Co mají na starosti svatební svědci? Poraďte mi

ahoj můžete mi někdo poradit co mají všechno na starosti svědci? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
oparenec: víceméně záleží na tobě co jim dáš na starost
Odpovědět
No já právě tím svědkem budu a tak mě zajímá co mám mit všechno na starost?
Odpovědět
Profilova fotka
V podstatě se jenom podepsat a nezapomenout občanku (popř. zkontrolovat, jestli platí) :-) Jinak to ale bývá tak, že jsou to pravé ruky a když je potřeba něco zařídit, na něco dohlídnout, tak se to dá na starost jim... Ale záleží na dispozicích svědků a tom, jak si to zařídíte ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svědek mívá většinou i proslov, pokud se toho nechopí rodiče. U nás bude mít přípitek svědek. Taťka by to dojetím asi nezvládl. :-)
Odpovědět
U nás je zvykem, že svědci zdobí auta, hlídají prstýnky, pronáší přípitek a čtou blahopřání (nic z toho ale dodržovat nebudeme)
Odpovědět
Profilova fotka
Naši svědci neměli na starost nic, jen se podepsat. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Chtěla bych obnovit tohle téma...Rozhodně se nehodlám na svý svatbě o nic starat (zdobení aut, řazení, přesuny na místo atd.), takže bych chtěla zapojit svědky. Napadá Vás, co všechno ještě můžou kontrolovat a zařizovat, abych jim to dala vědět včas? Ráda bych jim připravila nějaký harmonogram, ale nechci na nic zapomenout.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak ja jsem moji svědkyni pověřila, pokud bude,tak svicu, dort pokud možno vybere několik co by se hodili a pak teda jeden vyberu ja, ja na to prostě nejsem.. potom se bude podepisovat a možna ještě budou číst blahopřani.. a přítelův svědek, ten bude zařizovat hudbu na svatební party, protože je to muzikant a tak budeme mit kapelu a budeme tam řadit jak najatí :D a hlavně to mame tak, že před tou party mame soukromý oběd jen čistě s rodinou a ten jak bude probíhat,tak oba svědci mají nastarosti připravit místo, kde se koná party na náš příjezd.. :) takže psychicky a hlavně hosty, co tam budou pozvaní po obřadu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mayacz Ahoj, díky za odpověď, no my to budeme mít trochu jinak...dort atd. si vyberu sama, jen potřebuju, aby nám např. zkontrolovali, že DJ dorazil na místo obřad včas, aby připravil aparaturu, pak aby zajistili zdobení aut svatebčanů atd. Asi toho nakonec bude mnohem víc, co budou muset zařídit, jenže takhle dopředu mě právě vůbec nenapadá, co to bude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar mě svědkyně organizuje rozlučku, pak mě bude šněrovat do šatů :-D a hlídat mi KPZtku...ještě jsem ji pověřila organizací novomanželského kvízu,kdyby se jim (i svědkovi) chtělo...jinak mě bude uklidňovat, rovnat závoj, a maximálně ji poprosim aby všem svatebčanům vnutila vývazek, když an to nenajdu někoho jinýho..Dj si najdem někoho zodpovědnýho, kdo tam bdue včas a ještě zkontroluje na místě zda je vše jak má být...
