Svatební šaty z tzv. ombre šifonu, kdo mi je ušije?

Ahoj holky, hrozně jsem se zamilovala do stylu tzv. ombre šifonových šatu (vícebarevný). Zároveň bych si chtěla nechat ušít svatební šaty podle svých představ, protože přesně takové se u nás samozřejmě nevedou. Netušíte, kde by se u nás dal ombre šifon sehnat nebo kde z něj šijí? Koukala jsem, že bych si ho mohla nechat dovézt z Ameriky, ale zhruba tak 1.000 Kč/m, protože se jedná samozřejmě o 100% hedvábný šifon, který ale nutně opravdu nepotřebuji...děkuji za rady
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, obávám se, že tohle bude nesehnatelné. Jedině ten dovoz ze zahraničí. U nás je problém sehnat mnohdy i obyčejnější látky a tohle bude opravdu oříšek. Ještě by byla možnost koupit bílý hedvábný šifon a tu druhou barvu dobarvit ručně.
Odpovědět
Profilova fotka
Kupříkladu tady trošku levnější než za 1000kč :) Ale opravdu i v tom zahraničí to není moc rozšířené jak sem se tak zběžně mrkla http://www.decorativesilk.com/scripts...
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka já bych se hedvábnýmu šifonu nebránila, bude to vypadat líp než ze směsovky/z uměliny. Zkus si podle střihu odhadnout spotřebu, třeba ten materiál nevyjde tak draho 8-)
Odpovědět
@hannahb1 Dobrý den, to ruční dobarvení mě také napadlo, ale když koupím levnější PES šifon, tak nevím, jaké barvy použít a kde je sehnat. Co jsem četla, tak ty z drogerie jsou jen na přírodní tkaniny. :/...popřípadě kdybych koupila ten hedvábný a sama nabarvila, tak jak to zakonzervovat, aby to nepustilo barvu do té bílé třeba při praní..máte s tím nějaké zkušenosti? @mon_88017 Možná se s někým poradím o střihu, ale bojím se, že na krásné vzdušné dlouhé šaty může padnout i 5 metrů toho šifonu, ale třeba se mýlím a samotnou by mě to překvapilo...zatím jsem našla jedny hotové v USA za rozumnou cenu, za tu bych nekoupila ani tu látku..tak zvažuji, jestli nejít do nich a kdyžtak je tady se švadlenou nějak doupravit..
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka záleží na šířce látky a na konfekční velikosti a šikovná švadlenka by si s tím měla poradit. Uvidíš, ale šaty na míru z kvalitního materiálu prostě za hubičku nebudou, s tím se musí počítat :-) A k tomu domácímu barvení látek, o tvých schopnostech nepochybuju, ale doma udělat ombre, aby to nějak vypadalo, já osobně jsem to zkoušela jenom s bavlněným úpletem a nedopadlo to úplně podle představ.
Odpovědět
Trochu mi to připomělo tyto šaty i když to je asi jiný material http://www.plesove-saty.cz/eshop/2286...
Odpovědět
@mon_88017 Jasně, doma to dělat je fakt blbost, to radši skloním hlavu a uznám, že v Čechách to prostě ušiju bez ombre. Ale ten odkaz od hannahb1 je dobrej, maj skorometr za nějakých 15 dolarů, což už není tak strašné. Šíři uvádějí tak 114 cm, což je pro mě tak od vyššího pasu na zem, konf. velikost zhruba 40...asi začnu hledat šikovnou švadlenku :-) @pajiji jj, něco v tom stylu, ale více barevnější - jako šaty na první fotce...čím víc překladů a probarvení, tím lépe :-)..mám svatbu na pláži, tak se můžu trošku odvázat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka jo a teď jsem si eště vzpoměla na sartor.cz, mají pěkný látky a možná by byli schopný i toho barvení, za optání nic nedáš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka No polyester obarvit doma nijak nejde, na to barvy nejsou. S tím barvením hedvábí zkušenosti nemám, napadlo mě to jako krajní řešení, ale musel by to dělat opravdu někdo kdo nevidí barvu poprvé v životě :) Ta spotřeba látka, pokud budou velké sklady, řasení atd bude opravdu velká, navíc u toho ombre se to bude muset ještě skládat tak aby byla barva tam kde ji chcete, to spotřebu ještě zvýší, u jednobarevné látky by bylo "jedno" jak se položí :) @mon_88017 Dámy ze sartoru toho mají strašně moc, myslím že samy by se do toho barvení nepouštěly, možná by se se zeptaly u dodavatelů na takovou látku, ale myslím že by musel být velký odběr, aby objednávaly něco speciálně.
