Máte tipy na dárečky jako poděkování svědkovi?

Já, když jsem byla svědkyně, tak jsem dostala náušnice, ale nevím, co mám dát svědkovi - chlapovi. Nebo jste nic nedávali jako poděkování? Díky...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svědkyním se většinou dává kytička, živá, umělá. Svědci většinou nedostávají nic. Je ale samozřejmě pouze na Vás pokud mu chcete něco věnovat jako poděkování, záleží na vztahu. Jaký dáreček doporučit je těžké, vy ho znáte nejlépe. Já bych volila nějakou drobnost..láhev něčeho dobrého, poukaz na večeři, masáž apod..
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka tak to jsem taky ještě neslyšela, že by se svědkovi dával nějaký dárek... ale vcelku dobrý nápad, jelikož mi jde za svědka ségra, tak zkusím něco vymyslet, čím ji potěšit a odvděčit se za to, jak mi pomáhá :-) kdybych našla nejaky tip, ozvu se :-)
Odpovědět
my máme vymyšlené svatební víno. Nějaké ledové nebo slámové s nalepenou svatební etiketou. Stejně jako dárek pro rodiče jako poděkování za výchovu.
Odpovědět
Profilova fotka
I já uvažuji o nějakém děkovném dárku, ale chtěla bych aby jim to zůstalo jako památka. Zatím jsem na nic nepřišla ...
Odpovědět
@michalusenka Nějaké dražší pero v pouzdru
Odpovědět
Ahoj, já budu dávat svědkyni a družičce asi náušničky a svědkovi manžetové knoflíčky. Budu to dělat sama, stejně jako náušnice pro mě a manžet. knoflíčky ženichovi..
Odpovědět
my jsme s partnerem si jako svědka vybrali oba svého sourozence. vymysleli jako žádost o svědka hrníček kde byla společná fotka nás jako sourozenců a text Půjdeš mi za svědka? a je to hrníček ten megický- že se to ukáže pouze když je tam teplá tekutina. Takže to je zároveň taková památka.
Odpovědět
@suzitweetty jde spíš o poděkování po svatbě, ne žádost o svědectví :)
Odpovědět
Tak da se to tak dat i jako podekovani ten hrnicek. Takova pamatka. Jen napsat jiny text
Odpovědět
Já jsem svědkyni a družičce koupila medailonky, kam jim dám společnou fotku.
Odpovědět
Profilova fotka
Svědkům jsme žádné dárečky nedávali. Já nevím, ale přijde mi to tak trošku praštěné :) Vím, že se mnou spousta nevěst souhlasit nebude. Ale není to náhodou váš den?? Nevěsta a ženich by přece měli být ti obdarovávaní a obletovaní. Svatba je pro ně a ne pro lidi okolo ;) Proč děkovat svědkům?? Měla by to pro ně být čest a závazek vám svatbu odsvědčit ;) Proč děkovat rodičům za dceru nebo za syna?? Vždyť, to že si toho druhého beru, by pro ně mělo být to největší poděkování - vyjádření toho, že vychovali úžasného člověka, kterého někdo miluje a chce s ním strávit život. Jediné poděkování, které jsme udělali, tak svatebním hostům - poslali jsme každému pohled ze svatební cesty. Těm jsme poděkovali za svatební dar a za to, že s námi ten den prožili. Ale dávat děkovné dárečky rodičům, svědkům a družičkám mi prostě přijde jako zbytečné vyhazování peněz. Asi jako různé památkové předměty ze svatby tipu svatební vína, sirky, žvýkačky, mandličky a já nevím, co jiného. Copak všichni dostanou tak málo, když se nají, napijou, pobaví, zatančí si atd.?? To oni by měli děkovat, že mohli na svatbu dorazit a v tak důležitý den s vámi být, ne?! :-D Ale to je můj názor a je mi jasné, že spousta přispěvovatelek rozhodně souhlasit nebude :-D
Odpovědět
@svetlus_pepca Jasně, chápu tě, já to prostě beru jako poděkování dvoum holkám, který mi moc pomáhají s přípravou, opravdu se o svatbu zajímají, zrovna dneska mi přilítl e-mail o zlevněných baloncích a dekoraci v jednou obchodě od družičky. 2 medailonky stáli dohromady as 600 Kč, takke žádná velká investice , jen chci, aby mělo něco na památku. jinak to beru tak, že je to hodně o finančních možnostech, kdyby na to ty prachy nebyly, tak to tak taky beru, jako že uspořádáme raut, pivo/víno/nealko zdarma, takže to stačí, ale chtěli jsme to mít takový, aby na to každý vzpomínal, neberu to tak, že se tam jsou lidi najíst/napít, takže co by ještě chtěli víc, beru to tak, že s námi jsou oslavit náš velký den na kterýse moc tešíme, a těm co nám pomáhají (družičky/družnové a svědkové) chceme maličkostí poděkovat.
