Je nutné aby šel za svědka sourozenec?

Profilova fotka
Ahoj, tchýně se nám docela plete do příprav, ale budiž, jsem ráda že mi někdo pomůže. Co však stále tvrdí a z čeho nechce ustoupit je, že snoubenci za svědka musí jít jeho bratr. Že se to tak dělá, že sourozenci chodí vždy za svědky a pokud to tak mít nebudem, celá rodina nás pomluví...S bratrem se však moc nebavíme, je takový samotář a na svatbě pak nechce nic dělat..(myslím tím, že svědkové by měli udělat nějaký program, hry a tak..) Co si o tom myslíte? Musí jít za svědka sourozenec, nebo je to úplně jedno?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, je to úplně jedno, kdo jde na svatbu za svědka ;-) . Mně šla nejlepší kamarádka (a to mám bráchu). To samé ostatním kamarádům (nikomu nešel sourozenec, přestože mají dobré vztahy). Takže za svědka může jít kdokoliv, koho budete chtít ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem stejného názoru. Se sestrou mám dobrý vztah, ale přesto sem si za svědka vybrala moji dobrou kamarádku a kolegyni z práce. A co se vdávali v mém okolí, tak skoro nikdo neměl svědka sourozence.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to vase svatba, takze si ji udelejte podle sebe, ne podle tchyne ani nikoho jineho. Stejne by vas asi nikdo nepomluvil, ja si myslim, ze te tim jen strasi, aby dosahla sveho. Vyberte si kazdy, koho chcete. 😉
Odpovědět
ne
Odpovědět
No jistě, souhlas s holkama! Tchýni neposlouchej! Brácha nakonec bude rád, že nebude mít starosti. A stejně vás všichni pomluví i tak, že polívka byla taková a šaty makové... to nemůžeš řešit :-D. Taky mi nejde za svědka brácha a je rád. Kámoška se toho určitě ujme s větším nadšením ;-)
Odpovědět
Nutné to určitě není, koho si vezmeš za svědka je jen na tobě. Já teda na druhou stranu nesouhlasím ani s tvrzením, že svědek by měl dělal program apod., ale to už je zase na jinou diskuzi.
Odpovědět
Profilova fotka
jasne ze nemusi. mojmu nastavajucemu ide za svedka brat, ale ja sice mam sestru, za svedka som ju nechcela.. nemame zas taky super vztah, najprv som aj myslela ze ju pozvem "lebo sa to patri", ale pak som si to rozmyslela, pozvala kamosku, a som s tym ovela stotoznenejsia.. nikdy mi ma nenapadlo niekoho pomlouvat kvoli tomu, kto mu siel za svedka :) je to ciste tvoja vec
Odpovědět
Profilova fotka
Kravina...manžel má sestru, se kterou se mají velmi rádi, já mám taky sestru, se kterou máme skvělé vztahy, ale za svědky nám šli naši nejlepší kamarádi, už proto, že jsme je na svatbě chtěli mít. ani jeden nám teda na svatbě žádný program nedělal..teda manželův svědek nám vyvencil psa a moje svědkyně mě pomohla umotat cop...:)
Odpovědět
já i manžel jsme ségry měli. Ale protože jsme chtěli my a ne nikdo jiný, máme s nimi skvělý vztahy a žádná kámoška pro mě není tolik co ségra. Rozhodně jsem ale nechtěla aby něco musela dělat (hry, zábavu,...) toho se ujala sama a dobrovolně a nemělo to chybu. Pokud máš pocit že by byl lepší svědek někdo jiný než je brácha, tak by jste si to měli rozhodnout sami, tchýni je po tom prdlajs :) 8-)
Odpovědět
Nemusí, za svědka může jít kdokoli. Bratra mám já i manžel a za svědky nám oběma šli kamarádi z dětství, ani nás nenapadla jiná možnost a neměnila bych, lepší svědkyni bych si nemohla přát :-) Naši svědci se teda starali o organizaci hostů na místě (obřad byl v parku s utajenou nevěstou, pak přesun na hostinu) a připravili si pro nás novomanželskou hru, byli skvělí.
Odpovědět
Cože? Vůbec nemusí! Vezmi si koho chceš. Neustupuj v takové věci, hezky to vysvětli, ale svatba je jednou za život a třeba bys toho pak litovala. My jsme měli přátele. Přitom s bratrem mám dobré vztahy :). Je pravda, že moji rodiče měli sourozence a že jim to takto taky bylo nadiktováno. Dědeček se jediný divil, proč svědek není bratr. Možná to tak starší generace měla.
Odpovědět
Na tchýni nedej, vůbec to nemusí být sourozenec. Je na vás, koho si za svědka vyberete. Naopak třeba v Itálii si za svědka NIKDY neberou nikoho z rodiny. Tam je to čestná role s tím, že kdo byl za svědka, ten by se v případě nouze měl o rodinu postarat (něco jako u nás je, že kmotr by měl být schopen se případně postarat o dítě, kdyby se něco stalo rodičům).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No presne tak neni to pravidlo mit za svedka bratra ci sestru. A je to vas den tak bych si do toho nenechal kecat vem toho komu duverujes.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslim ze je to blbost. Mel by ti jit nekdo kdo je ti velmi blizky ( a to treba nemusi byt prave onen sourozenec) navic jsem nekdy nekde slysela, ze to prave nema byt nikdo z rodiny. Ma to byt udajne nekdo nestranny. A ta zabava to je tezko.. clovek se kterym mas treba velmi blizko muze byt introvert tudiz by to nebylo idealni aby byl nucen delat zabavu pro xx lidi..
Odpovědět
Profilova fotka
S mojim mame oba sourozence. Ani jednomu z nas za svedka sourozenci nejdou. S jeho brachou vubec nevychazi, a ja se segrou mam perfektni vztah, ale jelikoz ma dite, tak by toho na ni bylo moc. Za svedky jsme si vybrali lidi, kteri jsou schopni, vtipni a jsou nam nejblize :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?