K čemu je dobrá "barva svatby"?

Dokud jsem nečetla beremese.cz, netušila jsem, že existuje něco jako barva svatby. Jedná se o barvu dekorací na stole? V žádném případě nehodlám ladit barvu ženichovy kravaty ani košile s barvou ubrousků, to my přijde úplně postavené na hlavu. A kytici si vyberu také nezávisle na ubrouscích. :-D Ptám se, k čemu je barvy svatby dobrá? A co se do ní ladí?
Odpovědět
1
2
@rynglicka Každý si do ni ladí co chce.A někdy je to vskutku hodně cirkusové,ale mnohé to umí udělat velmi vkusně..Však žádnou základní barvu svatby mít nemusíš.Udělej si to dle svého
Odpovědět
No někdo má touhy ladit ženicha k ubrouskům a někdo to prořívá natoli, že svatebčané musí být oblečeni v té samé barvě. Jasný, na fotkách to vypadá hezky uceleně, ale na druhou stranu nebudu diktovat hostům, jaké si mají koupit oblečení.. :-D Každopádně si to udělej podle sebe, jak se to líbí tobě :-) Já mám jedinou výzdobu stolu barevně, když se někdo zeptá na barvu, řeknu barvu výzdoby, ale nenutím nikoho do ničeho :-) já i ženich jdeme v šampani,takže ani barevná kravata a to samé kytka :-) @rynglicka
Odpovědět
Mě je jedno, jestli budu mít kytici do růžova a ubrousky třeba modré, ale kamkoliv přijdu - půjčovna šatů, kadeřnice, tak se mě ptají, jaká bude barva svatby. Žádná nebude :-p
Odpovědět
To je jako by ses zeptala, k čemu je dobrá čokoládová fontána nebo fotokoutek :-) Prostě někdo to tak chce mít, vše sladěné do jedné barvy, vypadá to dobře na fotkách nebo co já vím :-D Mně se to líbí, ale u nás ani moc nebyl prostor, kde bych se mohla umělecky vyjádřit, takže nejdřív jsem barvu svatby vůbec neřešila. Pak jsem aspoň podle oranžových růží v mojí kytici vybrala i barvu zdobení na dortu a v restauraci jsem řekla, že když budou mít oranžové ubrousky, tak to bude fajn :-) Ženich měl teda oranžovou kravatu, aby mu ladila s korsáží, která zase ladila s mojí kyticí, to mi přišlo normální... Víc dekorací jsme neměli :-) Jo a ta restaurace byla taky vymalovaná na oranžovo, ale nepředpokládám, že kvůli naší svatbě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak treba v nasem pripade bude do stejne barvy sladena svatebni tabule, kvetinova vyzdoba salu a jine dekorace, moje kytka, saty pro dve maly druzicky, dort, oznameni, a pak jsem vsechny hosty pozadala aby meli nejaky doplnek (kabelku, boty, kravatu, ozdobu do vlasu,..) v dane barve. Samoze nemusi, ale bylo by to hezky, kdyby se nas seslo vic :) Kazdopadne bych to nejak nehrotila, pokud se ti do toho nechce, tak zadnou barvu mit nemusis. (pro me je celkem tezky sehnat vsechno v uplne stejnym odstinu, jinak to bude jako v cirkusu)
Odpovědět
Neříkám,že je nutné mít barvu svatby,není záleží na každém.Ale trochu by to sladěné podle mě mělo být.Nedovedu se představit,že si nechám udělat kytku červenou a tím i korsáž pro ženicha a svědka a ženich košili bílou,zelenou kravatu a svěděk třeba bílou košili a modrou kravatu,do toho svědkyně ve žlutých šatech a rovnou se můžou začít vybírat lístky do cirkusu,ale říkám,je to každého věc. Hosty bych určitě neladila,ty tam sedí.Ale nevěsta,ženich,svědkové tam stojí a jsou středem pozornosti.
