Špatný výběr?

Ahojki holky prvni svedkyne mi odrekla z pochopitelnych duvodu.. Dcera ma priblizny termin porodu jak my svatby. Pak se do toho mervomoci aranžovala segra, ze bude ridit o vse se bude starat tak sme usoudili ze by to bylo vohdny..vse bylo ok jenze zacala vymyslet, nic ji neni dobry a do toho se.začala vztekat kdyz se ma starat ( platit z toho co ji samozrejme dame ) fotografa a kapelu a.tak nejak se starat o vse ze nejde do prace ale na.svatbu 8-( tak snad jako svědek se.ma.starat ne?? Jako celkem rana pod pas.. :-|
Odpovědět
1
2
@market119 Už je to tu zase :-( Neřekla bych, že svědek = koordináto, organizátor svatby. Svědek má jen jediný úkol a to je svědčit:-) Takže bych se zamyslela....organizaci kapely, fotografa atd. nechala na koordinátorce a né na svatebčanovi;-)
Odpovědět
@majkll to beru, ale je rozdil kdyz se nekdo rve aby neco delal nebo kdyz je mu to nabidnuto.. :-S krom toho nemame na.to abysme vyhazovali za koordinatorku .. :-(
Odpovědět
@market119 Tak dej třeba každému jeden úkol (kamarádce, sestře, atd.), ať si můžou svatbu i užít, ale asi není vhodné se na ni zlobit a psát, že je to rána pod pás. Chápu správně, že svědkyně zůstala a ségra se má starat o její odvoz?
Odpovědět
@majkll ne segra teda ma byt svedkyne s tim ze sem ji brala.kvuli tomu ze do vseho hrnula ze to udela, bude se starat o odvoz zabavu.. ( nepije) a ted se zacala vztekat ze nejde do prace ale na svatbu :-| sliby chyby.. Nehlede na to ze ji nebude cizi tam udelat scenu " ona je ta princezna" i kdyz se pro jednou nebude svet točit kolem ni.. :-S
Odpovědět
@market119 Tak třeba chce pomoct, ale asi si nepředstavovala, že bude dělat úplně všechno:-) I kdyby se nabídla, že bude teda řídit asi bych to po ségře ani nechtěla protože tak bude jezdit jen tam a zpátky....i když nepije pověřila bych řízením nějakého kamaráda, kterého třeba nezvete na svatbu:-) Měla by tak víc času na tu zábavu a užít si svatbu;-)
Odpovědět
Me de spis o ten princip ze.to bylo ja to budu delat me to nevadi to odjezdim az do rana a ted? Je to problem odjezdit do 9 . nehlede na.to ze to nechceme zadarmo budeme.ji kupovat saty, delat nehty a jeste davat darek mno nevim.. A je to pro ni samozrejmost, hodne lidi by to bralo opacne..
Odpovědět
Vždy je dobré se předem domluvit, co se od svědka chce, co bude jeho úkol, pokud potřebujete někoho zaúkolovat. Nemůžete čekat, že přestože Vám sestra teta sousedka nabídla pomoc a slíbila horydoly, že pak bude lítat jak hadr na holi, mít věšteckou kouli, bude vám číst myšlenky a odezírat ze rtů a bude vám k dispozici 24h denně. Čest výjimkám, polud takoví jsou, že to dělají jen z vlastní iniciativy. Asi Vám nemůže nikdo vyčítat a mít za zlé, že máte určitá očekávání, to je asi pochopitelné. Ale prostě - je nutné se na všem domuvit, o všem se poradit a sjednotit cíle, jinak si každý bude dělat co chce. Ovšem - pokud jste se na něčem domluvili a přesto to svědkyně dělá po svém bez vašeho vědomí, to je asi na zváženou, buď ji řádně domluvit, nebo rovnou odřeknout.
Odpovědět
Podle me by si to nevesta s zenichem meli zarizovat sami, pokud na to nemaj (cas, penize nebo nervy), tak at si zaridej koordinatorku. Svedkyne ma dle mého nazoru čestnou roli, spis byt neveste dusevni oporou, ja svoji svedkyni zadnejma povinostma nezatezuju.
