Svatební šaty rok dopředu?

Ahoj holky, svatbu plánujeme na příští rok, už máme i termín 11.6. 2016 a sem tam koukám na šaty, výzdobu atd.. Teď jsem objevila luxusní svatební šaty, fakt pro mě top zatím mezi všema, které jsem viděla, jsou i za dobrou cenu, ale nevím zda není hloupé pořizovat si šaty rok dopředu.. Vím, že kdyby se mi náhodou přestaly líbit nebo začly líbit jiné, tak je můžu prodat dál, ale já prostě nevím :D Ukazovala jsem je mamce, pár kamarádkám a všichni mi potvrdili, že jsou fakt boží, ale já prostě nevím.. Navíc jsou z jednoho svatebního bazárku a paní je z daleka, takže bych musela risknout to, že bych šaty koupila bez zkoušky na dobírku.. Co myslíte? :)
Odpovědět
1
2
No já mám šaty od loňského dubna a bereme se letos v srpnu....ale bez zkoušky bych si je určitě nekoupila. Ono kolikrát se člověku něco líbí a jak to zkusí není to ono...
Odpovědět
já jsem si koupila šaty taky skoro rok dopředu (ve svatebním salónu) a nedávno jsem měla krizi, že to nejsou ONY, ale teď jsem se uklidnila a fakt vím, že jsou :-)..aby tě pak nemrzelo, že už lepší neseženeš, ale zase objednávat je a nevyzkoušet předem je dost riskantní..minimálně bych zašla do salónu vyzkoušet podobný střih, jestli ti sluší :-)..spousta nevěst si něco vysní a nakonec samy na zkoušce vidí, že to není to pravé ořechové a rozhodnou se pro jiný styl :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já měla taky dlouho šaty dopředu a vůbec toho nelituju.. :) byly to prostě ONY :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To uz neni cely rok :-Dmy máme svatbu 17.6. 2016 jinak určité si myslím že to nevadí....jen bych si je nechala přeměnit pořádně;-)než je koupis...
Odpovědět
Profilova fotka
Určite by som to neriešila tak skoro. Môžeš schudnúť, pribrať, zmeniť názor... Čokoľvek. :) Ale zase ako píšeš, predať ich môžeš vždy, len aby bol kupca.
Odpovědět
Já bych určitě nekupovala šaty bez toho, aniž bych si je mohla vyzkoušet. Na obrázku se mi taky líbilo hodně šatů, ale v reálu nic moc :-S Pokud na těhle šatech trváš, zašla bych si do salonu vyzkoušet podobné, abych věděla, jestli mi vůbec střihově sednou.
Odpovědět
Profilova fotka
@vodralka máme stejné datum a už taky pokukuju :)
Odpovědět
Ach jo :( Vy mi dáváte :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ono celkovo riešit svadbu rok predem mi pride ako strasne skoro, ale my sme to mali hodne punkove, a to nie kazdemu uplne vyhovuje. :-D
Odpovědět
Tak já opravdu zatim jen koukám, nic doma jinak nemám :) i ten termín je předběžný, člověk nikdy neví co se může během roku stát.. Měli jsme to mít už letos v září, ale bohužel jsme to museli odložit na přístí rok z rodinných důvodů a tak jsem i ráda, že mám ještě skoro rok čas :D ale když jsem ty šaty viděla, tak me prostě praštily do očí a zamilovala jsem se :D :) ale přijde mi taky hloupý je mít roka doma, ale zas abych pozdeji fakt nelitovala.. takže prostě nevím :D
Odpovědět
@myjusiatko no mně to přišlo taky strašně brzo, než jsem zjistila, že jsme chytli uplne posledni rozumny (od jara do podzimu) termin pro misto hostiny :-D @vodralka a možnost vyzkoušet si je nemáš? Že by sis třeba udělala výlet... :-D (nebo jak psaly holky aspon si zkus podobne)
Odpovědět
Profilova fotka
@alouette njn, záleží, čo od svadby kto chce, kde ju chce atd. :) Ale šaty rok dopredu je proste strašne skoro.
Odpovědět
Článek se načítá
@alouette no paní bydlí v Ostravě a já jsem z Ústí nad Labem, takže to je docela dálka :D to by byl asi drahej výlet :D
Odpovědět
Profilova fotka
@vodralka Ahoj, zkus se s paní domluvit, zda by šly šaty vrátit, pokud ti nesednou. Ze zákona na to máš právo :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@terezamartinkova To si nemyslím, pokud se jedná o šaty od fyzické osoby. To by celý slavný aukro, votoč a mimibazar shořely jak fakule.