Odpovědět
Barva svatby je podle mě totálně blbost. Mě štve,že všude v obchodech se ptají na styl a barvu svatby. Dokonce v květinářství mě začala prodavačka rozmlouvat kytici,kterou jsem si vybrala,že vzhledem k mým hodně zdobeným a nadýchaným šatům se nehodí převislá kytice,že buď kulatou,a nebo by mi chtěla strčit jen blbou kalu. Tak jsem si musela dupnout,že chci tuhle,nebo půjdu jinam. Je to s dnešními prodejci hrozný.
Odpovědět
Ženich bude mít bílou košili a bílou nebo stříbrnou kravatu, tím pádem ho do ničeho ladit nebudu. Svědek a svědkyně musí mít taky korsáž? To nehodlám řešit, co budou mít na sobě, ať se oblečou do něčeho pěkného dle svého uvážení.
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 ad sjednocená barva hostů - mě teda ani nepřijde, že by to na fotce vypadalo kdovíjak hezky. Naopak je to nuda a všechny ty fotky jsou pak stejné - fotka s nevěstou a deseti holkama oblečenýma ve stejné barvě je dost o ničem. Nehledě na to, že u některých barev to způsobuje bolest očí. Ale ok, líbí se jim to, ať to tak mají, to zase nechci odsuzovat, rozhodně to není špatné, jen každý má jiný vkus
Odpovědět
@88renca88 ano, moje slova!!
Odpovědět
@im4fun právě, není to pak nuda, všecko v jedný barvě? a diktovat svědkyni, co si má vzít za šaty, aby ladila s korsáží, no ehm, jestli by mě neposlala někam :D
Odpovědět
Profilova fotka
@rynglicka no osobně mi přijde že to docela nuda je. Přeci každý je osobnost a ať se obleče podle svého vkusu (ale samozřejmě slušně, úměrně k situaci), ne že budu říkat 50 lidem, aby se ladili do jedné barvy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@88renca88 tvar kytičky si myslím, že nemá nic společného s barvou svatby... a paní floristka má pravdu, že k nadýchaným šatičkám se převislá kytka nehodí... určitě ví o čem mluví... ale samozřejmě je to věc vkusu/nevkusu ... a hlavně tvoje věc, co chceš :)
Odpovědět
Podle mě barva svatby ulehčuje rozhodování:D. Sama jsem nevěděla, kde začít, nabídka svatebních produktůj je ohromná, takhle mě to alespoň trochu navedlo. A barvy svatby mám dvě spolu ladící.
Odpovědět
My neměli laděno do nějaké barvy nic a jako v cirkuse si rozhodně nikdo nepřipadal. I podle fotek bylo všechno OK a ani trochu kýčovité. Mně naopak přijde na pohled horší, když je celá svatba "sladěná" do jedné barvy, ale sejde se hodně odstínů, které k sobě ve výsledku až tak moc nejdou a působí to tak nějak strojeně. Ale každému se jako u všeho líbí něco jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rynglicka je to dobrý tak akorát k tomu, aby se dívenky na beremku předháněly, kdo má vystajlovanější dekorace 8-)
Odpovědět
"barva svatby" se tomu podle mě těď říká, aby to znělo líp, ale ve skutečnosti to znamená, sladit to tak, aby to nebyl "každý pes, jiná ves" prostě kdysi dali v restauraci na stoly umělohmotné růžové karafiáty (protože nic jiného neměli a měli to tak všichni), svatební ubrousky byly leda bílé se zlatýma holubičkama, kytka žluté gerbery a na dortu červené růžičky :-. Teď jde o to sladit to aspoň trochu, takže když už mám kytici z kal, tak je chci i na stoly a v tom případě ubrousky bílo-zelené a dort podobně barevný ;-) Barva svatby nemusí být jen jedna, naopak klidně 2 nebo 3, ale tak, ať se spolu nebijí
Odpovědět
Taky myslím,že cirkusověji působí když se to s laděním do jedné barvy přežene než když někdo barvy vůbec neřeší ,každý je sice jiný ale působí to naprosto přirozeně.