Odpovědět
@hannahb1 Děkuji za názor..taky si myslím, že budu potřebovat klidně i 5 metrů na ty šaty (možná je to ještě málo, možná jsem přestřelila, nemám zkušenosti)..protože je chci v antickém stylu a počítám se sklady na sukni, řasením v pase apod. A přesně jak píšete, ráda bych barvu skládala podle odstínů.. Jsem si zase něco vymyslela :D
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka Řekla bych, že 5m bude spíš tak spodní hranice množství materiálu, pokud se teda orientuju podle prvního obrázku a té konfekční velikosti :)
Odpovědět
@hannahb1 Děkuji za názor, aspoň mám teď konkrétnější představu o nákladech :)
Odpovědět
Článek se načítá
Jen mala poznámka hedvabí sice obarvíte,dobře to i chytá,necháte za nemalý peníz ušít,ale co pak s následným čistěním,vyprat klasicky to sice lze,ale srazí se to a změní tvar a čistírně čisté hedvábí neberou.Zkuste firmu Agnes,tam mají šaty probarvované taky a prát je lze bez problému,snad Vám poradí dovozce-salon Tina,paní Bockova,Havířov.
Odpovědět
@emas možná se mýlím, ale žila jsem v domnění, že každá látka, než se z ní ušijou šaty, by se měla vyprat? Aby se právě potom nesrazila? Kdybych neměla šaty z probarvovaného šifonu, tak alespoň z jednobarevného, takže si myslím, že tam by byla následná péče stejná. Ruční praní a víc ani ťuk... jinak díky za tip na salon
Odpovědět
Profilova fotka
@emas Hedvábné vlákno se nesrazí, to pozor! Ale souhlasím s tím, že po namočení do vody změní vlastnosti, proto se právě hedvábí nemá prát, ale čistit v čistírně, myslím že by to brát normálně měly, od čeho by tu potom byly. @mish_ka Před šitím se perou jenom látky, které se sráží (např. bavlna, viskoza...) :)
Odpovědět
Taky nejspíš jiná látka,ale podobný styl http://www.epretty.cz/dlouhe-spolecen...
Odpovědět
@ilonkaseda Děkuji za tip :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj hanah,jsi sice označená jako profesionál,ale já jsem textilák a pokud se od doby co jsem se studovala něco nezměnilo,tak hedvábí je přírodní materiál a ten se sráží,pokud nemluvíš o PES hedvábí,to se určitě nesrazí.
Odpovědět
Profilova fotka
@emas Já tedy studovaná nejsem, ovšem můj dodavatel hedvábí uvádí, že by se srážet nemělo, takže tak. Ovšem nemění to nic na tom, že prát ho není dobrý nápad, takže pokud se šaty dají do čistírny, případné sražení se neprojeví. A budme upřímní, kolik svatebních šatů (byt z umělých látek), si nevěsty můžou dovolit "hodit do pračky"?
Odpovědět
@emas @hannahb1 Když už se bavíme o srážlivosti hedvábí, nevíte, jak je to s barevnou stálostí? Jak přírodního, tak i PES šifonu? Mám tím konkrétně namysli tyto bílo-barevné přechody..jako abych to jednou "nevyprala" (PES v ruce, přírodní jen do čistírny) a nebylo to celomodré? Máte zkušenosti, co je stálejší? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mish_ka Pokud by se vám podařilo sehnat PES, tak tam si myslím že by byla stálost barev zaručená, u toho přírodního hedvábí nevím čím přesně ty přechody barví, ale pokud to budete dávat do čistírny, kde to ošetří chemicky, tak by se to myslím zapustit nemělo. Víc třeba poví @emas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@emas Tak se omlouvám, bylo mi potvrzeno že skutečně u hedvábí srážlivost je. Půjdu ztrestat svého dodavatele za matení zákazníků :)
Odpovědět
Ahoj holky,PES by měl být stálobarevný,ale už se mě stalo,že mě vínová PES košile pustila barvu ato jsem ji prala přesně podle štítku,tak bych byla s domácím praním opatrná.Co se týká praní sv.šatu,tak mě v jedné nejmenované pujčovně řekli,že všechno perou v pračce.A poslední poznámka:v čistírně ti řeknou,že když tam není štítek na ošetřování,tak za to neručí! To se mě stalo,když jssem si nechala čistit kabát./tam muže být směs s vlnou/,ale dopadlo to dobře.Udělala jsem ti v tom asi zmatek,ale tak to je.
Odpovědět
@emas to je právě to, čeho se bojím..že si koupím krásné modro-bílé šaty a potom budou už jen modré..i když na druhou stranu, asi by mi to moc nevadilo, aspoň bych je pak ven vytáhla častěji.. právě nechci vyloženě čistě bílé šaty, abych je pak ještě někdy mohla využít. I tak díky za info :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Našla jsem starší příspěvek o ombré šatech. Jak zde správně diskutující píší, nejlépe jde obarvit přírodní hedvábí. Při správném postupu a použití odpovídajících barev by nemělo hedvábí pouštět při praní nebo v čistírně. Ovšem pouze při opatrném postupu a v odpovídajícím pracím prostředku. Barvení látek a barvení na ombré se dlouhodobě věnuji. V domácích podmínkách jdou obarvit i některé umělé látky, ale musí se to dopředu zkusit. V každém případě barvím jen rozešité kusy látek, ne hotové šaty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?