Odpovědět
já měla šaty taky rok dopředu a teď se je snažím prodat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si rezervovala šaty v salonu v listopadu , svatbu mám za 3 týdny, takže cca 8 měsícu dopředu. Ne že by se mi šaty přestaly líbit, 6 týdnů před svatbou jsem zjistila , že se do nich nevejdu, takže panika a hrůza ! Nepřála bych to nikomu ! Takže už jen z tohoto důvodu, že rok je velmi dlouhá doba a může se ti změnit velikost bych si je nekupovala, času dost a určitě najdeš ty pravé. Hlavně si je musíš vyzkoušet abys mohla říct, že jsou to ONY ! Moje původní představa o vysněných šatech, byla opravdu hodně daleko od toho , co jsem si vybrala. Hold až po oblečení jsem zjistila co mi sluší...
Odpovědět
já koupila šaty nedávno, byly to ONY a taky jsem to riskla na dobírku...a jsou perfektní :) já to riskla a vyšlo to :)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja koupila saty rok predem ale proto,ze trva min pul roku objednani. Takze tak, ale za mne bych neriskovala bez zkouseni.
Odpovědět
Já si chci šaty pořídit víc dopředu. Pokud to budou ty pravé, nemám problém si je koupit dříve. Spíš se bojím, abych nepřibrala (nedej bože) a nebo nezhubla.
Odpovědět
Asi záleží, jaká jsi. Já měla taky šaty rok dopředu, ale já si prostě pořídila šaty, koupila je a tím to pro mě haslo. Nedívala jsem se po jiných, takže jsem ani neměla možnost změnit názor. Pokud jsi nerozhodná, tak to nedoporučuji. Pokud ale víš, že ty, co se ti líbí, jsou tak boží, že už názor nezměníš, tak směle do toho, aspoň budeš mít jednu věc vyřízenou. :-) Bez zkoušky bych ale do toho nešla.
Odpovědět
Jo a jen dodám, že já jsem váhově dost stabilní. Nehubnu ani netloustnu, takže já jsem se vůbec nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Pardon, platí to jen pro nepoužité zboží, ale může být klidně rozbalené. Takže v tomto případě, to povinnost paní není. Na tom, jestli to prodává FO, nebo PO nesejde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Be zkoušky koupit svatební šaty navic podle obrázku to je hloupost. Navíc když čtu ty inzeráty " velikost 36- 44 " to mě jako švadlenu děsí. Přeci musí být přes prsa jiné šaty 36 a jiné 44. Takové zedání inzerátu mě přímo odstrašuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám svatbu také až v červnu a už jsem byla v jednom salonu na zkoušku. Unešená jsem byla ze dvou modelů ale když jsem ukazovala fotky ze zkoušky svým kamarádkám, vizážistce a i tady na beremese.cz, tak co člověk to názor. Tady převládal názor ať hledám dál, ale bohužel tady tolik možností půjčení není jako např. v Praze a větších městech. Tak přemýšlím, jestli ještě jít do dalšího salónu nebo si zarezervovat ty ve kterých jsem se cítila já osobně nejlépe? :-(
Odpovědět
Rozhodně si myslím, že pokud nebude měnit velikost, tak proč ne. Já se třeba chystám zhubnout, doufám,že se podaří, takže u mě nákup dopředu nehrozí. Ale určo si jeď šaty vyzvednout, rozhodně to za to stojí. Když už kupuješ takovou věc, tak ti musí sedět na 100%
Odpovědět
Profilova fotka
:-D Já jsem zrovna ten případ, který si pořídil šaty bez pár týdnů celý rok dopředu. Mám je ve svém profilu, můžete mrknout. Původně jsem si chtěla nechat šít, času bylo dost, ale v inzerátu na facebooku prodávala paní takové šaty, které jako kdyby byly šité podle mé ideální představy, kterou jsem nosila v hlavě. Ihned jsem paní kontaktovala a zkusila jsem se jí i zeptat, zda prozradí, kde šaty kupovala - no vylezlo z ní, že na bonprixu :-D Tak jsem ihned pátrala, jestli je tam pořád mají a během půl minuty jsem vygůglila, že je na stránkách prodávají téměř dvakrát levněji než je chce (použité) prodat daná paní :-D Tak jsem si z bonprixu objednala dvě velikosti s tím, že zkusím, které mi budou lépe sedět, jak budou vlastně vůbec vypadat a podle toho jim pošlu zpět jedny nebo oboje dvoje. Ty menší mi zůstali a doufám, že si to s nimi do srpna nerozmyslím :-D Ale myslím, že to nehrozí, jsem s nimi moc spokojená ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja uz mam taky saty :) a svatbu v zari 2016... my jsme oba dost zaneprazdneni tz cokoliv se nam podari zaridit ted je super :)
Odpovědět
Profilova fotka
rok dopredu je podle me dlouha doba a za rok uvidite veci uplne jinak. asi bych se sla podivat, ale nechala bych si cas na rozmyslenou. nic bych nikde neplatila. omrknout, nafotit a podivat se na ty saty za 3 mesice a uvidite.
Odpovědět
Profilova fotka
Máš dost času. Zkoušej dál. Zkus i jinde než u vás..@stejskalka45
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?