Úprava svatebních šatů Ostrava? Kde???

Ahoj děvčátka, potřebovala bych poradit. Nevíte náhodou, kde v Ostravě dělají úpravy svatebních šatů? Potřebovala bych ve svých šatech vyměnit kostice v korzetu. Mám je z druhé ruky a jsou už lehce vytvarované podle postavy předchozí nevěsty.. Nic dramatického, ale chtěla bych, aby mi ve svatební den dobře seděly a já se v nich cítila dobře. Nevíte jestli tuto službu poskytují svatební salony, ikdyž donesu své svatební šaty? Nebo musím hledat švadlenku? Děkuji moc za jakoukoliv radu a nasměřování:-) Mějte se krásně, pa.
Odpovědět
Oživuji otázku, nějak zmizela. Prosím poraďte..
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, pravděpodobně nemáte o opravě , výměně kostic ve svatebních šatech představu a nevíte, kolik času je s touto opravou spojeno.Leckdy je pro švadlenku jednodušší ušít šaty nové, než se zabývat těmito časově náročnými opravami. Navíc v dnešní době je dobrých krejčových, jenž rozumí svému řemeslu jako šafránu a ani my pro salon nemůžeme šikovnou krejčovou najít, takže ani já Vám v tomto neporadím, jen popřejii hodně štěstí při hledání. S pozdravem Jana Blahová
Odpovědět
Predstavu nemam,svadlena nejsem.Jen jsem myslela,ze se tato uprava na satech v salonech bezne provadi,protoze mi prijde prirozene,ze se kostice vytvaruji podle postavy nevesty a pak nemohou sedet jine.Ale nejsem takzvane od fochu,takze nemam v teto oblasti prehled:).Ale diky za komentar.
Odpovědět
@izarea Kostice v korzetu se nedají vyměnit, resp. to dá více práce, než ušít nové šaty. Musí se kvůli tomu vše rozpárat, vyměnit a znovu sešít. Možná by se to vyplatilo jen u nějakého historického kostýmu, jinak ne. Navíc na látce bude vidět, že již není nová. Pořádně si rozmyslete, než nějaké šaty koupíte, úpravy nejsou většinou jednoduché, snad jen zkrácení délky - ale i to, při mnoha vrstvách tylu, je pracná záležitost.
Odpovědět
Profilova fotka
Kostice běžně nevyměňujeme, neboť kvalitně zpracované šaty nějaké to zapůjčení vydrží, ale žádné šaty se půjčovat, nebo prodávat do nekonečna nedají. V našem salonu zpravidla šaty tylové, jenž jsou více náchylné k poškození, půjčujeme tak maximálně třikrát a další nevěstě je již nabízíme k odkoupení. To jen pro informaci, aby jste si mohla udělat představu, jak to u nás v salonu chodí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?