Svatební šaty z uměleckoprůmyslové školy - zkušenosti?

Ahooj dámy, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Ráda bych si nechala ušit svatební šaty, protože mi přijde zbytečné si např. za 5tis půjčit, když si můžu nechat za 6tis ušít. Kontaktovala jsem nějaké švadlenky ale většinou mi připadalo, že šijí už několik let to svoje, všechny šatky na jedno brdo. Tím samozřejmě nechci hanit jejich práci! Ale napadla mě jedna věc - v Jihlavě je Helenín, umělecká průmka, kde je obor design oděvu. Napadlo mě si nechat ušít šaty tam - znají nejnovější trendy a hlavně si myslím, že k tomu studentky přistoupí ne jako k práci ale jako k něčemu, na čem nasbírají další zkušenosti a jako bonus dostanou zaplaceno (beru to ze svého pohledu, já to takhle v práci mám ;-) ) Co myslíte vy, popřípadě nemáte některá zkušenosti?
Odpovědět
@sarkahb Já s tím nemám vlastní zkušenost, ale já bych do toho sama nešla, popravdě :) Moc nevím, jakou máš představu šatů, ale pokud jsou to holky, co se to teprve učí, tak je to obvykle na jejich práci vidět (ať už se to týká návrhu nebo i samotného šití). Což je normální, žádný učený z nebe nespadl, ale právě proto bych se já osobně do toho bála jít. Já se bála jít i do normálního šití, protože nikdy dopředu nevíš, jak to může dopadnout, natož když je to od holek, co se to teprve učí. Takže tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych to taky raději nepokoušela, co tak znám, tyhle holky se budou snažit navrhnout něco až moc zajímavého a mohlo by to dopadnout docela divoce. Nevím jestli s minimálními zkušenostmi dokážou vymyslet něco elegantního a přitom zajímavého. Bohužel naše školství není zaměřeno až tak dobře, aby opravdu měly přehled v trendech atd už na střední škole, tohle se rozvíjí až na vysokých školách. Vím sice, že Jihlavská spolupracuje s Libereckou výškou, ale nevím jestli to nějak začleňují i do výuky. Zkušenosti by na tom asi nějaké nasbíraly, jenom by se mohlo stát, že to bude vám na úkor.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, myslím, že nezáleží na škole, jako spíš na výběru konkrétní studentky, kterou pověříte návrhem a šitím. Měla jsem kdysi krámek s látkami a zakázkovým šitím - a spolupracovala se studentkami pražské oděvní průmyslovky. Ty, které navrhování a šití bavilo, měly obrovský drive, skvělé nápady, technologii zmáknutou a šily mnohem kvalitněji než letité dámské krejčové, které jely většinou na rychlý výsledek. Takže moje zkušenosti ze spolupráce se studentkami SŠ jsou veskrze kladné :-) Byly to ovšem ty, které vyhrávaly školní soutěže a opravdu se oděvnímu či textilnímu designu CHTĚLY věnovat. Na Vašem místě bych rozhodně zkusila se poptat! Hodně štěstí přeji! :-)
Odpovědět
Nejlepší bude, když do školy přímo zajdeš a poptáš se. Já to naopak vidím jako skvělý nápad - jen opravdu mít štěstí na ty pravé student(k)y. Předpokládám ale, že mistrová určitě mají přehled a určitě ti s výběrem pomohou. Za mě - jdi do toho, minimálně se zajít optat, co a jak :). Držím pěsti.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamaradka studuje v Liberci, ale rok stravila v Jihlave (meji tan na te vysce nejak presunutou vyuku nebo co). Moc jsem ji neznala, jen jsem vedela ze sije a obcas i na zakazku. Chtela jsem sice jen spolecenskou halenku/tuniku ale venovala se mi na 100 procent. Fajn komunikace, rekla jsem ji co zbbruba chci, ona to nakreslila, a ja si pak z navrhu vybrala. Postupne se to vystribrilo po vzajemne domluve sice jinak nez na obrazku, ale to bylo zvolenym materialem. Vsichni ji cvalili a ptali se odkud ji mam. V divadle i na statnicich nakonec. Takze bych byt tebou volila konkretni studentky, pokud mas moznost
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?