Mám si svatební šaty koupit nebo půjčit?

Mám vybrány svatební šaty a je možnost půjčení i koupě. Cenový rozdíl je 1000 Kč. Je lepší si je koupit? Mám strach, že je neprodám. A i čistírna něco stojí.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si šaty půjčila, kupovat jsem je nechtěla, přesně jak přemýšlíš Ty, nebyla jsem si jistá, jestli bych je vůbec potom prodala. Sestra si je naopak nechala šít, originál se jí moc líbil, ale byl jí těsný, tak si podle fotky nechala ušít kopii, půjčení by vyšlo na 8 000, šití na nějakých 10 000 (i s doplňky), takže dala i víc, navíc platí nějakých 400 za čištění. Jsem zvědavá, jestli je udá, josu krásné a pohodlné, to jo, ale třeba já osobně bych se bála kupovat nošené svatební šaty přes internet. Ale zde máš zase jistotu, že když náhodou ty šaty hodně poničíš, že je po tobě nebude chtít nikdo celé (nebo třeba polovinu) zaplatit. Do kupovaných bych šla v případě, že bych chtěla nějaký jendoduchý styl a šaty by po svatbě šly třeba jen nějak lehce upravit a mohla bych je nosit třeba i na plesy a pod.
Odpovědět
Profilova fotka
Na jednu stranu pri tak malem rozdilu bych rekla koupit, aspon se nemusis bat ze je znicis :-) ja osobne bych ale pak mela problem je prodat dal takze by mi par let akorat prekazely ve skrini.. myslim ze podstatna otazka taky je ohledne doplnku a uprav, predpokladam ze pri pujceni budes mit od salonu spodnicku a zavoj zdarma, saty ti doupravi na miru, pripravi vse pekne ciste a nazehlene atd., kdyz saty koupis, kolik vyjde pujceni pripadne koupe techto doplnku a kolik zaplatis pak za cistirnu..? dalsi otazka je jak velka je sance ze saty prodas? pokud se jedna o atypickou velikost nebo netradicni strih, ktery sedi malokomu, pak se ti vubec nemusi podarit je prodat..
Odpovědět
zvážit vyzvednutí, vrácení, kolik je to km. Když je budete mít doma, odpadají tímto dvě starosti tam-zpět. V půjčovně mě ujistili, že šaty nečistí, ale perou - ne ve vaně, ale v pračce, ne na 40 ale na 60 stupnů. Byla jsem z toho udivená, ale šaty měli proti ostatním bez nasvícení modrým světlem zářivě bílé, na rozdíl jinde kde byly pěkně jeté. Máte dost času, mrkněte na Aukro, jsou tam šaty za krásné ceny - nemyslím nové kup teď, ale aukce. Sama mám nové, nepoužité, opravdu krásné zářivě bílé v ceně 350,--+poštovné. Co jsem se koukala minulý týden tak do 2 tis. se nechá sehnat. Půjčovny jsou prostě drahé.
Odpovědět
Profilova fotka
jsem za půjčit, sice to taky dost stojí, ale myslím, že by mi pak jen ležely ve skříni. jsem v tomto konzerva a je to jen spotřební zboží. Přítel si sice nachává šít, ale protože to upotřebí i dál. Co jsem se bavila s paní s půjčovny, tak se znečištěním se počítá, max. je tam nějaký příplatek.. a hold se i občas stane, že se něco utrhne a rozthrne.. takže ani s tím si nemáme dělat starosti. záleží na přístupu. V půjčovně je fajn, že si jich spoustu vyzkoušíš a v podsatě to můžeš změnit do poslední chvíle :D
Odpovědět
Já jsem jednoznačně za koupit! Protože a) nikdo ti nezaručí, že si je před tebou nikdo jinej nepůjčí a znám mnoho případů, kdy si někdo vybral šaty půl roku dopředu, pak je měl půjčený někdo jinej a byly zúžený/zkrácený/roztrhaný atd, takže ve výsledku si daná slečna musela půjčit jiné - tzn, nemáš jistotu, když je koupíš, nikdo ti je nezničí b) vždycky šaty můžeš prodat (pokud nemáš velikost 32, nebo 60 a pokud to nejsou šaty, který jsou ošklivý, což nepředpokládám, tak je pak určitě prodáš) - čili budeš mít nakonec menší výdaj c) budou to Tvoje šaty, budeš je mít doma, nebudeš se muset bát, že je nestihneš vyzvednout, že je špatně připraví, že se den před svatbou dozvíš, že se do nich nevejdeš atd. Takže jednoznačně koupit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
alena162 : Mohla bych prosím vidět jak vypadají šaty za 350Kč?
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty vše má své pro i proti .Máme klientky ,které si šaty zapůjčí a tím jim odpadávají veškeré starosti s doplňky jako je třeba vhodná spodnice,závoj,bolerko a vyčištění šatů hlavně po svatebním dni.Já osobně bych v žádném případě nevyprala model na 60 stupňů. Ale samozřejmě i ušití vlastních šatů má své plus můžete kombinovat různé modely dohromady,máte jistotu že šaty před váma nikdo neměl oblečené a slečny které mají nekonfekční velikost tuto službu vítají.Jsou nevěsty a nevěsty ,některá až tak neřeší svatební model jiná si na něm zakládá.Takže přeji štastnou ruku v rozhodování. salon Vanessa
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na té celkové ceně...jaký je poměr...pokud půjčení a koupě se vejdou do 5 tis., tak bych zvažovala jen půjčení, pokud se to pohybuje k 10 tis., tak pak už rozdíl tisíc korun je výhodný a zvažovala bych koupi. Koupené šaty jsou bez nervů, i když je pak neprodáš, tak máš přesně jistotu, že nebudou opoužívané atd.;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?