Jakou koupit tavnou lepící pistoli?

Ahojky, dívala jsem se, že většina z vás zde používá k tvoření všeho možného, tavné lepící pistole. Já jsem o tom nikdy neslyšela, ale jelikož v rámci úspor se i přes svou nešikovnost pokusím alespoň pár věcí také vyrobit sama, chtěla jsem vás poprosit o tip, na dobrou tavnou lepící pistoli - jakou a kde koupit? Moc děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že je jedno, jakou koupíš ;-) Já mám tavnou pistoli asi za 120,- Kč a naprosto mi vyhovuje :-) Řekla bych, že jsou všechny na stejném principu a jestli mezi nimi bude nějaký rozdíl, tak asi jen v rychlosti nahřátí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně, je úplně jedno, za kolik ji koupíš. Jedinný rozdíl je v tom, zda se tam strkají tyčinky lepidla tlustá nebo tenká. Ale oba druhy mají všude. A u balení by vždycky nějaké měly být, ať víš, které se tam dávají. Já mám i malinkou z Tchiba, ale zatím jsem ji nepoužila, protože mám půjčenou od kolegyně. Dají se sehnat v takových těch Bauhausech, Baumaxech a Obi.....
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama : Dobrý den , co se týká tavné pistole nedoporučuji moc kupovat v Tescu nebo jiných velkoobchodech . Samozřejmě záleží k čemu všemu jí chcete využít .. Pokud s ní chcete lepit často a chcete jí využít na víc věcí , doporučila bych Vám koupit profi tavnou pistoli , cena je samozřejmě větší než těch co se prodávají v Tescu , ale zase Vám dlouho vydrží . Z mé zkušenosti si pamatuji , že když jsem před x lety koupila tavnou pistoli v Tescu mohla jsem jí cca po měsíci vyhodit , tavné náboje se přiliš rozehřály a nešlo s ní lepit , někdy se stane , že i bouchne a je k.o. Ale je to na Vás . Já mám profi a už jí mám opravdu několik let a stále funguje :-) Bára
Odpovědět
Ahoj já mám pistolku už druhoz, obě ca kolem 150,- Kč, ale je velmi důležité na co ji budeš potřebovat. Já jsem ji využila na vývazky a tvorbu oznámení a jmenovek, potřebovala jsem aby mě z ní nešlo toho lepidla moc abych neměla všechno ulepené, takže jsem si vybrala pistolku úplně malinkou, která má miniaturní otvor a lepidlo z ní teče jen když stiskni to mačkátko. Druhou co mám velkou, tak z té to teče stále, teda spíše kape. Takže pokud ji chceš na malé věci, par rozhodně kup malou a pokud na velké věci, pak velkou.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Za mě také jakákoliv, i ta nejlevnější z hobbymarketu.
Odpovědět
Já jsem velkou koupila v místním obchodě - takové smíšené zboží, prodávají tam snad milion věcí - od drogerie přes hračky až po šroubky... Stála asi 150 Kč a vydržela několik let, a to vyrábím hodně často. Teď mám cca půl roku malinkou z lidlu (120 Kč i s náhradními náplněmi). Obě jsou za tu cenu více než vyhovující. Zkus se podívat do nějakého místního obchodu, na domácí tvoření pro začátek bohatě postačí obyčejná za pár kaček.
Odpovědět
Taky by mě zajímalo, kde koupit kvalitní. Už mám třetí, ale vždy po čase odejde. Taky záleží na náplních. Ony se totiž liší nejen velikostí, ale i teplotou tavení. Čili některé jsou měkké a ty vyloženě tečou a všechno máte upatlané a jiné jsou tvrdší a pracuje se s nimi lépe. Myslím, že ty měkké (většinou od vietnamců) ty pistolky kazí, takže vybírejte i náplně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?