Co si mám obléct, když jdu za svědka?

moc prosím o tipy, co si oháknout, když jdu za svědka?
Odpovědět
@berruna Slušný, společenský oděv. Je na Vás, jestli šaty, sukni s halenkou nebo kalhoty a halenku. Vyberte tak, abyste se cítila i pohodlně :-)
Odpovědět
@majkll tak to je pochopitelný, že slušný a společenský oděv 8-) spíš bych potřebovala nějaký odkazy na butiky, kde se dají nějaké pěkně šatky, či kostým pořídit :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Já své svědkyni řekla, že nechci, aby měla kratší šaty než do půlky stehen a pokud tenká ramínka, tak s bolerkem. Ačkoliv máme svatbu na radnici a ne v kostele, i já si kvůli tomu nechávám šít bolerko. Přijde mi eticky nevkusné a neslušné mít na obřad odhalená ramena (Výjimkou jsou pouzdrové šaty se širokými rameny) . Ale na to má každá nevěsta jiný názor, tak by možná nebylo od věci se zeptat přímo jí, jak to vidí ;-) Jinak doporučuji Coolboutique: (dražší varianta) http://www.coolboutique.cz/v-2273-san... http://www.coolboutique.cz/v-2184-xox... (v jiné barvě) nebo bon prix:(levnější varianta) http://www.bonprix.cz/kategorie/114/s... dále co jsem v rychlosti našla: http://damske-saty.heureka.cz/klasick... http://www.piperi.cz/story.php?zprava... http://www.miss-moda.cz/index.php?rou... http://www.forseti-fashion.cz/saty/94...
Odpovědět
ahojky tak asi nějaké šaty jednoduché společenské a většinou bývají svědci v tmavém i když není to pravidlem.
Odpovědět
Profilova fotka
moja sestra bude mat ako moj svedok, jednoduche cierne saty, s bielim alebo smotanovym opaskom z organzy, s malymi ruzickami ako dekoraciou a k tomu pudrove lodicky..
Odpovědět
Ahoj, nemyslím že je nutné mít nutně konzervativní oblečení, moje svědkyně měla šaty barevné a zajímavé a všichni jí je strašně chválili, moc jí to slušelo. Odhalená ramena jsme měly obě takže se nad tím nikdo nepozastavil. Je to o domluvě, mě na tom teda příliš nezáleželo, ale přesto mi šaty předem ukázala jestli souhlasím, mě přišly super. Šaty byly z coolboutique, tyto v jiné barvě. http://www.coolboutique.cz/v-2149-xox...
Odpovědět
Svědkyně (a všechny dámy obecně) by neměly mít šaty v barvě černé či bílé. Bílá barva je vyhrazena pro nevěstu, černá barva se prostě na svatbu nenosí, je to "fó pá" :-D . I když většina slečen o tomhle vůbec neví.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mela jako svedkyne saty cerne nad kolena, takovy zvlastni typ s minivolanky, siroka raminka z pruhledneho materialu a na to smetanove bolerko. Na hlave smetanovy fascinator. Mozna jsem mimo, ale byla jsem na spouste svateb a myslim, ze jine svedkyne na tom byly hur. Oboji zakoupeno v Orsay. Tam neni problem sehnat spolecenske obleceni v ruznych barvach.
Odpovědět
Profilova fotka
Me treba prijde cerna na svatbu hrozna,tedy pokud tak neni ladena cela svatba...Neprijde mi nic divneho na odhalovani ramen,u korzetu casto bolerko znici cele saty.Zalezi kde svatba je a na pocasi.Ja osobne budu hledat nejake hezke letni jednobarevne saty.Bud butiky promod,zara...bazarek,nebo si je necham usit.