Odpovědět
Článek se načítá
@svetlus_pepca souhlasím s tebou na 90% taky neřeším dárečky hostům, to je podle mě blbost =-) Dárky pro rodiče máme puzzle snaší fotkou a textem poděkování, u rodičů chci, aby měli něco na památku naší svatby, přece jen pro ně je to něco více než pro osttaní hosty. Poděkování por svědky řeším a nevím :-S nechci žádný lapač prachu ani alkohol ani jídlo, tak pořád nevím :-S a sleduju tuto diskuzi a čekám, kdy někdo přidá nějaký super nápad :-D oni budou hodně pomáhat se zábavou na místě, takže jsou také něco trochu více než ostatní hosté
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka Ja jsem svedkyni a ségře nechala udělat odznáčky "Nejlepsi svědkyně" a "Nejlepsi aktivni sestra" Ale to jenom proto, ze mi fakt pomáhají. Je to sice blbost, ale sperkama bych se netrefila a tohle mi přišlo fajn. Navic obě odznáčky nosi :) Ake davat něco druhému svědkovi, který nám s ničím nepomáhá, protože to má daleko, by ne ani nenapadlo :)
Odpovědět
já mám pro svědkyni- ségru perlové náušnice a pro svědka kravatu- oboje dostanou ráno před svatbou, aby to mohli využít, jinak určitě dostanou i kytičku a korsáž....
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 Ale jo, já to beru tak, že je to opravdu každého věc :) Podle mého je to prostě zbytečné, i když ty finanční možnosti jsou. Ale to jsou podle mě i jiné věci, které jsou pro jiné nevěsty nepostradatelné - ovšem to bychom začali jinou debatu :D A zase to nevnímám tak, že dostanou najíst, napít a basta - takhle jsem to úplně nemyslela. Pojali jsme to tak, jak píšeš - oslavili s námi ten velký den, byli mezi těmi, které jsme si vybrali, aby s námi byli při takové příležitosti. To by pro ně mělo být to nejdůležitější. I když ne, že by to někteří nevzali tak, že se zdarma nají, napijou :D Ale to je taky jiná kapitola. Jak říkám, chápu, že chce někdo těm blízkým poděkovat. My jim poděkovali osobně a tím, že s námi byli :) A možná to u nás bylo i tím, že nám moc lidí nepomáhalo. Jsem taková hlava dubová, takže muselo být vše přesně podle mých a ženichovým představ :D Pomáhali samozřejmě rodiče, ale jen do té míry, jak jsme si my řekli, moje sestřička jako svědkyně, pro kterou to prostě byla čest mi jít za svědka, a moje kamarádka/kolegyně, která to se mnou trpělivě půl roku detailně v práci rozebírala, a ta to brala jako zkušenost, protože měsíc po naší svatbě šla na svatbu své starší sestře a pomáhala i jí. Zábavu jsem nechala právě na téhle kamarádce, ale vše musela odsouhlasit svědkyně, aby to náhodou nebylo něco, co by se nám nelíbilo :D Jak říkám, jsem hlava dubová :D A těch pár přátel (většinu tvořila naše rozsáhlá rodina) brali jako dík to, že s námi byli :)
Odpovědět
Tak já myslím, že 200 Kč pro svědka mě nezabije (líbí se mi asi placatka - tím děkuju někomu zde za nápad - s nápisem děkujeme + datum svatby a iniciály)...moji rodiče mě hodně pomohli (finančně), takže těch 500 Kč za perníkové srdce obětuju (+ nějaký wellness zájezd), také protože platí svatbu. Pro hosty mám něco, co mě bude stát jen celofánový sáček, což si myslím taky není moc.......
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@michalusenka A co máš to něco pro hosty? Prosím o typ. Já zvažuji, že vyrobím svatební sirky, ale nevím, nevím... Děkuji. x-)
Odpovědět
Ahoj,darecky pro svatebcany jsme nemeli-klasicky dostali vysluzku a jako program na svatbe byl karikaturista,takze kazdy kdo chtel (a ze to byla vetsina hostu;o) si s nadsenim odnesl vlastni karikaturu.Vsichni z toho meli velikanskou radost a par si ji hned dalo na i na FB.Podekovani rodicum mi prislo jako hezky napad,takze moje maminka dostala zlaty retizek,ktery jsem ji hrde mohla pripnout a manzelovi rodice dostali listky na operetu,nacoz si tchan ihned zacal radosti popevovat.Byla jsem rada,ze jsme mohli takhle hezky rodice prekvapit a ze jsme se jim vyberem darku trefili do vkusu.Do nekvalitnich vin, mandlicek a ruznych vice ci mene kycovitych pracholapacu jsem nechtela vrazet penize.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky zkuste kouknout sem : http://www.fler.cz/zbozi?ucat=195283 :) a nebo sem: http://www.fler.cz/zbozi?uid=221182 :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?