Odpovědět
@janska_a_ruze. To je pravda ale kdyz tal opora ti rekne 3 mesice pred svatbou ze kdyz budu mit nervy nebo se mi udela zle ze se mi jeste vysmeje.. Mno nevim teda...
Odpovědět
@janska_a_ruze asi si oporu predstavuju jinak.. Ale to je kazdyho nazor, co byli svatby drive co se bavim se starsima rocnikama.byvalo vsechno jinak ;-)
Odpovědět
@market119 Tak to se fakt nehodí....jaké máte se sestrou vztahy běžně? Přijde mi, že se nějak "vetřela" na post svědkyně, ale blízké si teda asi nejste...
Odpovědět
Profilova fotka
Naši svědci třeba nedělají nic. A ani si nepřeji, aby něco dělali. Chceme svědky, kteří nám "odsvědčí" svatbu - nikoli zorganizují.
Odpovědět
Článek se načítá
@teate Mam to stejne, svedek je jeden z nejdulezitejsich a nejvyznamnejsich hostu, ne sluzka, co by mela litat jak hadr na holi a chystat vyzdobu, zabavu a ja nevim co vsechno. Od sve svedkyne cekam "jen" to, ze dorazi na obrad vcas a podepise nam to. @market119 Pokud od svedkyne cekas, ze Ti bude pravou rukou pred svatbou i na ni, tak sestra nevypada jako ta "prava" osoba. Domluv si za svedka spis nejakou kamaradku, ke ktere mas blizko, mate treba podobne nazory, vkus atd. A sestra si uzije svatbu bez starosti se zarizovanim jako host.
Odpovědět
@majkll prakticky to nejak tak bylo.. Kdyby se.do toho nehrnula vubec by me.nenapadlo ze by.mi mela jit za svedka..
Odpovědět
@lulu_84. Vyzdpbu a takove serepeticky si delam sama. podepsat a trochu zorganizovat zabavu, a neprijde.mi vhodný aby sme se tam starali o finance jedine co se v ten den bude platit fotograf a hudba s fotpgrafkou se zkusim domluvit a platilo byse to predm nebo na pul.. A snad psychicka opora je samozrejmosti
Odpovědět
Profilova fotka
@market119 já po své svědkyni nechtěla nic-jen aby mi odsvědčila a byla mi ten den duševní oporou-vybrala jsem si nej.kamrádku , kterou znám 22 let a bylo to krásné a dojemné.Naopak jsem jí ničim nezatěžovala...odkud se berou ty názory, že svědkyně MUSÍ vše zařizovat????
Odpovědět
Profilova fotka
@janska_a_ruze přesně tak to cítím i já
Odpovědět
Profilova fotka
Také po svědcích nic nechceme. Jsem moc ráda, že stráví den s námi a to je hlavní. Svých starostí mají dost, svatbu si mají chystat snoubenci případně koordinátor, pokud to nedávají.
Odpovědět
Profilova fotka
@market119 Já si myslím, že svědek a svědkyně jsou zároveň pravá ruka novomanželů; stejně jako případné družičky a družbové. Svědkyně by měla být seznámena s chodem celé svatby, s programem, s umístěním věcí, atp. a měla by sloužit jako někdo, kdo svatebčany případně nasměruje k baru, ke stolu, k obřadu. Naopak nevěsta by měla být ve svatební den nejméně vytížená, ne se honit od úkolu k úkolu - od takovéto výpomoci mají být svědci a družičky, družbové. Co se týče peněz, ty bych si asi spravovala sama - přeci jen, když už jsme fotografy domlouvali my, je slušnost se s nimi rozloučit osobně a neposílat někoho třetího. (To samé např. v hotelu). Ale znám i případy, kdy se rodiče chopili placení a nevěsta s ženichcem čekali venku. To je prostě na každém :) A kdybych ti mohla poradit, neber si ji jako svědkyni. Svědek by měl být někdo blízký, někdo, kdo ti to přeje a je za to šťastný. P. S.: A svatební koordinátoři? ... :D
Odpovědět
@market119 jak jsem psala, vyber si za svedkyni spis nejakou blizkou kamaradku, proste nekoho, kdo treba tu zabavu rad zaridi, bude Ti tou psychickou oporou atd. Podle popisu Tva sestra fakt neni ta spravna volba.