Odpovědět
Profilova fotka
@leila86 to není až tak úplně pravda s tou bílou ;-) spousta nevěst, které mají dospělé družičky, tak má svědkyni mezi nimi....a podle úplně původních tradic a pověr by družičky měly mít šaty podobné, nebo aspoň ve stejné barvě jako nevěsta, jelikož měly sloužit ke zmatení a odehnání zlých duchů od novomanželů ;-) a černá mi přijde v dnešní době dost používaná a elegantní, navíc si jí mohou dovolit jak štíhlé svědkyně, tak silnější...proto bych netvrdila ani o černé, že je "fó pá" :-)
Odpovědět
@janneys s tou bílou máš pravdu, dřív se to opravdu takhle dělalo....ale já bych asi neměla zrovna radost, kdyby moje svědkyně šla taky v bílé :-). A když mají dospělé družičky stejné šaty, myslím, že málokterá nevěsta by je oblékla do bílé, ale spíš se je snažila sladit s barvou svatby. Pokud jde o černou, není to můj názor, ale tak praví etiketa. Je fakt, že plno svědkyň a hostů černé šaty nosí, ale viděla jsem i pár momentek ze svatby, kdy by člověk podle ohozu svatebčanů soudil, že jde spíš o funus :-D. Takže ano, nosí se obojí, ale já osobně bych doporučovala jakoukliv jinou barvu než tyhle 2 :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@leila86 Podle etikety nesmí ani stávající manželé sedět u tabule vedle sebe, ale vždy naproti sobě ;-) A řekla bych, že to také moc lidí nedodržuje :-) A třeba co se mě týče...když by měla svědkyně bílé šaty, ale nebyly by dlouhé či nadýchané, jen nějaké kratší společenské či formální, vůbec by mi to nevadilo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
No jelikož chci veselou svatbu, tak jsem rekla, ze nechci cerne šaty. Muj svedek si bere ty druhé šaty na obrázku( oranžové) http://www.caxa.cz/svatebni-salon/spo...
Odpovědět
prosím myslite že bych mohla mit dlouhe šaty když jdu za svědka ženichovi?
Odpovědět
zasla jsem do pujcovny a pujcila si saticky, vyzkousela jsem asi patery, poslala jsem je vsechny mms neveste a spolecne jsme vybraly. Chtela jsem, aby mi to sluselo, ale aby nevesta byla taky spokojena... Podobne to pozdeji udelala i ma svedkyne (ta nevesta, ktere jsem svedcila ja)
Odpovědět
@lenka2580 Záleží na tom, jak je svatba pojatá, jestli je třeba na zámku nebo spíše jednodušší ,například v přírodě. V každém případě by ty šaty měly být spíše jednoduché , ne moc princeznovské. Taky by bylo lepší, kdyby jsi nebyla jediná ze svatebčanů v dlouhých šatech, to by jsi docela vyčnívala.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka2580 řekla bych,že klidně,taky jsem něco podobného už viděla a vypadalo to dobře :-)
Odpovědět
Ahoj holky, mám na Vás dotaz. Jdu na svatbu sestřenici. Hodí se, myslíte, tato šaty? http://www.stilago.cz/outlet/zeny/sat... Mně se moc nezdají, ale 2 lidi mi řekli, že ano. Musím na svatbě kojit, tak tuto podmínku splňují. Díky za případné reakce
Odpovědět
Profilova fotka
@drapink neviem ci sa ti v nich bude dobre kojit.. ten vrch vyzera byt dost tesny.. ale inak sa na svadbu hodia len v tomto som si neni ista :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ako tak čítam tie vaše príspevky ... doteraz som netušila, že sú nejaké "pravidlá" ako sa obliecť, keď ide žena za svedka ... ja som sa nad tým nikdy nepozastavila a vždy som si myslela, že je to len vec vkusu danej ženy, čo si oblečie :-N hmm, zaujímavé :
Odpovědět
lienka1601 - díky, to jsem si všimla, až jsi mi to napsala:o)) díky,takže jsem tam, kde jsem byla
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jde o oblečení, je nejlepší to vždycky zkonzultovat s nevěstou bez ohledu na to, jestli jdete za svědka jí, ženichovi nebo tam budete jen jako "řadový" host. Lepší jeden dotaz předem než se pak celou svatbu cítit nepatřičně, pokud až na místě zjistíte, že nějakým způsobem "vyčníváte". Rozumná nevěsta bude mít radost, že k jejímu velkému dni přistupujete zodpovědně a nechcete jí ho byť nevědomky pokazit.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?