Rodné čísla svědků předem

Ahoj, jdu sem s dotazem a nikde nemůžu najít odpověď. Budeme mít malou svatbu - rodiče a babička s dědou. Nikdo z nich ještě neví, že nám na svatbu vůbec půjdou ( řekli jsme, že se vezmeme tajně :D). Takže to má být překvapení, které jim sdělíme svatebním oznámením. Já budu mít za svědka moji mamku a přítel ještě neví. Když jsem rezervovala termín, tak mi paní řekla, že až tam půjdeme, máme vzít i jména a rodné čísla svědků. Na úřad půjdeme už příští týden v pátek, ale svatba bude až v září. Je možné dodat RČ a jméno svědka později? Vím, že máme hodně času, ale zrovna příští pátek potřebujeme být na moravě už ve čtvrtek, takže stihneme úřad. Jinak je problém dostat se na moravu v úřední dny. Myslíte, že by stačilo dodat RČ a jméno druhého svědka později - třeba nahlásit telefonicky?
Odpovědět
@ahajdo My jsme svědky řešili s matrikou až v den svatby. Předtím nebylo potřeba.
Odpovědět
Fakt? Paní mi právě řekla, že to mám vzít rovnou. Ale taky si myslím, že když jí to nahlásím třeba o měsíc později, tak to nemůže ničemu vadit.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky jmena ani rodna cisla na prvni schzce nedavali. Sice jsme je meli pripravene, ale nikdo je po nas nechtel, pry az pred obradem na miste...
Odpovědět
tak super, děkuji moc za pomoc :)
Odpovědět
Po nás chtěla matrikářka taky jména svědků a RČ, když jsme šli na matriku. Byli jsme tam před svatbou jen 1 a všechno jsme vyřidili během té první návštěvy. Tak zkus zítra zavolat na matriku a domluvit si to. Já jsem všechno řešila emailem s matrikářkou (ještě před návštěvou, všechno co jsem potřebovala vědět) a nebyl problém, komunikovala hned.
Odpovědět
no já doufám, že všechno vyřídíme najednou. Nemáme možnost jezdit na moravu v týdnu - vždycky jedem až na víkend. Ono se chodí i víckrát?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme svědky posílali dodatečně mailem a nebyl problém
Odpovědět
Profilova fotka
@ahajdo zkus na matriku zavolat a domluvit se, jestli bys mohla druheho svedka nahlasit pozdeji. My byli na matrice jen jednou pul roku pred terminem a rodna cisla a jmena svedku jsme rovnou vyplnovali taky. Vim ale, ze na nekterych matrikach to staci nahlasit az pred obradem...
Odpovědět
Záleží na konkrétní paní matrikářce, její vstřícnosti a vytíženosti matriky... Kde je míň svateb, bude míň věcí problém.. Záleží prostě na tom, co si sami dokážete vyjednat ;-) Každý úřad má vnitřní zvyklosti trochu jiné. Takže zavolat a zeptat se :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus se s matrikou domluvit. Chápu, že to chtějí mít všechno pohromadě najednou, když to už šoupají do počítače, ale např. u nás stačí až těsně před obřadem. Osobně si myslím, že je lepší, když si matrikářka vezme iniciály svědků až v den svatby. Do svatby se totiž může stát ledaccos - může být v nemocnici, může se se snoubenci rozkmotřit, nedostane na svatbu volno, apod. Jsou to sice všechno nepříjemné věci, ale svatbu to neohrozí. Svědkové se mohou změnit, kdežto bez snoubenců obřad neproběhne vůbec.
Odpovědět
Tak dnes jsem se tam nedovolala, tak jsem paní napsala mail. Ale už když jsem termín rezervovala po telefonu, tak byla paní moc milá a měla pochopení, když jsem říkala, že pojedeme až z Prahy :) tak snad nebude problém :)
Odpovědět
tak vše vyřízeno :) údaje druhého svědka stačí poslat mailem :)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Bude to asi člověk od člověka. ASi to chce mít paní hned z krku ale nevyhodí vás. Já šla za svědka kamarádce, a občanku a rč jsem dávala až asi 2 minuty před obřadem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?