "návod" jak podvazkem házet, protože technika vrhu je přece jen jiná než těžkou kyticí:-D)
Odpovědět
No jo, ale podvazkem má házet ženich svobodným kamarádům. A můj ženich podvazek odmítá a kamarádi by asi nechytali :-) Ale kamarádky, ty ano ;-) . To jsou problémy, co? Na svatbu už mám téměř všechno zařízené, tchýně mě netrápí, tak se zabývám takovýmahle prkotinama. Ale vážně by mne zajímalo, jak byste se jako svobodné svatebčanky tvářily, kdybych na házení vytáhla puget papírových růží(a že je veliký a krásně barevný!) 8-) ?
Odpovědět
Profilova fotka
mně v květinářství radili udělat ještě jednu kytici - stejnou ale o mnoho menší než svatební. Pak taky radili házet kyticí svědkyně, ale nevím, to mi přijde zas hloupé vůči svědkyni
Odpovědět
Len, tak buď udělej recesi a házej podvazkem Ty (vždyť je to jedno, stejně jsou tam většinou v páru a když by chytil podvazek chlap, tak si vezme tu ženskou, co ho chytí takhle místo jeho:-D) anebo, což je náhodou docela vtipný, házej tím papírovým pugétem:-D Vždyť je to super nápad:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ty papírový mi taky přijdou jako dobrý nápad. My tam budeme mít jen jednoho svobodnýho a jednu svobodnou (pár), takže si tu námahu klidně ušetřím, navíc je ani neznám osobně :-| , tak to nějak dopadne. A hlavně si ji chci usušit!
Odpovědět
Holky, moc Vám děkuju za odpovědi, já u těch papírových asi přeci jenom nakonec skončím, však on mi můj ženich zase vystřílí nové. A když nechce, abych měla podvazek... Svědkyně bude mít tři štíhlé kaly, těm by to chudinkám neudělalo dobře (a jí určitě taky ne ;-) ) Jinak svobodných kamarádek bude asi 6-7, vtip je v tom, že chlapi se prostě do toho ženění tak nehrnou a určitě by nechytali s takovým nasazením jako slečny :-D .
Odpovědět
tak u nás se asi kyticí házet nebude, páč tam bude jedna neprovdaná slečna (já) a ta se vdávat nechce :-D
Odpovědět
Já jsem taky kytku neházela, chtěla jsem si ji nechat a nevím o nikom z okolí, kdo by to na svatbě praktikoval. Takže to vyřešit buď tou papírovou kytkou,nebo si nechat udělat stejnou jako svatební, ale úplně malinkatou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojky, já jsem taky kytku házet nechtěla, ale po asi šestém dotazu jsem si přece jen nechala udělat menší "házecí" Byla stejná jako moje, jen v ní bylo míň růžiček a byla lehčí. Když jsem ji odhodila, tak za mnou začali chodil přítelové od kamarádek, jestli prý oni taky můžou něco chytat. Tak jsem se ještě narychlo domluvila s manželem na střílení podvazku, aby pánové nebyli o něco ochuzení :-D DJ si nás dokonce vytáhnul k sobě na podium, rozsvítil si na nás, manžel mi musel podvazek sundat zubama a pak už střílel. ALe pozor, moc nelítá :-D :-D
Odpovědět
nedávno jsem v květinářství koupila nááádhernou kytici z umělých růžových růží mírně orosených umělou rosou. fakt moc hezký. já je mám jako dekoraci na dort ale proč neházet třeba umělou kyticí?
Odpovědět
Když já ti nevím... Nic proti umělým kytkám, vím, že když se člověk snaží, najde i fakt pěkné, sama jsem si z nich dělala ozdobu na kapotu auta a ze vzdálenosti větší než 1 m to vypadá moc dobře a navíc mne celá ozdoba vyšla asi na 150 Kč. Ale zblízka je to prostě umělá kytka, i kdyby byla udělaná sebelíp. A ty já mám nějak podvědomě spojené se hřbitovem nebo podřadnou restaurací. Takže na čumák auta ji snesu, protože celkem najedeme tak 2 km, nechce se mi za to utrácet a navíc to nikdo ze dvaceti centimetrů zkoumat nebude. Ale házet s ní se mi moc nechce, protože když ji někdo chytí, bude mít prostě umělou kytku a neumím si představit, že si ji někam vystaví nebo schová. Kdežto v té papírové je taková symbolika - byly vystřílené z lásky a nějak si na nic nehrají.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na svatbě taky jen jednu slečnu a té kytici ráda dám až bude odjíždět domů. Sice jsem původně chtěla růžičky, ať si je můžu nechat usušit, ale nakonec budu mít asi kytici jinou. No a protože 3 dny po svatbě odjíždíme na svatební cestu, tak bude kytička dělat radost doma aspoň někomu jinému, protože u nás doma by jen osamoceně usychala :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se rozhodla, že kytku házet nebudu. Budu mít růže, takže si ji nechám usušit na památku (svatební kytku dostanu přece jenom jednou za život /doufám/), tak si myslím že by mi měla zůstat.
