Problém se svědkem

Ahoj, mám takový problém a zajímal by mě váš názor. Před mnoha a mnoha lety, ještě když jsem si jen v hlavě plánovala svatbu s ex ex přítelem, zeptala jsem se bratra, jestli mi půjde za svědka. Teď s úplně někým jiným plánujeme svatbu a já si beru za svědka svou kamarádku, která mi se vším pomůže, zařídí, pořeší atd. Bratr toho má hodně a v podstatě by se jen podepsal. Navíc na mě není zrovna příjemný, protože má vlastní problémy sám se sebou a tak zvaně kope kolem sebe. Nevím, co mám dělat. Odříct kamarádku jen kvůli tomu, aby se na mě nezlobil? A kdo mi pak pomůže, když se na mě v podstatě bude zlobit i kamarádka? Díky za názory a rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzit si kamaradku a s brachou si rozumne a v klidu promluvit a vysvetlit mu to (muj by to pochopil ;-) )? Nebo si vzit brachu,s kamaradkou hodit rec (kamoska to preci pochopi,ne? ;-) ) a poprosit ji o pomoc s pripravami?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je kámoška kámoška tak by to pochopila, kdyby ses rozhodla pro bratra. Ale já bych ju nevyměnila, bráchovi bych všechno vysvětlila. A taky kdo ví jestli si to pamatuje, že jsi se ho kdysi ptala. Já bych pro něj vymyslela nějaký jiný důležitý úkol :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No nemám zkušenosti ze svatby, ale bylo mi řečeno, že svědek má více úkolů než se jen podepsat. Pokud na to nemáš někoho jiného, tak by se mohl starat i o zábavu, se vším ti pomáhat a řešit problémy, pokud by nějaké nastaly (aby si nevěsta a ženich den užili). Každopádně je rozhodnutí vždy jen na tobě a měla bys ty vědět, koho chceš. Nebrat ohledy na to, jestli bude naštvaný nebo jestli ho to bude mrzet....prostě bych si vybrala tak, jak bych to cítila. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si kdysi taky predstavovala, ze by mi sel bratr za svedka, rikala jsem si, ze bude hezke kdyz to zustane v rodine, protoze jsem hodnekrat videla, ze kamaradi odsvedcili a za rok uz se s novomanzeli ani nestykali, tak jsem si rikala, ze prece rodina se bude stykat vzdycky.. no jo, pekne naivni predstava to byla :-/ kamaradku sis urcite vybrala z nejakeho duvodu a bratrovi bys umoznila jit za svedka, jen aby nevztekal..? to podle mne neni zrovna moc dobry duvod k vyberu svedka, ja byt tebou tak si kamaradku jako svedkyni necham a bratr at se s tim srovna..
Odpovědět
Bratr si to moc dobře pamatuje. Jenže teď je fakt nepříjemný a mám pocit, že mi to ani moc nepřeje. Přesně, jak píšete, tak jsem se s ním chtěla sejít a "u pivka" to s ním probrat a vysvětlit mu to. Jenže on se prostě sejít nechce. Když mu napíšu zprávu, tak ani neodpoví, když se zrovna nemluví o něm. Celkem mě to mrzí, protože jsme vždycky měli moc hezký vztah. Jen jemu se to teď s manželkou s... a já si plánuju svatbu....
Odpovědět
@anabelkaaa asi bych mu na tvem miste napsala neco hezkeho, typu ''Vim, ze mas ted tezke obdobi, pokud bych ti mohla nejak pomoct, dej vedet, a samozrejme, ze bych byla rada, abys mi sel za svedka, ale jenom v pripade, ze ty sam chces, protoze jestli by to pro tebe byl v tuto chvili stres navic, pozadam svoji kamaradku. Tak prosim dej vedet :)''. Pokud nekomunikuje on.. komunikuj ty. Na me cele roky kaslal jeden kamarad, a ja my vzdycky cas od casu napsala, necekala jsem odpoved.. a po nekolika letech mi rekl, jak je rad, ze jsem se na nej nevykaslala i ja, kdyz se choval sobecky.. proste bud ta lepsi a dej mu na vyber, at se sam rozmysli podle toho, jak se citi.. podle me ted proste dela typickyho chlapa, ze ted ma svoje starosti, tak ti neni schopnej prat stesti a treba je kvuli tomu nastvanej sam na sebe a tim padem nekomunikuje.