Odpovědět
Profilova fotka
podla mna je farba svadby hlavne vyzdoba a dekoracie. Musis si predsa vybrat nejaku farebnu kombinaciu na vyzdobu stolov a kvetov na stoly atd. A uz je na kazdom ci si potom k tomu este nieco doladi. My sme mali fialovo bielu vyzdobu a kedze tuto farbu mam rada, tak aj kyticka bola taka, tiez sme mali fialovobiele oznamenia a do vyzdoby potom patria menovky, menu atd, ktore som k tomu samozrejme ladila, aby to na stole nejak vyzeralo. Zenich mal kravatu striebornu, mne osobne sa farebne kravaty na zenichovi nepacia a nemala som ani ziadnych hosti, vratane svedkov alebo druziciek nijak zladenych. To sa mi tiez nepaci a nemam rada, ked niekto niekomu diktuje, co si mal obliect. Ale tak moj nazor farba svadby = farba vyzdoby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@subsomi souhlas, napsala jsi to hezky :)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme snažit trochu sladit výzdobu při hostině, ale co se týče oblečení apod, tak do toho nikomu mluvit nebudeme...základní barvou bude prostě bílá a jako doplňkové jsme zvolily zelenou a meruňkovou s tím, že taková bude v podstatě květinová výzdoba a nazdobím tak pás uprostřed stolu...také si myslím, že všeho moc škodí, ale když se to někomu líbí, tak proč ne :)
Odpovědět
@meduzka18 Zrovna fialové a růžové svatby tu často bývají opravdu hodně kýčovité.Ale ladění vaši svatby je dle fotek lehké a svěží . Prostě pokud chce někdo ladit do barev,lze to učinit i vkusně..Jen trochu nesouhlasím s tvrzením,že si musí vybrat barevnou kombinaci na stoly atd- nemusí a i přesto to může vypadat fajn
Odpovědět
Tak my mame barvu bilo modrou, ale budeme to mit hodne jednoduche, v podstate skoro zadna vyzdoba nebude, ale presto si myslim, ze je potreba mit nejakou predstavu o barvach, jinak se to muze strasne trit.. dejme tomu, budes mit druzicky v zelenem, ubrousky ruzove, kvety na stole modre a tvoje kytka bude oranzova?? :) To pak bude vypadat silene :). Jak rikam, nemusis ladit zenichovi kravatu k ubrouskum na stole, ubrousky klidne mej bile (my je taky budeme mit bile.. vyzdoba jednoducha).. ale presto budu ladit zenichovu kravatu k moji kytce a k satickam druzicek, protoze si myslim, ze to jinak na fotce muze vypadat hrozne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ilonkaseda jasne, tak zalezi potom uz na vkuse danej nevesty, mozes si vybrat akukolvek farbu, nemusi to byt ani teraz popularna fialova :-) , ale ak niekto nema vkus a ma to cele preplacane, tak je z toho jeden velky gyc. Ja mam rada jednoduchost a to som dala aj do nasej svadby a myslim, ze to vyzeralo prave vkusne ako pises, dakujem. :-) No neviem ako to funguje u vas, ale u nas ak si niekde rezervujes priestory na svadbu, tak personal chce vediet ako ma vyzdobit stoly, takze im musis povedat nejaky vyber farieb. ;-)
Odpovědět
Ahoj, je to celkem dobra diskuze. Take jsem ze zacatku nevedela nic o "barve svatby",ale prijde mi to jako dobry napad - urcite to ulehcuje rozhodovani ohledne nakupu dekorace, vyberu oznameni, kvetiny apod. Nabidka je hodne siroka a barvou se alespon trochu protridi a mne se tim padem ulehcilo rozhodovani ;-) Samozrejme vseho moc skodi, ale prijde mi fajn, pokud je ve svatbe patrna nejaka tematicka ci barevna linie. Ja jsem svatebcany poprosila take o ladeni obleceni do dvou barev a nebo do nemeckeho kroje :-D . Pro nektere je to opravdu problem, mit obleceni v urcite barve, takze jsem rekla, ze to nemusi lamat pres koleno, ale ze by mi to udelalo radost....Kazdemu se proste libi neco jineho. Napr.v Nemecku je ale casto zvykem, ze je predepsana barva obleceni a to nejen na svatebni hostiny. Kazdopadne se mi vubec nelibi, zde tak preferovana fialova barva, kde se jde casto do extremu a musi byt fialovy smetacek i lopatka, nuz na svatebni dort atd. - to mi uz pak prijde hodne "krecovite".
