Kdy si jít shánět svatební šaty?

Je brzo jít shánět svatební šaty 9 měsíců před svatbou, jaké máte vy zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na okolnostech - velikosti šatů, termínu, ... jako obcházet můžeš a vybírat taky, aspoň budeš mít přehled.
Odpovědět
Já myslím, že nikdy není brzo začít vybírat, ale je to hrozně individuální. My budeme mít svatbu 4.5.13 a já si chci začít šaty shánět až v zimě - potřebuju nejdřív shodit nějaké to kilčo :-) Ale zase mám jasnou představu o tom, že si šaty nechám ušít, takže se nemusím bát, že by moje vysněné byly třeba už rezervované... Pokud si nějaké v salonu na půjčení vybereš už teď má to podle mě dost rizik za prvé, že si zamluvíš dnes nové šatky a za 9 měs budou v takovém stavu, že je ani sama nepoznáš a za druhé, že na podzim a v zimě dorazí do salonů nové kolekce, ty se zamiluješ do úplně jiných šatů a propadne ti záloha... Tak je to podle mě :-)
Odpovědět
Obcházet už můžeš , ale se závaznou objednávkou třeba počkej ,až dostanou v zimě novou kolekci , ať pak nelituješ .
Odpovědět
Ahoj, zkušenosti mám, a bohaté. Svatbu jsem měla posledního června a poprvé, jen tak na očko jsem do salonů (asi 2) vyrazila s kamarádkou někdy koncem října. Jen kouknout co je k mání, poptat se po cenách a době, kdy je dobré šaty zamluvit, shodně mi řekli, že půl roku není brzy, aby byly všechny šaty volné v termínu. Během konce zimy pak chodí nové kolekce, ale to je jak kde. Na šaty jsem enormně náročná (bývalá modelka), takže jsem v lednu a únoru objela několik salonů a něco vyzkoušela (v mojem malém městě asi tak 3 salony a v každém max. 2 šaty. Pořád to nebylo ono. Měla jsem podle internetových firem vybrány dvoje šaty. Byly skvělé, ale jen na obrázcích, realita je tvrdě jiná. A není to postavou!!! Jela jsem do Brna tak jsem navštívila asi 3 salony tam. Narazila jsem na značku Maggie Sottero, kvalitní americké šaty, jenže půjčovné bylo 11500Kč a to navíc daleko od místa bydliště. Zkusila jsem dvoje a do jedněch se zamilovala (vybral mi je můj muž podle fotky z netu). Začala jsem je shánět po netu, ale bála se čínských napodobenin, vždy jsem zjišťovala, jestli je k nim originál certifikát pravosti. Nakonec jsem začala prohrabávat zahraniční bazary a Ebay, ale ne obchody ale holky, které šaty prodají z druhé ruky. Na celém anglickém internetu tyhle šaty v mojí velikosti nebyly, narazila jsem však na podobné, ještě hezčí, které v ČR salony ani moc nevedou (možná je má jeden). Po několika peripetiích jsem se domluvila s jednou Australankou, která mi je prodala a poslala do ČR. Běhání kolem cla a pošty, ale STÁLO TO ZA TO!!! Kdybych začala šaty shánět 3 měsíce před svatbou, asi bych byla nešťastná. Takhle jsem získala šaty mých snů za zlomek původní ceny (slečna je koupila na naše asi za 50-60 tisíc). Jen během chvíle, kdy mi je čistili a žehlili v salonu o ně projevily zájem asi 3 budoucí nevěsty. Ne že bych se chtěla chlubit, Jen upozorňuji, že pokud jsi na šaty náročná, není brzy si obejít salony v předstihu, nemusíš nic rezervovat, ale uděláš si aspoň přehled. Přeju hodně štěstí při výběru šatiček.
Odpovědět
Profilova fotka
No, já si šaty objednávala a 8-9 měsíců je tak minimální předstih, který musíš mít. Trvalo snad 7 měsíců, než ty šaty vyrobili a dorazily do Čr. Půjčení bych asi obíhala půl roku před svatbou...záleží taky, kdy jim chodí nová kolekce, na tu se asi vyplatí počkat. No a šití bych si domlouvala taky tak, aby si na tebe v sezóně vyhradili čas....šít stačí tak dva tři měsíce před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím rozhodně s předstihem alespon pul roku. Zlváš jako ty které jsem si vybrala pro sebe, jsou v čr jen dvoje!!! a cena půjčovného hodně vysoko. Nakonec je budu mít přes ebay a šití trvá 2 měsíce!!! no a než si z té spousty šatů vybereš, tak favoritky ještě desetkrát změníš :))))
Odpovědět
Já jsem byla mrknout na šaty asi 5 měsíců před svatbou. Šla jsem jen do jednoho salonu a tam si vybrala, protože jsem už jinde jít ani nechtěla. Zastávám hesla, že v jednoduchosti je krása. A myslím si, že čím víc toho obchodíš a víc toho vidíš, tak tím máš větší chaos v hlavě a pak už vůbec nevíš co chceš.
Odpovědět
já jsem si je vybrala na konci března a zatýden mám svatbu. nijak jsem to nehrotila. Pokoukala jsem se po salonech a hned si vybrala... Takže já je mám 4 měsíce zamluvené i se zálohou.
Odpovědět
Profilova fotka
já začala 5 měsíců pčed svatbou a jelikož mám svatbu v srpnu - tedy v sezóně tak bylo skoro pozdě - protože u některých mi řekli, že jsou již obsazené.... kamarádka měla svatbu v listopadu a neměla problém sehnat šaty i měsíc před svatbou - takže je to dost o tom, kdy svatba je.... - ty já máš v červnu, takže bych se vůbec nebála okolo vánoc (ikdyž to sou jiný starosti) nebo nějak v lednu... doporučuju počkat na svatební veletrh v diplomatu (pokud tam máš v plánu jít) - protože tam maj třeba i 20% slevy na půjčení šatů nebo třeb 1500Kč slevu a tak. - tyhle slevy platí tak do března až dubna (tedy 1-3 měsíce po veletrhu).... nevim jak plánuješ velkou svatbu, ale díky slevám z veletrhu sem ušetřila asi 5tis. a to se myslím vyplatí...
Odpovědět
Profilova fotka
Já se po nich začínám dívat. Mám zhruba 4 měsíce do svatby a myslím, že to stihnu. Předpokládám, že v prosinci bude většia šatů volných, takže bude záležet hlavně na mé rozhodnosti, teda spíš nerozhodnosti:-(
Odpovědět
my máme svatbu začátkem října a sháněla jsem je teprve nyní a úplně bez problémů, ale asi kdybychom měli svatbu v létě, tak by to už bylo pozdě :-S Hodně štěstí při výběru :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?