Odpovědět
svědek si nesmí jen a pouze zapomenout občanku a podepsat se. vše na víc je o přístupu a domluvě na obou stranách.... nechápu ,že spousta nevěst očekává od svědků něco více.... je jasné ,že když má někdo za svědka muže,že určitě ve většině případů nebude pomáhat s přípravami,výzdobou ,oblékáním nevěsty atd.... ;-) ale od toho jsou snad pak např. ty kamarádky,pokud takovou pomoc nevěsta očekává....
Odpovědět
@1adriana1 Svědek by měl být ten nejbližší člověk, a pak je snad jasné, že to bude on (většinou spíš ona), kdo bude nevěstě k ruce, pomůže, včas z kabelky vytáhne pudřenku, rtěnku, připne a odepne vlečku... Takže na tom, že nevěsta od svědka očekává víc než se jen podepsat, nevidím nic špatného. Ale nakonec je stejně vždycky všechno jinak, zvolíte sourozence a pak je vám líto, že jste tak nevyznamenali obětavou kamarádku, vyberete kamarádku, a pak kolem vás celý den skáče sourozenec a je vám to líto taky.
Odpovědět
Ja treba nechapu proc by svedek mel automaticky neco delat....to prece neni nikde napsany ze vam musi pomahat se svatbou.A proc se nevesty zlobi kdyz se svedci ani nenabidnou.Vybrali jste si je prece kvuli tomu jaci jsou a ne kvuli tomu ze maji dobry organizacni schopnosti. My po nasich svedcich nic nechteli (ani nas to nenapadlo).Byli jsme radi, ze nam to podepisou a tim jejich povinnost skoncila. Ano mela jsem cloveka ktery mi se vsim pomahal od A do Z,ale proc by tento "pomahač" mel byt svedek.
Odpovědět
@anabelkaaa pokud s bratrem ted nemate hezky vztah, tak si vem kamaradku...bratr by ti jen kazil naladu
Odpovědět
a proč bys měla bráchovi něco vysvětlovat? já svědčila mému staršímu bráchovi (což jsem nechápala, protože nemáme dobrý úplně vztah) a automaticky asi počítal, že mi bude taky svědčit, ale já řekla svému mladšími bráchovi, aby mi svědčil a i když měl starší poznámku, že to není on, tak to neřeším. Mladší mi pomáhá, zajímá se a starší by tohle nedělal! Sice se starší urazil a díky tomu, že není svědek, odmítl proslov, prý ať ho dělá svědek...
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus si přečíst znovu to co jsi napsala a představ si, že tohle píše někdo jiný. Co by jsi mu poradila? Já rozhodně kamarádku, ale je to na tobě :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mám dvě kamarádky - jedna mi jde za svědka a druhá mi všechno konzultuje a pomáhá a vybírá... První je moje "nejstarší" kamarádka, známe se už snad 20 let, a kvůli tomu a zvláštnímu vztahu a jejímu pozitivnímu přístupu k životu ji chci jako svědka. S druhou jsem se hodně sblížila během posledních dvou let a vím, že mi ráda pomáhá a těší ji to. Obě pak spojím na večerní zábavu, at si na nás spolu něco vymyslí :-) Podle mě svědek nemusí být "odměna za pomoc", je to spíš o subjektivním posouzení... Škoda že s bratrem nemůžeš tak mluvit jak bys potřebovala, jistě by se to dalo rozumně vysvětlit a urovnat, jen kdyby měl vůli... Držím palce, abys ještě v čase zbývajícím do svatby tohle dilema vyřešila.
Odpovědět
Díky všem za cenné názory. Zatím bratra nechám vycukat a uvidím, jestli se srovná. Mamka už mi ale řekla, že se mám připravit na možnost, že na svatbu vůbec nepřijede. Tak snad nebude takový blb.
Odpovědět
Profilova fotka
Být můj bratr protivnej, tak bych ho odstřelila. Asi si tvůj bratr na tobě chladí žáhu,když mu to doma moc neklape. Já bych raději kamarádku. Kamarádka mi bude pomáhat až v den svatby. Byla na tom hlavním a to byl výběr šatů. Bratr mě chce odvést ve Škoda 120 a tak mu to chci umožnit a ikdyby se přítel stavěl na hlavu,povezeme mě naše 120 :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?