Odpovědět
No ale ženich by neměl vidět, jaké šaty bude mít nevěsta, ne? Nevím, jak to dělají ty dvojice, kde jsou sladěni i oni dva, jako že on má třeba kravatu ze stejné látky, jako nevěsta živůtek a tak.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My taky budeme mít barvu svatby tak, že prostě sladíme výzdobu (jak říkala meduzka18, taky to po nás v místě konání hostiny chtějí vědět). To znamená, že věci na stole budou v jedné barvě (ubrousky, kytky a já nevím co všecko :):)) a mašle na potazích...Ale jinak ať si každý přijde v jaké barvě chce, já taky nebudu mít oranžové svatební šaty :) Ale je fakt, že každému se líbí něco jiného a je to NAŠE (VAŠE:)) svatba, takže si myslím, že je hloupost dodržovat nějaké pravidla :)
Odpovědět
@rynglicka Nevím, čemu se říká "barva svatby", ale my jsme ladili dekoraci do stejných odstínů. V našem případě se nejednalo o jednu barvu, ale kombinaci barev (čokoládová, zlatá a smetanová) a celkově to vypadalo nááádherně. My jako snoubenci a svědci s družičkami jsme se sladili do tmavě modré (tzv. navy blue) a jejích tónů, protože jsme právě nechtěli ladit s ubrusem apod. :-D Nicméně svatebčané se na barvu hodně ptali a ačkoli jsme jim řekli, že se vůbec do žádné barvy ladit nemusí, většinu to bavilo a oblékli se do tmavě modré. Nás by ani nenapadlo to po někom vyžadovat, ale je to bavilo a na fotkách to vypadalo nakonec moc krásně. Mně třeba řešit výzdobu bavilo a naši hosté se zase chtěli sladit do modré, tak proč ne :-) Je to jen zábava a když se z toho nedělá křeč a není to záminka k hysterickým scénám, tak proč si to neužít. Podle mě to není nějaké téma k diskuzi, udělejte si to každá/každý jak chcete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se líbilo mít barvu svatby, protože to vypadalo uceleně. Řeší se to teda hlavně kvůli dekoracím při obřadu a hostině.... Ale podle mě je nejdůležitější, aby se sladila nevěsta s ženichem. Kravatu, doplňky, kytičku. Ne, že bude mít nevěsta červenou kytku a ženich žlutou kravatu. My jsme měli meruňkovou svatbu a strašně se mi to líbilo.Svědkyně i svědek se s námi sladili dobrovolně a vypadalo to moc hezky. Hostům jsem řekla, že mě potěší, když si vezmou něco meruňkového a nebo něco co nejvíc barevného. Měli jsme svatbu v zahradě a vypadalo to prostě krásně. Nesnáším, když všichni na svatbu přijdou v černo-bílý kombinaci (ženy), takže když mi už pak 4 ženy řekly, že budou černo-bílý, tak jsem těm dalším řekla, ať si nic podobnýho neberou. Jinak ať mají cokoli je jim pohodlné. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Ahoj, nemáš prosím nějaké fotky? Chtěli bysme taky ladit do modré a líbí se mi tvoje kombinace barev na dekoraci. Vidím jen trošku problém v modré svatební kytce :-|
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?