Ahoj, ráda bych probrala, zda máte některá zkušenost s tím, že jste zvolily možnost obléci si svatební šaty, ve kterých se vdávala také vaše maminka/babička. Momentálně sháním šaty a moje maminka celý život schovávala ty svoje, které nyní vytáhla ze skříně a předala mi je. Přiznám se, že je to nádherný, na míru šitý kousek z pravé italské krajky a perfektně mi padnou.
Chtělo by to fotku, jak vypadají oblečené. Záleží na Vás, jakou máte představu o svých šatech. Pokud máte nějaké vysněné, tak se jich nevzdávejte a splňte si svůj sen. Jestli je Vám to celkem jedno a šaty po mamince se Vám líbí a sedí, tak bych do toho šla právě kvůli té citové hodnotě. Každopádně vdáváte se Vy, pravděpodobně poprvé a naposledy, rozhodněte se tak, ať nelitujete. :-)
Vypadaji skvěle, pokud se v nich cítíte dobře a umíte si představit že se v nich vdáte, tak jen do toho. Já bych se v šatech moji mamky nevdávala, byly strašné :-D ale vaše maminka má skvělý vkus a šaty měla nádherné a nadčasové :-)
Moc děkuji, dámy :) mně se také velmi líbí. Líbí se mi ten příběh za tím. A jak v nich vypadám se mi líbí taky :D Ale přiznám se, hledala jsem na googlu třeba podobné zkušenosti, kdo taky měl šaty po mamince, dokonce i v angličtině, a nepovedlo se mi nic najít. Přitom pokud jsou ty šaty hezké, přijde mi to jako skvělá tradice ♥
Krásný nadčasový kousek :) A pokud Vám sednou a líbí se Vám, tak není co řešit :) A navíc je tam přidaná hodnota v podobě citové vazby na blízkou osobu a to je něco, co nenajdete v žádném obchodě/půjčovně :) Mně se ta myšlenka moc líbí. Sama mám své na míru šaty schované a byla bych šťastná, kdyby se v nich jednou jedna z mých dcer vdávala :) PS: Také by mě zajímalo, jak vypadají oblečené :)
ahoj, ja som mala mamkine svatebni saty upravene na prve sv. primanie :) takze za mna ano, chod do toho, zvlast ak sa v satach sitis dobre a pacis sa v nich sama sebe :) nepises keby mas svadbu, ale mozno by bolo fajn skratit rukavy, ak bude svadba v lete. saty by tak dostali zas novy smrnc x-)
Jestli se ti líbí a sedí ti, tak do toho určitě jdi. Viděla jsem několik videí ze zahraničí, jak si holky přešívaly devádesátkový šaty po maminkách a dopadly výborně, bohužel už je nenajdu. Tyhle jsou rozhodně nadčasové.
Mně podle té fotky připadá, že Vám přidávají kila, hlavně na bocích. Jako by nebyly tvarované (zeštíhlené v pase), ale ani rovné (volně splývající). Samozřejmě může zkreslovat fotka, chtělo by to asi víc záběrů z boku, zezadu. Je to vidět i na rukou, krajka vytváří dojem, že jsou úzké v ramenou a dělají buclaté paže. Chápu, že k nim máte citový vztah, ale buď bych je nechala přešít a lépe vytvarovat, nebo bych se asi ještě poohlédla po jiných, které by víc lichotily postavě.
Souhlasím s Carvcoolkou.
Já nebudu hodnotit vzhled šatů jako takový, protože já mám ráda úplně jiný styl. :-)
Mě by tyhle k vám možná seděly, kdyby byly nějak vypasované, měly nějaký tvar. Přijde mi, že dost rozšiřují a to hlavně v bocích. Pro mě jsou na vaši postavu neforemné. Nechala bych je upravit u švadleny. :-)
Ale co musím vyzdvihnout,tak dělají hezký dekolt, mají pěkný výstřih do V. :-)
Každopádně každá máme jiný styl, každé se líbí něco jiného a důležité je, že se v nich cítíte dobře vy, že se vám líbí a vdávat se v šatech po mamince je krásný. :-)
Krásný nápad❤️ Souhlasím s výše zmíněným, že by to pár úprav sneslo, aby vám dokonale sedly. Teď na vás vypadají zbytečně usedle, nicméně věřím, že šikovná krejčová si s tím hravě poradí. Ale moc se mi líbí ten nápad a musím říct, že měla maminka hezké šaty, když to srovnám s těmi, které měla na sobě moje mamka v 80.letech. Jenže ta měla teda chudák tu smůlu, že její krejčové 14 dní před svatbou vyhořel dům. Zachránila z něj dvoje šaty, ani jedny se nepřibližovaly byť jen vzdáleně jejím představám o svatebních šatech, ale jedny z nich si prostě na svatbu oblékla, aby se alespoň vdávala v bílém, protože nikoho takhle narychlo už nesehnala. Co dodat, šaty (to pytloidní cosi s šílenými, nabíranými volánkovými rukávy a volánkovým živůtkem, což se se k její postavě absolutně nehodí) se jí ,,tak moc líbily", že je pár dnů po svatbě rozstříhala na látku na šití. Fakt jsem ráda za dobu, ve které žiji 🙏
Ale zpět k tomuto tématu - pokud by maminka souhlasila s úpravami, tak já bych do toho být vámi šla, zvlášť pokud se v nich cítíte dobře a šatičky se vám líbí. Strašně mě bude zajímat, jak to dopadne a jestli se v nich budete vdávat. Tomuto ,,příběhu" moc fandím!