Odpovědět
Profilova fotka
Já to mám prostě trochu složitější tak jsem rozhodila sítě, jde o to, že my s přítelem všechno vyřizujeme v zahraničí.. ještě mi zbývá tu koupit látku na šaty, takže postupně to bude narůstat a svědci dostanou toho trochu víc na starost. Dort začíná být pase, ten budu řešit s bráchovou přítelkyní, protože ta peče dorty a vážně mazané a moc ji to baví a hlavně si s tím pěkně vyhraje,tak to budu muset vysvětlit svědkovi a pro jistotu ji dam za ukol něco jiného :D
Odpovědět
Článek se načítá
Nasi svedci se maji postarat o zabavu (nejake hry a vtipky), jinak mam nastesti i dalsi kamaradky, ktere se postaraji o pripevneni vonicek, aby kazdy nasedl do auta, do ktereho ma, aby nikdo nechybel na hromadne fotce po obradu atd. Proslov muze mit v podstate kdokoli, kdo chce, vetsinou otec nevesty a pak svedci. Uz jsem ale i zazila, ze mel proslov zenich:)
Odpovědět
Moje svědkyně měla za úkol vybrat vegetariánské/veganské jídlo na svatební hostinu (neb ona je vegetariánka a pravděpodobně nebude na hostině jediná). Dál s ní počítám při organizaci svatby (kdo, kam, kdy a jak se má postavit, kam zajet autem... prostě všechny takové věci) ve spolupráci s druhým svědkem, ten taky bude mít u sebe prstýnky... Svědek asi bude mít nějaký krátký přípitek na oslavě, naši rodiče ani my na to moc nejsme. A uvidíme, co se ještě pro ně vyvrbí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nás mají svědci nastarosti prstýnky a podepíšou se. Můj svědek zařizuje rozlučku se svobodou a jinak pomůžou s nějakou organizací :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás svědci nemají žádnou jinou úlohu, než nám dojít na obřad, podepsat se tam a pak si s námi užít zbytek hostiny :) Pak už to záleží na nevěstě se ženichem, jestli tě o něco poprosí. Já třeba svou svědkyni požádala, aby mi sehnala a půjčila modrý podvazek (takže modré a půjčené mám vyřešené v jednom). Ale jelikož nám chtěla dát nějaký svatební dar a my nic nechtěli, tak jsem ji požádala, jestli by se neujala mého vlastního foťáku a nefotila nám nějaké momentky na samotné hostině, kde už fotografa mít nebudeme :) Ale to už je o lidech a o tom, co po kom chtějí snoubenci :)
Odpovědět
Ahoj. Hodně to záleží na domluvě a tradicích. Já svědčila loni a rozhodně to nebylo jen o tom se podepsat :-D prvně zařizování rozlucky se svobodou, na místě zdobení aut a všem svatebcanum ,,napichat ,,.vonicky,.pak nevěstu dostat do šatů, což se díky mým novým gelakum dost protáhlo :-D pak následovalo vykoupení nevěsty - jak říkám záleží na tradicích. U kostela zdobení dalších aut co přijely až tam a shromažďování svatebcanum na obřad. Z kostela organizace aut a udělání kolony aby všichni dojeli kam mají. Na hostině přípitek - ten jsem přenechala svědkové ženicha :-) pak čtení blahopřání a zábava pro hosty v době nepřítomnosti svatebcanu a pak program i v době jejich přítomnosti . A jelikož to tam bylo zvykem tak ještě všechny nalivat. No a samozřejmě být nevěstě k dispozici... Za sebe musím říct že to byl dost zahul... Ale já si to vyberu až mi půjde svědčit zase ona :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, musí svědci před svatbou na matriku dát rodné číslo, nebo něco podobnýho? Nebo stačí až na svatbě? Budou se vůbec ptát na matrice na svědky? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie0904 Nic takového podle mě svědci nemusí, nebo my jsme tedy nic podobného neřešili...jen si měli předem zkontrolovat platnost občanky, kterou pak předložili spolu s námi u obřadu...
Odpovědět
@lucie0904 Na matrice musíte nahlásit jméno osoby, která bude svědčit, ale všechny ostatní údaje si budou brát až z OP přímo v den svatby :-) Nebo alespoň to tak bylo, když jsem byla svědčit já :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie0904 Ahojky, minulý týden jsme byli na první schůzce u faráře a ten mi říkal ať si až půjdu na matriku sebou vezmu rodné čísla a čísla občanek svědků..Tak nevím, radši si to sebou vezmu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie0904 my jsme na matrice vypisovali jména svědků a jejich rodná čísla, asi to všude mají jinak...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?