Svatební šaty šité na zakázku. Vyplatí se to?

Profilova fotka
přemýšlím,že si nechám šaty ušít na zakázku,vyplatí se to?A kde bych sehnala dobrou návrhářku? :-)
Odpovědět
1
2
7
já nevím, jestli se to vyplatí. známá si nechala šít šaty a výsledek nebyl nic moc. korzet moc neseděl a dělal jí tkové ty varhánky a to vím, že za tou švadlenou lítala každou chvilku...
Odpovědět
Profilova fotka
Snehurka.janinka:a nelíbily by se ti šaty od Maggie Sottero??? Některé z holek jsem daly odkaz a jsou opravdu úžasné...vím, že nejsou na zakázku, ale jsou krásné... :-)
Odpovědět
taky si myslím,že je to zbytečné,určitě někde najdeš šaty,které se Ti zalíbí a nebudou ani tak drahé,jinak pokud chceš nějaký extra model,dnes je také všude takový výběr šatů,že si určitě vybereš
Odpovědět
Navíc si myslím, že pokud bys chtěla nějaké vypracované šaty z kvalitního materiálu, nevím, nevím kdo by ti je tady ušil. Možná Beata Rajská nebo Matragi... Ne, to byl žert. mě osobně se sottero taky nezdá špatné- viděla jsem ty šaty osobně i je zkoušela, ale La sposa se mi zdá lepší, není tolik přezdobená... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
La Sposa...tak ty jsou super...moc se mi líbily ;-) Krásné šaty za rozumnou cenu!!!
Odpovědět
čemu říkaš za super cenu? Tak trochu nevím okolo kolika se pohybuje prodejní cena La Sposy...
Odpovědět
já vím o jedné návrhářce z Prahy,která šije na zakázku cokoliv,svatební šaty,šaty pro družičky,obleky pro ženicha,mrkni na www.tinity.cz je to paní Sona H,počítej u ní od 20.000kč za šaty,myslím,že je to zbytečné,všude je tolik krásných šatů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,já sje si nechala šít také svatební šaty na zakázku,mě se to opradvu finančně vyplatilo,dokonce jsem nemusela jet ani na žádnou zkoušku,riskly jsme to s paní jen komunikací přes emaily a výsledek byl vynikající.šaty se nemusely jinak upravovat,sedly parádně,měla jsem bílé korzetové v celku s aplikacemi poseté kamínky.mám je když tak v albu,tak mrkni.
Odpovědět
Profilova fotka
jo:jinak mi ty šaty šila paní Kršlová ze studa lenny v Pavlově u Mikulova,máme to k sobě daleko,proto se nekonala žádná zkouška
Odpovědět
Profilova fotka
joseffine: tak to se omlouvám, já myslela půjčení šatů od La Sposa...prodejní opravdu nevím... :-(
Odpovědět
Mně nabízeli novou kolekci La Sposa a St.Patrik(hodně podobné šaty) v Brně za 9-12000,- ve Zlíně do 8000,- To je samozřejmě pujčení. Na prodejní cenu jsem se neptala, nevím, co bych dělala s takovýma šatama potom ve skříni :-) ;-) Však mrkni na jejech stránky, ceny tam nemají, ale ty modely jo. A jsou fakt některé úžasné
Odpovědět
marselina:ak to máš docela štěstí, známá dopadla podstatně hůř. Máš pěkné jednoduchoučké šatky, do sloužitějších se ale naše švadlenky asi pouštět nechtějí.To pak ta cena skáče nahoru, že? materál dovoz, atd.
Odpovědět
Článek se načítá
ano v Praze za ně chtěla paní návrhářka přes 20.000kč
Odpovědět
Profilova fotka
20 000 a to je i s materiálem, nebojen za prái, to je vážně dost. šaty na zakázku, by se mohly pohybovat cca- tak od 5 do 15 000, záleží hodně na střihu, spotřebě materiálu a i tom, jakého materiálu- satén stojí mnohem méně, než drahá krajka. ale taky jestli jsou jen šité, nebo i ručně vyšívané tam to hodně káč, protože je to časově náročné. jinak u toho korzetu je chyba v tom, že nebyla dostopevná látka- špatně zvolená materiál, nebo podšívka a málovaztužené a málo kostic, nebo ty kostice byly ty užší, ty totiž nedrží dobře tvar. je toho spousta ,co na to má vliv, ale tady přesně platí, že je lepší si i za ten materiál a trochu víc práce s tim navíc připlatit, a výsledek je pak opravdu jinej a korzet je krásně pevnej, sedí a tvaruje i boubelky- bez varhánků ;-)
Odpovědět
ta cena 20.000kč je včetně látky :-)
Odpovědět
Ja si nechala taky usit, vymyslela jsem si je sama s manzelem, se svadlenou jsme se domluvily jen na detailech. Na zkouskach jsem byla na 3, ale to jsem ja chtela. Vim ze sila saty taky "na dalku". Staly me 5.000,- A byla jsem absolutne spokojena. Mela jsem to co nikdo jiny, zadne tuctovky co ma kazda druha nevesta a hlavne kdyz jsem videla jak jsem je vracela propocene a usmudlane, tak jsem byla rada ze jsem prvni kdo je ma na sobe (nechala jsem je pak k dalsimu pujcovani).
