Pěstování šateru- nevěstin závoj

Profilova fotka
Milé nevěsty, má někdo zkušenosti s pěstováním nevěstina závoje. Svatbu máme v září, ale chtěla bych ho použít do váziček k dekoraci. Z každou radu budu velmi vděčná. Děkuji :) Našla jsem o něm jen tohle: Šater (Gypsophila L.) je jemná, něžně působící trvalka se záplavou drobounkých jednoduchých či plných kvítků. V bílém zbarvení vypadá jako utkaná z jemného krajkoví, díky čemuž si vysloužila lidový název nevěstin závoj. Je známá jako doplněk květinových vazeb vytvořených z čerstvě řezaných i sušených květin, přitom se jedná i o velmi efektní a k tomu nenáročnou rostlinu. Bohaté uplatnění najde také v okrasné zahradě, s úspěchem se dá pěstovat i v nádobě jako balkónovka.
Odpovědět
Jéé, to je boží, to by se mi taky líbilo. Máme to taky 3.9., takže se připojuju a čekám na info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si budu šater také pěstovat - není na tom nic moc složitého....protože se dává do skalek, má hodně ráda teplo...naopak nemá ráda hodně vody, brzy jí uhnívají kořeny....Má radši vápencovou půdu a opravdu plné slunce. Kdy máte v tom září svatbu? Kvete v červenci a srpnu, ale pokud to nemáte až na konci září, tak ještě i část září by mohla vydržet, záleží na počasí. Zkuste ji občas pohnojit NPK hnojivem a měla by to dát. Jinak latinský název je gypsophila, tak zkuste mrknout na netu, co vám poradí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak na těch stránkách, odkud jsi zřejmě kopírovala úvodní příspěvek toho je o pěstování vážně hodně ;-) http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/...
Odpovědět
Já jsem se loni teda snažila vypěstovat a naprosto bez úspěchu. Nastudovala jsem k tomu, co šlo, zasela 2 zahony a nic, tak snad budete mit vic stesti:)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, hlásím, že v Lidlu mají teď 3 kořeny šateru za 39,90. Ale hrozně to mizí, tak si pospěšte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evabeda Ze semínek je všechno risk....:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?