Organza na stoly, jaký rozměr jste objednávaly?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, teď koukám na webové stránky www.svatba-eshop.cz a chtěla bych si objednat organzu. Jaký rozměr jste objednávaly ( 16cm x 9m ----- 36cm x 9m) a hlavně s kolika metry mám tak počítat...Bude tam stůl pro cca 32 lidí ;-) Děkuji moc :-)
Odpovědět
ono to je těžko, podle toho jestli to chceš jen položit nebo nějak vlnit a řasit a jestli máte stůl do U nebo T nebo I ... asi nejlepší si to poměřit u nich ať víš s jakou délkou cca počítat, tak to budu dělat já
Odpovědět
Profilova fotka
@petraludvikova my sme měli 36cm x 9m, stůl byl pro 27 lidí a organza byla nařasená, stůl byl do U a padla na to jedna celá organza, doporučila bych ti koupit radši 2 organzy, my měli taky jednu v rezervě a nemusela se použít :-)
Odpovědět
@dencinka @kamcatka21 Tak ty stoly budou myslím do tvaru U - cca jak jsem psala 32 lidí. Počítala jsem na jedno místo 1,5m (aby se mohla nařasit).... takže celkem asi 48m ... což by bylo asi dost no =-) :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@petraludvikova ja jsem ptala v restauraci jak dlouhe stoly maji a kolik jich bude do U tak to propocitam a snad mi take nejak cislo vyjde:o) @dencinka @petraludvikova holky jak rasite ty organzy?
Odpovědět
@lucii_eri Já ti moc neporadím :-D Sama nevím ani kolik toho nakoupit, já budu ale brát celkem 6ks (celkem 48m) - máme stůl do U, organzu budu řasit a budu radši, když mi trochu zbyde, než kdyby kus chyběl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraludvikova jj asi tak, taky budu spise pocitat tak aby mi to vyslo navic :o) me v restauraci rekli ze bude stul do U skladat ze 4 a 3 a 4 stolu (miru mam) tak staci jen spocitat (svatbu mame pro 50 lidi) tak jedine se zkus taky poptat:o) ... a jak budes rasit organzu? klasickym stehem nahoru dolu (volnym) - nevim jak ho ted mam nazvat :o)
Odpovědět
Holky a použijete na výzdobu stolů organzu obšitou a nebo neobšitou? Jinak s tou délkou taky moc nevím. Někde jsem tu četla, že na každou osobu se má počítat cca 0,5m, pokud se bude řasit, tak minimálně jednou tolik. Vzhledem k tomu, že my plánujeme mít cca 50 lidí a stůl do písmene U (takže dva lidi u stolu naproti sobě čímž se mi ty počty podělí napolovic :-) ) tak budu kupovat asi 4 role po 9m (tedy cca 36m) a širokou 36cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim si ze to bude jeste sranda :o) z jakych stranek to budete nakupovat? kdyz tak do zpav:o) .. taky jsem premyslela spise o 36 cm siri a asi neobsitou myslim si ze obsita bude zbytecna ze se se to urcite nepare :o) a na auta dam asi klasickou bilou stuzku nez uzkou organzu
Odpovědět
@lucii_eri O řasení já třeba nic nevím - tak doufám, že mi to naaranžuje moje květinářka =-) Ale když tak bych něco vymyslela! A je opravdu lepší koupit více, zbytky můžeš použít ještě na výzdobu třeba jiných stolů, židlí, ...apod. @danielama Já mám objednanou neobšitou, také vypadá dobře ... a myslím, že je to celkem jedno ;-) A ty 4 role by ti měly vyjít akorát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak koukám, že se tu řeší organza, taky jsem jí dlouho řešila. :-) Já mám taky neobšitou a nepáře se, nebojte. Ale koupila jsem si šíři 16cm, protože my máme stoly široké 80 cm a protože z fotek vím, že řasení z restaurace se mi tolik nelíbí, tak jsem si to chtěla nařasit sama. Řasení jsem se teda šila, abych to měla dopředu připravené, a protože by se mi šilo špatně řasení jakoby na šířku, tak jsem to šila tak, že jsem právě řasila na délku, takže i když je nařasená, šířka zůstává 16 cm a řasením se zmenšila délka z 9m na 5m. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
dělali sme na 6m stolů organzu 9m a vyšla krásně nařasená
Odpovědět
já ji nakonec nebudu ani muchlat doprostřed ani nějak řasit protože jak se tam potom budou různě stavět v průněhu dne skleničky tak to jen položím na střed a někde nasypu třeba ty průhledné kamínky nebo nějaké dekorativné lístečky aby mi na tom stole pak nezanikly cedulky, svíčky a tak
Odpovědět
Článek se načítá
Holky prosím poraďte, nějak se v tom ztrácím. Chci objednat fialovou organzu na výzdobu stolů (širokou 36 cm) a pak na mašle na židle + výzdobu auta (širokou 16 cm) jen nevím zda klasickou, nebo organzu snow, která má být více třpytivá, dále jsem našla organzu crystal (nevím jaký je rozdíl mezi crystal a snow), dále organzu glitery,....a teď nevím kterou :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Na stoly jsem používala tu širší 36cm. Je dobré vědět celkovou délku stolů, určitě ti jí v restauraci zdělí. Já jsem organzu řasila a vždy jsem počítala jednou tolik co měřily celkově stoly. Jde o to, zda lidé budou sedět naproti sobě úplně všude nebo v nějaké řadě ne. Potom kolik místa má osoba pro sebe,.. A proto je jednodušší prostě vědět délku stolů a říci si, jak chceš s organzou pracovat. Pro příklad: délku stolů jsme měli 16m, počítala jsem s organzou dlouhou 32m, ale ve finále jsem spotřebovala cca 27m. Jednou tolik je však jistota, lepší než kdyby ti chyběla :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?