Odpovědět
Profilova fotka
jo, tak to jo, ale záleží na střihu. třeba tak pro upřesnění,ty šaty, co měla marselina bych tipla tak na 5000-maximálně 6000 tisíc, více ne, a možná i méně, záleží, kolik si která švadlena řekne za práci a z jak kvalitního saténu se udělají- jsou různé typy a různě drahé. ale známá módní nárhářka, která už má jméno a ještě je v praze, ta si to naúčtuje pořádně. marselino-kolik že tě ty šay stály?
Odpovědět
Profilova fotka
Já nemůžu jinak, než si nechat šaty ušít. A kdybych sama uměla už výborně šít, navrhnu si je a ušiju sama. Navrhovat umím, ale šít se teprve učím :-N , ale už teď se těším, až si budu šít různé šaty pro sebe. A těším se na to, až i já budu aspoň spolutvůrcem nápadu a snu o mých svatebních šatech :-) . A navíc chci něco jednoduchého, matný satén a tak to by neměl být takový problém jako šaty složité, princeznovské. Během příštího měsíce mám první zkoušku, tak jsem zvědavá :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
tinkaj:paní co mi šila šaty má půjčovnu svatebních šatů,tak zvládnou ušít cokoli i ty složitější,já jsem chtěla jednoduché,mám doma např.korzetové plesové s tou řasenou sukní a proto bych takové jako svatební nechtěla,navíc je měla švagrová kterou moc nemusím.Naše švadleny jsou ale šikovné a myslím že si pradí s čím koli.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Modely Soni Hlaváčkové jsou jako z pohádky. Kdybych měla víc peněz, jdu do nich. Strašně se mi líbí její svatební šaty roku 2006, to je nářez. Ale ty odhaduju tak min. na 35.000, to nemám :-| . Škoda. Každopádně se půjdu podívat k ní do butiku, aspoň slintat :-D . Já mám zaplacenou zálohu v Andělském studiu, šaty Pronovias, model Les. Byly jediné, které mě v půjčovnách oslovily. Mají krásný vršek, poněkud podivnou sukni :-S ;-) .
Odpovědět
Ahoj, mně bude šít šaty kamarádka (studuje módní návhářství), chtěla bych se vejít tak do 3tis., což prý není problém, prý hodně záleží na látkách, které vybereme...no a nechci nic složitého, nějaký jednodušší střih..
Odpovědět
Jednoduché šaty určitě není problém ušít, to souhlasím.
Odpovědět
Ahojky, taky myslím, že mít šatky sama své je super! Nemáte někdo zkušenost s firmou sylvys, která nabízí nové šaty za skvělou cenu tady v Bazaru? Mám z toho strach, kdyby se objevil jakýkoliv problém a šaty do měsíce nebyly, tak už neseženu žádný a budu se vdávat snad v pytli :)
Odpovědět
Atelier Della Sposa - Slezká ul., Praha - není pro ně problém ušít i složité svatební šaty. I v salonu mají co kus to originál, vše navrhuje modní navrhářka, která salon vlastní. Levné to ale rozhodně není, záleží na látce, složitosti a tak, takže těžko specifikovat, ale myslím, že pod 10000 se člověk nedostane a šaty za 40000 určitě také nejsou problém. Nicméně si myslím, že se dá téměř jistě očekávat fakt dobrý výsledek a originální šaty. Takže z finančního hlediska to cenu nemá. Pokud ale chceš originál a dobré doporučení, tak se stojí za to se jim alespoň podívat na stránky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ppajinka: koho tim myslis? tu firmu jsem nenasla.
Odpovědět
hhranolka: nabízí to sylvus, a hledej v bazaru, je tam, že prodá nové nenošené šaty za cenu půjčovného (mám strach dělat reklamu). V inzerátu najdeš odkaz na jejich www stránky, ale když jsem jim napsala o telefon, zatím se mi neozvali...
Odpovědět
Profilova fotka
aha, ty satky, ktere nabizi se daji objednat pres ebay a vyjdou minimalne o 1000,- levneji. kdyztak procti diskuze o nakupu satu pres ebay. Vyjde te to jednoznacne levneji
Odpovědět
hranolko, diky za tip, kouknu se tam. Ale s e-bay nemam zadnou zkusenost a mozna bude i problem s velikosti - potrebuju vel.34 (a nektery mi jsou i velky :-( ). Omrknu to, ozvu se ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mimochodem v altelieru Dela Sposa lze saty usit na zakazku a pak si je jen vypujcit. pristup je velmi dobry a profesionalni. Ale 100% budu moct doporucit az budu mit saty usite...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,taky uvažuju o ušití šatů,mám krejčovou,která šila spolužačkám šaty na maturiťák /kdysi :-) / a byly úžasný. Zatím se ji chystám kontaktovat, jestli bere i svatební zakázky. Pro látku se chystáme vyjet za hranice,jinak nevím. Chtěla bych nějaké šaty, které můžu pak nosit na plesy,asi ne celé bílé. Nemáte někdo tip,kde by se našly pěkný střihy? Je nějaký časopis á la Burda atd? Nebo mi krejčová sama poradí?díky
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?