Odpovědět
To je přesně i můj případ. Kytku jsem si sama vymyslela a chci si ji prostě (možná pro někoho trochu sobecky) nechat.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky mrkněte se na svatební alba (Linda Šťastná a Michal Kapoun - vytvořeno v srpnu), jsou tam fotky z mého hodu kyticí! ps: kytka přežila, v současné době je usušená ve váze v obýváku 8-)
Odpovědět
O házení kytice jsem taky přemýšlela, ale teď si tak uvědomuji, že tam vlastně nebudeme mít skoro žádné nezadané dámy. Takže to asi ani nepřipadá v úvahu
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem házet nechtěla, bylo mi líto kytky a chtěla jsem si ji nechat, ale kamarádky docela chtěly, tak jsem se s nimi domluvila, že hodím a ta dotyčná mi ji vrátí, jen z ní dostane jeden kvítek. Naštěstí jsem měla jen malou do ruky, takže to v pohodě šlo. :-) Chytila ji zrovna ta, která ji nechtěla a ty, které jsou po vdávání jak šílené měly smůlu. :-) Ale já fakt nevím, kam jsem ji směřovala, pro jistotu mě ženich ještě zatočil, takže mě nikdo nemůže nařknout! :-D
Odpovědět
Ahoj holky, řeknu vám, ze házení kytice patřilo na naší svatbě k nejúžasnějším zážitkům, svobodné i rozvedené dámy se na tuto chvíli tešily už týdny dopředu (a kdyby se na svatbě házelo kyticí každou hodinu, určitě by na parket naběhly zas a znova). Taky jsem si chtěla něchat svou svatební kytici na památku, takže mi květinářka vytvořila "levný model" mé svatební kytice na házení kde byly použity jen tři základní květy (použité v mé kytici) a spousta zelené přízdoby, aby byla kytka težší a vypadala opravdu nádherně (a cenově vyšla na necelých 150 korun...) , hezký den, L. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
je to zajímavý. Když jsem byla před cca 5 lety na svatbě kamarádce, tak chtěla házet kyticí a to hned po obřadu, ale holky se spíš tlačily dozadu, všechny dělaly, že kytici nechtěj. Nakonec jsem ji chytla já. Chtěla jsem jí nevěstě vrátit, ale ona trvala na tom, že už je moje. Tak jsem ji měla doma roky usušenou a pořád nic. Až jsem ji vyhodila nedávno, když jsme se stěhovali. Ale jeden postřeh - nevěsta ji měla ozdobenou takovými různými drátkami, když jsem ji chytala, tak jsem se o ni dost poranila.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky nevesty ci uz vdane pani, taky si rikam, ze by nebylo od veci hazet kytici, ale vim, ze bych chtela mit jako svoji svatebni kytici, previslou. A pak taky vim, ze bych se ji nechtela zbavit, takze jsem uvazovala o druhe nahradni, ale i tak si nedovedu predstavit, pokud by to byla mensi kopie, jak by se hazelo previslou kytkou?? Co si myslite o tom, vytvorit si tu druhou kyticku takovou tu hezky dokulata, ktera by se myslim, jak dobre hazela, tak i chytala...? :-) ..jen by vypadala jinak, nez ta moje svatebni :-|
Odpovědět
Tak přesně tohle jsem řešila, když jsem zakládala tuhle diskuzi :-) . Kytku jsem nakonec neměla převislou, ale takovou roztřepenou do všech stran (teda já si ji takovou namolovala, ale pak mne samu překvapilo, jak je velká a jak vypadá :-) ). Nakonec jsem opravdu házela kyticí papírových růží, je to trochu vidět i v mém albu. Nebylo námitek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
len: ..sice bez namitek ....ale jakpak se holky tvarily na kytici z papirovych ruzi?? ...braly to v pohode? ...nebo pripadne nekdo remcal, ze to neni ono....? :-S jinak ja bych tuhle variantu nemela, protoze u nas si musim vetsnou vystrelit ruzi ja, pritel ma vzdycky stesti na ohnutou hlaven :-D ...takze ja jsem si jednou jednu vystrelila a byla jsem rada aspon za to ;-)
Odpovědět
Nikdo neremcal, o kytku byl zájem ;-) Jinak jsem ze začátku taky sama váhala, ale pak jsem to pojala spíš symbolicky, naše svatba nebila v žádné luxusní restauraci. Jinak můj drahý je velice dobrý střelec, takže každý rok chodíme na Matějskou a pár růží mi vystřílí. I když s ohnutou hlavní už jsme se taky setkali, to jsem potom pánovi od střelnice hlasitě vynadala (no řekni, když ten můj normálně střílí z kulovnice na 75 m a potom se nestrefí na 1 m ze vzduchovky na střelnici, když mi jinde před minutou růži vystřelil, je to přinejmenším podezřelé). No a ten chlap, abych mu neplašila zákazníky, mi tři růže dal. Takže jsem říkala, že jsem si vyhádala víc růží, než mi můj kluk vystřílel :-D . Jinak v jedné střelnici jsme viděli úžasný plakát: napůl obnažený svalovec s puškou a pod ním nápis: dobrý střelec-miláček všech žen :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já házela taky papírový růžičky, nikdo neremcal a holky se o ni celkem praly. Nazdobila jsem ji svatebně - s peříčky, bílým tylem a doprostřed vložila květ ze své svatební kytičky a byla bitka :-)
Odpovědět
taky jsem házela papírovou ze střelnice, potkali jsme jednu takovou červenou a okolo bílej krepák, takže vypadala drobátko svatebně pro ty, kteří to v ní chtěli vidět :-) se svojí kytkou (těžkou a převislou) bych si to netroufla. A ten nápad na papírové růže jsem měla tuším od len, takže díky! a nikdo neremcal a svědkyně ženicha se o ni skoro poprala :-D
Odpovědět
No vidíte, já tu váhala a teď se to docela rozmohlo :-D Vlastně ten nápad zazněl přímo na téhle stránce, stačí přejet o pár příspěvků výš :-D Ach jo, to už je dlouho :-( Jinak Janko i Drobku, máte fakt krásné fotky, je fajn, že se svatby vydařily. Taky se moc omlouvám za neomluvitelnou hrubku ve svém posledním příspěvku na téhle stránce - svatba pochopitelně nebYla, ještě jednou pardon ;-( .
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?