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu oblíbené téma....: já už to schytala za to, že se mé představy neslučují s představou svědkyně. Má svědkyně je osoba se zlatým a velkým srdcem...žel není tvořivá a nevyvíjí sama aktivitu....těšila jsem se, že si užijeme kopu srandy při tvorbě třeba dekorací a pod...můj problém, že jsem si dřív nedomluvila a nezjistila jak k tomu bude chtít přistoupit...blbé je, že dříve to mezi námi fungovalo bez řečí, navzájem jsme si pomáhaly...takže všem budoucím nevěstám radím, aby si dobře zvolily svědkyni/svědka..a to co po něm budou případně žádat (tím absolutně nemám namysli aby vše bylo na svědkovi/svědkyni zařizování či příprava). Pokud jste tvořivé a chcete toto sdílet, vyberte svědkyni dle toho....pokud potřebujete pomoci s organizací, protože víte, že „na to úplně nejste“ vyberte klidně více lidí či někoho kdo rád vypomůže (opět nemám na mysli aby ten člověk dělal vše) a ani to nemusí být svědek. Hlavně nevybírat svědkyni/svědka jen podle toho, že se to tak dělá nebo je to vhodné...je to vaše svatba. Ámen.
Odpovědět
to je tady furt dokola :) Já od ségry svědkyně očekávám, že si pamatuje datum a ocenila jsem, že už si bookla letenku, aby to pak nesháněla na poslední chvíli. Vše, co udělá mimo podpisu pro nás navíc, budu brát jako bonus a budu jí za to neskonale vděčná. Ale že bych byla umrzená / nasraná, že nedoletí už teď, aby mi stihla připravit pom pomy... to fakt ne :D Holky proberte se, nejste středobod vesmíru ;) @lulu_84 s tebou souhlasím myslím vždycky a všude :))
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 Slečna ale psala, že se sestra nejdříve velmi angažovala, že bude zařizovat....tak to rozčarování pak chápu
Odpovědět
@vladimira_l Asi nečekala, že když nabídne pomoc, bude se starat "tak nějak o vše". To se prostě nehodí po někom chtít, to se na mě nezlob. Navíc od svědkyně, která má být nejdůležitějším hostem. Trapas.
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 :-D vy mi ale vůbec nerozumíte, všimla jsem si již dříve
Odpovědět
Na jednu stranu to chápu, že se nejdříve angažovala a pak skutek utek..ALE.. jako já bych nikomu nedovolila ani bych nechtěla, aby mi někdo nějak domlouval fotografa atd. Je mi jasný, že to je z Vašich peněz, ale já bych si asi tyhle věci chtěla zařizovat sama, dohlídnout si na to, domluvit si to. A svědkyni bych svěřila jednodušší úkoly, který by mohla zařídit, pokud by teda sama chtěla. Ono neříkám, že je pomoc špatná věc, ale aby mi oblítával někdo fotografa atd. když sám má třeba svý starosti a svůj život, to bych já osobně nechtěla. Hlavně klid!! Nestresuj se takovejma věcma při přípravách, pak už budeš jen vzpomínat, tak at máš ty vzpomínky pokud možno příjemný:-)
Odpovědět
Navíc jako píšeš, že sis ji vzala proto, že se do všeho hrnula. Není to smutný? Je proto sis ji zvolila jako svědkyni? Přece jste sestry, mělo by tam být něco více než jen tohle ne?
Odpovědět
@luminiscence mame v planu se vsemi se loucit mame pripravrny i pro ne darky :-) dekuji za nazor to je i muj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@leniiis Ale v tomto případě nejde o domlouvání fotografa, ne? Tam jde o to, aby ho svědkyně zaplatila ze svěřených peněz při jeho odchodu; pokud jsem to pochopila správně. :)
Odpovědět
@vladimira_l Tykej mi, oficiality netřeba :) Co se týká svědků, opravdu si nerozumíme, obě od těch svých očekáváme něco jinýho, no :) Mně stačí, že tam bude se mnou.. Nic víc, nic míň.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?