Můžou nám jít za svatební svědky manželé?

Chceme aby nám šli za svědky bratr přítele a jeho manželka. Je to vůbec možné? Někde jsem slyšela, že to nejde. Nechci pak kolem radnice nahánět lidi a přemlouvat je, aby mi svědčili :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si beru také manželé za svědky a o tomto jsem ještě neslyšela :-D :-D ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nám jdou za svědky manželé. Proč by to nemělo jít?
Odpovědět
@magdalenkaz ... Svědek musí splnit pouze podmínku způsobilosti k právním úkonům. To jestli jsou svědci manželé nebo ne, je ùplně jedno. Klidně si je nechejte. :-)
Odpovědět
Souhlas, podmínka je, že musí mít právní způsobilost.. Takže je naprosto jedno jestli si vezmeš sourozence, rodiče, přítele s manželkou.. Pokud jim už bylo 18, můžeš si vzít kohokoliv :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím důvod proč by to nešlo. Někde se sice říká, že svěděk by měl být svobodný, což u nás vyšlo, ale i kdyby byla ségra už vdaná, tak by mi šla stejně za svědka :-)
Odpovědět
My měli za svědky manžele a nebyl žádný problém. ;) Takže nevidím důvod proč ne, že by nějaká pověra??? :o No, nám to zatím klape. :D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s holkama - ještě nikdy jsem neslyšela, že by nemohli jít manželé a nebo prostě lidi, co už jsou vdaní/ženatí.. :-) Nám to vyšlo pěkně, že jeden i druhý máme svobodné svědky, ale třeba já jsem šla ve svých téměř čerstvých 18 mamce na svatbu za svědkyni, takže si myslím, že může naprosto kdokoli dospělý, způsobilý. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?